woensdag 28 augustus 2019

In dagen van verdriet

Deze leuke opdracht kwam van Sandie maak iets met etst techniek. Esten kan op vele manieren met vloeistof, met een ets pen/naald  enz. op YouTube vind je veel filmpjes je zult versteld staan van de mogelijkheden. En je hoeft er niets voor in huis te halen of het duur te maken. Ik heb voor eenvoud gekozen.Het heeft 1 uur geduurd eer ik vond dat de afdruk mooi genoeg was om te verwerken je moet natuurlijk ook oefenen. Alhoewel ik de allereerste afdruk het mooiste vond maar die was van een pauw en wilde ik hier niet voor gebruiken. Iedereen kan dit doen. Soms lukt het de eerste keer en soms moet je er meer maken. De condoleance tekst heb ik even weg gelaten, dat kan altijd nog ik bewaar altijd wat papier en doe dit bij de kaart. Als mensen er graag een tekst bij willen dan stempel ik dit ter plekke.

Nu heb ik helemaal niets in huis om mee te etsen, ik bedacht mij er moet toch iets zijn waardoor ik het wel kan maken, en kwam met het volgende de binnenkant van een sap pak daar zit een laagje metaal op en daar moet iets mee te doen zijn.

Eerst had ik het geprobeerd met een scherpe naald zelf iets te tekenen, dat viel zwaar tegen voor mijn vingers die dag. De oplossing voor mij was een snijmal te nemen en die op de metalen kant te leggen van het sap pak. En deze door mijn PressBoss te halen op een stand dat hij net genoeg snij indruk achter liet om de verf er in te wrijven maar niet diep genoeg zodat het werd uitgestanst.

Tip! bewaar een  gedeelte van het papier, zo kun je een op maat gestempelde tekst toevoegen als je de kaart nodig hebt.

De kaart wilde ik eenvoudig houden en verder is er niets meer toevoegen. De tekst komt op een later tijdstip ik doe dat wel eens vaker ik heb meerde rouwteksten dan kan ik een passende uitzoeken voor de overledenen.


Ik heb een acryl verf genomen aqua cool pearl van Delta Ceramcoat, deze is gemixt met een gele kleur van Venus acrylic coulour, wat een mooie kleurschakering teweegbracht. Ik ben er erg tevreden mee.


Met een kwastje heb ik de verf opgebracht, met een oud verzekeringspasje de meeste verf er afgehaald. Daarna op een met water besproeid vel papier gelegd en door de Double Do gedraaid.
Ik heb verschillende soorten papier gebruikt, aquarel papier vond ik het beste uit de bus komen met nat maken.

Tip! heb je geen stansmachine gebruik dan een deegroller, of leg er een ander papier boven op en dan een baksteen voor druk.

Het is erg leuk om dit te doen totaal iets anders, en het is zeker voor herhaling vatbaar!!

Fijne dag, en bedankt voor jullie leuke en lieve berichtjes op mijn vorig blogbericht.
  

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen. 
* Papier/ Paper * 
Aquarelpapier - Hobby beurs
Hobby karton - Creme  

* Snijmallen/ Dies* 
Craft Sensations - Ivy
Aliexspress - Photoframe  

* Inkt / Ink* 
Delta Ceramcoat - Aqua cool pearl

 *Overig/Rest*
Oud bankpasje -Tetra sap pak- Kwast 

6 opmerkingen:

 1. Wat heb je dit mooi gedaan Anita, jij weet toch ook overal wel iets op te bedenken! Een fijne dag en lieve groetjes xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel Wilma, het was even zoeken naar hoe ik het ging doen. Maar geluktšŸ˜Š. Een fijne dag nog.

  Groetjes Anita xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg goed gevonden Anita, lijkt een beetje op de manier zoals we vroeger flyers drukten.
  Wat altijd best veel werk was om het patroon te maken.
  Op deze manier gaat het een heel stuk gemakkelijker. :)

  Liefs Carina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Carina, zo is het inderdaad een stuk makkelijker en met de reuma is het ook vriendelijker voor je vingers

   Liefs Anita

   Verwijderen
 4. Hoi hoi Anita
  Mooie techniek, met leuk resultaat
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Martha, ik ga hem zeker nog eens vaker, dan met een snijmal die het niet meer zo goed doet het hoeft maar een beetje ingesneden te zijn.

  Liefs, Anita

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...