donderdag 10 oktober 2019

Happy New Home


Ik hoorde dat de rente echt laag is, en dat daarom zoveel huizen zo snel verkocht worden! Een vriend en vriendin van mij hadden ook een huis gekocht en ik heb een kaart gemaakt voor ze. Maar voordat ik begin met de kaart, wederom bedankt voor de reacties (en ook likes op Facebook) voor mijn laaste kaart met de chinese nieuw jaar!Zo, wat heb ik hier? En kleine huisje met een filigraan hart! De kaart kostte een paar uur om te maken want ik was bezig met het bedenken van een "nieuwe" techniek en heb de kaart ontworpen op de computer.  Dus ik denk dat dit misschien een gevorderde kaart is, maar ik zal je vertellen hoe ik deze kaart gemaakt heb, en waarschijnlijk is het niet zo moeilijk om te doen.


Mijn Cricut Design Space scherm met mijn ontwerp.

Ik begon met het ontwerpen van de kaart op Cricut Design Space. Ik moest denken over hoe je de kaart kan open maken en ik heb uiteindelijk besloten welk ontwerp je op de foto ziet. Het is een dubbelhuis zonder het uitstekende deel van het dak en een scorelijn in het midden. Daarnaast heb ik twee losse huizen. Ik snijd alle 3 stukjes uit van zwart hobby karton.

Tip! Een snijmachine zoals een Cricut of Silhouette zal fijn zijn, maar hoeft niet per se. Je kan altijd gewoon een patroon of ontwerp zelf tekenen and uitknippen.

De huizen, eentje zal binnenkort een plakje folie krijgen.

Ik vouw het dubbelhuis stukje door midden en leg ik opzij. Een van de losse huizen is doorgesneden met de hart filigraan snijmal en op het tweede plak ik een stukje folie.

Welke kant ziet er mooier uit?

Nu wil ik jullie een trucje laten zien. In de foto hierboven, aan de linker kant is het huisje met filigraan hart over een plat stuk folie. De rechter kant heeft een folie met bobbel effect. Hoe heb ik het zo gedaan? Ik zal het jullie uitleggen!

Dit was de techniek/truc dat ik had bedacht, maar het is niet helemaal origineel. De bedoeling was dat ik een effect op de kaart wilde zoals de kaarten uit een video van Jennifer McGuire "Foil Die Cutting Technique" waar zij Transfer Gel gebruikt, folie en een laminator. Ik heb geen Transfer Gel dus ik moet een andere manier bedenken. Toen kwam ik met een idee om de folie te embossen met dezelfde snijmal.

De "boterham" of sandwich voor mijn Cuttlebug.

Eerst plak ik de twee huizen op elkaar met washi tape, daarna gebruik je de snijmaal op dezelfde plek. Zorg ervoor dat je de snijmal precies op dezelfde plek zet, anders krijgt je misschien een kleine offset, wat mij is overkomen. (Als je heel goed kijkt op de foto's, zie je de offset.) Dan maak ik een sandwich voor mijn Cuttlebug: A-plate, snijmal en huizen (snijkant naar boven), rubber embossing mat, twee stukjes karton, en twee B-plates. Verschillende machines zullen verschillende platen gebruiken, dus als je dit wilt proberen, gebruik je in principe de instellingen voor embossing met een snijmal.

De huisjes, klaar om op elkaar te plakken.

Dus dat is het eigenlijk wel! De rest is alles in elkaar zetten door het huisstuk aan elkaar te lijmen. Toen stampte ik de wensen op perkament uit, vouwde het perkament achter het huis en plakte het daar vast. Ik lijmde het huis vervolgens op het dubbelhuisstuk dat ik eerder apart had gezet en dat is de kaart!

Tip! Stempelen op perkament is lastig omdat perkament semi-poreus is. De beste inkt om te gebruiken is een hybrid ink. Ik gebruikt Palette Noir Black, maar dit had ik in Amerika gekocht en is niet verkrijgbaar in Nederland. Hoe dan ook, ik denk dat andere hybrid inks bijna hetzelfde werken, zoals de hybrid ink van Nuvo. Een andere optie is Stazon / Stazon Pigment of een dye ink.

Close-up van de kaart en vellum.

Bedankt voor het lezen. Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om mijn foliedruktechniek te proberen om je werk meer dimensie te geven!

Tot twee weken!Original Website Happy Lucky Creations  Facebook Happy Lucky Creations  Instagram Happy Lucky Creations  Pinterest Happy Lucky Creations  YouTube Happy Lucky Creations

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper *
Hobbykarton - zwart

* Stempels/ Stamps *
Ali Express - "Happy New Home"

* Snijmallen/ Dies*
Ali Express - Filigraan hart

* Inkt / Ink*
Palette Hybrid Ink - Noir Black

* Overig/Rest *
Cricut - Explore One
RT Beheer BV - Transfer Foil A5 (groen)
Ranger - Multi Medium Matt
Rubber mat voor embossing met snijmal

9 opmerkingen:

 1. Het ziet er prachtig uit Emma!! Ik ga het zeker proberen.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, dank je Anita. Zal het graag zien wanneer jij het proberen.

   Verwijderen
 2. Hoi hoi Emma
  Wat een slim trucje om het te embossen met de folie ertussen, die ga ik zeker onthouden,
  Leuk huisje is het geworden!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Martha, bedankt! Ik hoop dat je de kans krijgt om het uit te proberen.

   Verwijderen
 3. Het is een prachtige kaart Emma.
  Lieve groetjes, Wilma xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zat, toen je foto in de chat liet zien al te puzzelen hoe je het gedaan had.
  En toen ik hier aan het lezen was dacht ik, ze heeft het of ge-embossed of met een clear paste bedekt. :)

  Leuk bedacht en ook een heel leuk kaartje.
  Liefs Carina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Carina! Thanks! It was actually an accident how I found out this method!

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===