woensdag 23 oktober 2019

Het is bijna Halloween ........

Halloween iets wat in Amerika en Engeland veel meer leeft dan hier alhoewel het hier ook steeds meer begint te komen. En dat is toch leuk, je huis of tuin versieren, en zijn wij toch wel altijd in voor een feestje nietwaar!!

Nu ken iemand die Creepy wel leuk vind zeg maar gerust verzot op is, nu is deze kaart wel niet zo creepy hihi het moet ook een beetje leuk zijn als men verjaard.


Bedankt voor jullie leuke reactie op mijn vorig blogbericht. Music makes the world go round.
de laatste tijd krijg ik ook vragen van ik begin nu pas met kaarten maken en ik vind het heel leuk om te doen maar ik weet niet hoe ik moet beginnen. En zijn we zo niet allemaal begonnen door de tijd heen zijn we gegroeid in het kaarten maken en vind je een eigen stijl. Soms word er ook gevraagd is het moeilijk of makkelijk, dat vind ik heel moeilijk om te beantwoorden wat voor de een heel makkelijk is kan voor de andere moeilijk zijn. Daarom vandaag deze kaart en de uitleg over de opbouw.

Hoe maak je nu deze kaart, je neemt een  witte basiskaart van 15 x 15 cm daarop komt een gëembost paars oplegvel,  dat een halve cm rond om kleiner is gesneden. Deze heb ik vervolgens tussen een plastic embossing spinnenweb folder van Cuttelbug is gehaald.

Hier een filmpje over hoe je papier embost en bewerkt blijf even kijken het stukje van het papier embossen komt iets verderop.



En zo krijg je een leuk effect op je kaart als je hem geëmbost hebt, en waar je dan weer verder mee kunt gaan opbouwen. Want alleen dit is niet voldoende, ik vond nog een leuk knipvel met dit meisje erop. Alleen het plaatje met het meisje op je kaart plakken is niet genoeg, het mooist is het als je er een strookje papier onder plakt ik heb voor wit gekozen zodat je een witte rand krijgt rondom je plaatje dat steekt wat meer af.


Daarbij heb ik 3 leuke vleermuizen van Via Chasse B.V.  uit zwart papier gestanst en met kleine foamblokjes eronder op het papier vastgezet zo creëer je meer diepte in je kaart. Ze zijn willekeurig op het spinnenweb geplakt,


De Happy B-day stans is van Boekenvoordeel deze letters zijn met lijm op de kaart bevestigd.
dat gaat heel goed met zo`n klein lijmflesje met een hele dun punt waar de lijm uit komt.

Afbeeldingsresultaat voor klein lijm flesje

 Ze zijn makkelijk na te vullen.


Zo is het een leuke Halloween verjaardagskaart geworden 😉 wat vinden jullie ervan.


Maken jullie wel eens Halloween kaarten en vind je het leuk om je huis te versieren in Halloween sfeer.
Of word het een mix van herfst/Halloween sfeer huis.

Tot de volgende week of als je zin hebt kom je donderdag kijken op mijn eigen blog!! ik ben er dan met een kerstkaart, de linkjes vind je hier beneden.

Tot Blogs!!


 



===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen. 
* Papier/ Paper *
Hobby karton -Wit -Paars - Zwart

* Snijmallen/ Dies*
Via Chasse B.V. Vleermuizen
Boekenvoordeel - Happy B-Day

* Embossing * 
Cuttelbug - Spiderweb SKU 37-1902

 *Overig/Rest*
Lijm- Foamtape - Knipvel Helene CD10049

6 opmerkingen:

  1. Ik vind je kaart erg mooi Anita, duidelijke uitleg ook,altijd fijn om de basis ook weer eens te lezen. Ik heb persoonlijk helemaal niks met Halloween al zie je het inderdaad steeds meer in de winkels komen. Ook versier ik mn huis/tuin hier niet mee,ik versier ook niet herfstig in huis,ervaar het vaak als rommelig omdat het meestal in de weg staat dan haha, al kan ik een leuk herfstig bloempotje dan wel weer waarderen...Lieve groetjes xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Wilma, het is weer eens leuk om het zo op te schrijven, er blijven natuurlijk toch mensen bij komen die graag kaartjes willen maken. Hier doen we wel wat aan de versieringen. En er is niets mis met een mooi herfstplantje/ stuk. Dankjewel voor je lieve berichtje.
      Lieve groetjes xx

      Verwijderen
  2. Hoi hoi Anita
    Leuk deze Halloween kaart fijn dat je weer zo'n duidelijke uitleg en filmpje erbij hebt gedaan!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Martha, dank je het is ook zo leuk om te doen.

    Liefs Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige kaart geworden Anita, heel goed uitgelegd ook.

    Grappig ook dat je een Gothic Lolita plaatje hebt gebruikt, ik mis die plaatjes wel eens in de kaarten wereld. :)

    Liefs Carina

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===