donderdag 15 augustus 2019

Van kleine cirkels naar een hele stuk!


Hallo iedereen! Genieten jullie van de zomer? Ik ben in juli aan een nieuwe baan met meer uren begonnen, dus ik heb niet veel tijd of energie om te knutselen zoals ik wil. En volgende week ga ik op een kampeervakantie van twee weken (wat geen knutselkamer betekend...). Met zo weinig tijd om te knutselen, is het belangrijk om het maximale te halen uit de tijd die ik heb. De kaarten van vandaag zijn net als de 2-uit-1 achtergrondkaarten, maar met gebruik van restpapier. Dit is absoluut een tijdbesparende techniek!


De kaarten zijn vrij eenvoudig te maken en de techniek die ik heb gebruikt kostte me in totaal ongeveer 20 minuten, dus het afwerken van twee kaarten was minder dan 1 uur werk!

Een hoop restpapier.

Ik heb veel restpapier van het maken van de papieren inlegvellen voor mijn stempel zakken, en ik bewaar het grootste deel ervan om "op een dag" te gebruiken. Nou, ik kreeg eindelijk de kans om ze voor dit project te gebruiken!

Extra breed doublesided adhesive tape en geponste cirkels.

Eerst koos ik een set restpapier uit dezelfde ontwerpreeks en gebruikte ik mijn cirkelpons om veel cirkels uit te slaan. Vervolgens haalde ik mijn super brede rol dubbelzijdig plakband tevoorschijn. Deze tape is 11.5 cm breed! Ik sneed een stuk af dat 14 cm lang was en legde het op mijn werktafel met de plakkerige kant naar boven. Ik begon toen de cirkels in een overlappende lijn op de tape te plakken.

Tip! Stop niet bij cirkels! U kunt elke gewenste vorm gebruiken.

Plak, plak, plak, plak....

Toen het hele stuk tape met cirkels was bedekt, leek het alsof ik een nieuw vel stickerpapier met textuur had! Ik heb de randen vervolgens op maat gesneden en in de lengte doormidden gesneden. Ik nam het rugpapier eraf en plakte elk stuk op een lichtblauw karton. Vervolgens knipte ik twee stukken wit papier voor elke kant van het papier met het patroon van restpapier.

Voor één kaart heb ik een geperforeerde stippellijn gemaakt en een gestapelde witte gestanste bloem toegevoegd die met een shimmer brush werd geborsteld. Voor de tweede kaart heb ik hetzelfde gedaan met de rand, maar met een andere patroon ... echter toen ik het foamtape eraan toevoegde, legde ik de band per ongeluk aan de goede kant (de kant waarop de snijmal word afgesneden)! Ik wilde mijn papier of foamtape niet verspillen, dus plakte ik het nog steeds op het karton, maar ik bedekte de slechte rand met twee dunne stroken restpapier parel karton!

Close-up van deze kaarten.

Dus daar heb je het: twee kaarten met restpapier! Mijn favoriete onderdeel was het plakken van de cirkels op het dubbelzijdige tape.

Ik heb de kaarten met opzet blanco en tekstloos gelaten, omdat ik nu twee kaarten bij de hand heb die ik snel kan afronden of aanpassen voor wie ik besluit de kaart te geven!

Tip! Er is geen regel die zegt dat je elke kaart die je maakt helemaal moet afmaken. Bijna afgewerkte kaarten zijn erg handig om bij de hand te hebben als u snel een kaart nodig hebt!

Nogmaals bedankt dat je de tijd hebt genomen om mijn bericht te lezen, tot de volgende keer!Original Website Happy Lucky Creations  Facebook Happy Lucky Creations  Instagram Happy Lucky Creations  Pinterest Happy Lucky Creations  YouTube Happy Lucky Creations

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper *
Restpapier van: Quality Toys Group BV - Made by ME: 1 kilo printed paper [2545207]
HEMA - A6 Correspondentiekaarten [14176310]
Wibra - Witte gevouwd kaarten

* Snijmallen/ Dies*
Ali Express - verschillende kanten - bloem

* Overig/Rest *
Joy!Crafts - Doublesided adhesive craft tape 115mm x 15meter [15055/65000031]
Foam tape
Circle pons 16mm
Ranger - Multi medium matte [INK41535]

10 opmerkingen:

 1. ik denk soms ook dat ik meer restpapier heb dan ander, die stapel wordt maar niet kleiner! leuk idee om er cirkels uit te ponsen en zo te verwerken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Nancy, bedankt voor je opmerking. Het is moeilijk om mooi papier weg te gooien, toch?

   Verwijderen
 2. Het zijn hele leuke kaarten geworden enma!
  Goeie tip om de cirkels zo op de tape te plakken, ik heb de tape sinds kort ook en hij werkt ook fijn met kleine onderdelen uitstansen. Lieve groetjes Wilma x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi hoi Wilma! Bedankt voor je reactie. Ik had mijn tape ook gekocht voor kleine onderdelen uitstansen!

   Verwijderen
 3. Super leuk idee Emma, ze zijn prachtig geworden, de kleurtjes vind ik heel mooi.
  Groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje Emma, wat een werk om al die cirkels uit te ponsen!
  (how is your hand?) . :)

  Hij is heel leuk geworden.
  Liefs Carina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hiho Carina! Gelukkig had ik de makkelijker cirkel pons, dus het was niet te "zwaar" om al die cirkels uit te ponsen. :)

   Verwijderen
 5. Hoi hoi Emma
  wat een leuk idee om zo restjes paier op te maken en het resultaat is super!
  Bedankt voor de tip!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===