zaterdag 21 september 2019

3 Gilding flakes technieken

Werk je graag met gilding flakes (goud vlokken)? Of ben je een beginner? Kan ook dat je er nog nooit van hebt gehoord. In mijn bericht van vandaag leg ik 3 technieken uit hoe je met gilding flakes kan werken, maar er is nog veel meer wat je met gilding flakes kunt doen. 

Nog hartelijk dank voor de reacties op mijn berichten. Jullie zijn top.


Iedereen kan met gilding flakes werken. Dit is niet moeilijk maar dit is wel vrij licht in gewicht en kan overal heen vliegen met de geringste beweging. Sommige technieken zijn vrij snel waar andere weer wat langer nemen, afhangend of je adhesive sheets of natte lijm gebruikt.
Je krijgt verschillende soorten gilding flakes. Er zijn potjes van één kleur of meerdere kleuren gemengd.  

Ik las op het internet dat een hobbyist zegt dat haar folie hard is geworden. Dit klopt niet helemaal. De goud en zilver blijfven altijd zacht tenzij je dit in een bobbelje heb gewreven. Er zijn van de gemengde potjes met kleuren als paars, groen, rood, koper en brons. Deze kleuren zijn soms van een hele dunne folie. Dit is juist zo geformuleerd om in mixed media projecten te gebruiken voor een grunge/ distressed look. Deze brokjes zijn wel hard. Dit zie je in beide mijn concepten terug. Ook bespreek ik dit in mijn filmpje verderop in mijn bericht.


=== Close-up Foto's ===

Met mijn eerste concept, laat ik je zien hoe je door een opening of op een losse eenheid gilding flakes kunt aanbrengen met adhesive sheets.

Gilding flakes aangebracht met adhesive sheets
De normale adhesive sheets komen in variabele maten. Helaas had ik alleen de adhesive tape die op een rol is. Heb jij ook zo een rol, moet je goed opletten wanneer je dit naast elkaar plakt om een groter oppervlakt te dekken dat dit goed aansluit. Je ziet dit namelijk terug als de tape niet goed over elkaar heen ligt. Links boven zie je wat ik bedoel. 

Voor mijn tweede concept laat ik je zien hoe je gilding flakes kunt aanbrengen met een stempel en Flake & Glitter Glue. Daarnaast heb ik de tekst gedaan met een lijmpen.

Gilding flakes met achtergrond stempel en Flake & Glitter glue
Gilding flakes met lijmpen voor tekst
Hier volgt een aantal close-up foto's van deze twee technieken.

Mijn achtergrond stempel is juist een distressed look en daarom geef ik er niet om dat er grotere vlokken op de lijm achterblijven. Maar heb je een stempel zoals tekst wil je natuurlijk dat dit er netjes uit ziet. Daarvoor zal ik aanbevelen om niet de folie te gebruiken waar er groter stukken van de gekleurde folie inzitten.
Close-up van de achtergrond stempel met flake & glitter glue 
De teksts heb ik zelf geschreven met een lijmpen. De lijmpen moet wel snel tacky worden. In tegenstelling met de stempeltechniek moet je eventjes wachten voor je gilding flakes op de lijm doet. De lijm moet eerst tacky worden. Ook dan moet je niet hard aanduwen.
Tekst van gilding flakes met lijmpen
Ik heb juist de foto genomen van waar de tekst nog niet goed is afgewerkt. Wanneer je begint om de gilding flakes weg te borstelen blijven er stukjes over die de tekst er wat minder goed uit laat zien. Deze kun je goed bijwerken door met een hobbymes de lijntjes bij te werken. Maar je zal met de lijmpen nooit een evenredige lijn krijgen omdat je de pen moet drukken om de lijm er uit te krijgen en de drukking is nooit overal hetzelfde.

=== Filmpje ===



Nog een fijn weekend toegewenst.

             Carina Veling


===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper * 
Kippers Hobby - WaterArt aquarelpapier
Handgemaakte papier

* Stempels/ Stamps * 
StudioLight - Background - STAMPSL164

* Snijmallen/ Dies* 
Vaessen Creative - Squares

* Inkt / Ink* 
Wendy Vecchi -Make Art Blendable Dye inkt - Acorn

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils * 
Kuretake - Wink of Stella Glitter pen

*Overig/Rest*
Cosmic Shimmer - Gilding flakes
Cosmic Shimmer - Flake & Glitter Glue
Joy!Crafts - Adhesive tape
Olba - Toppie Lijmpen
Tandenborstel
Stippileren penseel
Zachte penseel
Deksel


4 opmerkingen:

  1. Hoi hoi Sandie
    leuke techniek met mooi resultaat, bedankt voor het delen!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtig geworden, moet toch weer eens mijn gilding flakes opzoeken. :)

    Lief Carina

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===