maandag 25 november 2019

Even puzzelen dan!!

Goedemorgen op deze laatste maandag van november, en gaan we al beginnen aan de laatste maand van dit jaar. Voor vandaag staat er een puzzelproject in mijn agenda, en heb wel even moeten nadenken wat ik hiervan ging maken.



Graag wil ik jullie weer bedanken voor de reactie's op mijn vorige post.
Dit is een projectje geworden wat wel enige kennis met zich mee brengt en ook gaat er wel een beetje tijd in zitten. Maar ik zeg altijd gewoon proberen, het kan niet meer dan mislukken en dan heb ik een hele grote prullenbak.

Ben begonnen met het uitstansen van de frame van studio light en heb hier gewoon wit karton voor gebruikt. Het is even een werkje om dit mooi passend in elkaar te zetten.
close-up van het frame

Toen ik het in elkaar had gezet heb ik het eerst helemaal met witte gesso bewerkt, dit is voor een betere hechting op het papier, en daarna met de Rusty for paper & more het hele frame met een kwastje ingestreken, en dit vervolgens gedroogd met de heattool. Op de zijkanten met een maskstencil wat structuur pasta aan gebracht en toen met een lichte vegende beweging met een kwastje de patina aan gebracht, dit geeft een heel mooi "roest" effect en ook een mooie glans. 
Ik had de dag ervoor al wat gips in mijn klei malletjes gedaan zodat het goed droog kon worden.



Heb vervolgens een stukje kaaslinnen en wat sisal onderop geplakt en hierop mijn gips malletjes bevestigd, dit plak ik vast met Liquetex, dat is een lijm die speciaal voor dit soort projectjes word gebruikt en een goede hechting heeft. Daarna verder opgepimpt met natuurlijk puzzelstukjes, takjes van gips, het borstbeeldje de zon en de maan een sterretje en dit allemaal weer in de Rusty gezet en daarna weer bewerkt met de patina en heel subtiel wat wax aangebracht. Een leuke schilderijkaart vind ik zelf en het thema erin verwerkt. Wat vinden jullie?
Je kunt de rusty en de patina dus heel goed verwerken op je kaarten.
Werken jullie ook wel met mix-media producten, laat ze zien op onze Facebook pagina, wij kunnen er misschien iets van op steken.
Graag weer tot de volgende week.




===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen. 
* Papier/ Paper *
Karton - wit

 * Snijmallen/ Dies*
Studio light -  Big frame dies 209
  
*Overig/Rest*
Prima marketing - Mould stars and moons-
 fairy garden
Viva - Rusty - Patina
Art alchemy - Wax - Antique Brilliance - Opal Magic
Stamperia - Gietgips
puzzelstukjes

4 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige creatie Willie,knap gemaakt!
    Lieve groetjes, wilma xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi hoi Willie
    Wat mooi zeg, heel kunstig gemaakt en het resultaat kun je mooi in huis zetten!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hij is prachtig geworden Willie, leuk gedaan met het puzzel stukje.

    Liefs xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeetje, het project op zich is al een heel puzzelwerk om het zo mooi aan te kleden. Hij is gewoon prachtig!

    Liefs Carina

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===