zaterdag 14 september 2019

Tip: Gamma Foam Tape

Gebruik je veel foam tape? Dan heb ik een goede tip om vandaag met je te delen.


Nog hartelijk dank voor alle leuke reacties op mijn blogbericht van afgelopen week. Jullie zijn geweldig.

Bij de Gamma of enige andere bouwmarkt, kan je een rol van 5 meter bevestigingstape kopen. Deze is normaal 19mm in breedte. Met mijn tip kan je het verlengen van 5 naar 15 meter. Er zijn vele merken maar die van Gamma is de goedkoopste. Ik heb niet bij de Action gekeken maar je kunt dit daar waarschijnlijk nog goedkoper vinden. 

Normaal knippen we de brede hobbyfoam op de maat die we nodig hebben. Je moet dan vaak meerdere stukken knippen en dit laat restjes lijm achter op de schaar tenzij je dit dubbelvouwt op elkaar.

Close-up foto van gesneden Gamma Bevestigingstape
Als je de tape op de rol laat, kan je dit snijden met een hobbymesje. Je kunt dit zo breed of smal maken zoals je zelf wilt. In mijn filmpje zie je hoe ik dit doe. Ik deed dit zonder stippeltjes, maar dan is het gokken of je nog goed snijdt.

Met een hobbymes snij je de foamtape in repen

Doe wat poeder op het mesje en volg de stippeltjes met je hobbymesje.

Poeder, talc of iets soortgelijks verwijder de plakkerigheid aan de zijkanten 

Begin eerst met de bovenste laag, dan is dit makkelijker om de lijn te volgen voor als je dieper gaat snijden. Doe iedere keer poeder op je mesje als je dieper gaat snijden. Dit voorkomt dat er te veel lijm op het mesje terecht komt.


Nog een fijn weekend toegewenst

             Carina Veling


===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

*Overig/Rest*
Gamma - Montage foam Tape 
EK Tools - Powder Tool 
Hobbymes

6 opmerkingen:

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===