donderdag 19 december 2019

Emma's favoriete craft tools!

Beste lezers, hoe is het met jullie? Dit is een extra drukke periode met alle feestjes. Vanavond is het kerstdiner bij de school van mijn kinderen en ook bij mijn werk!


Hoe dan ook, vandaag wil ik met jullie mijn favoriete hobby tools delen. Er is geen volgorde; alles hier is mijn favoriet voor de ene reden of de andere. Als wij het product in de Hobby Alternatief webwinkel hebben staan, geef ik de link erbij. Anders kun je altijd een emailtje sturen om te vragen over een product.


Dit is de oude Cuttlebug. De nieuwe ziet er iets anders uit.

Cuttlebug van Cricut (ProvoCraft)
Mijn eerste favoriete tool is de Cuttlebug, een handmatige machine voor droog embossen en stansen. Ik kreeg de mijne in 2010 en hij werkt nog zo goed als de eerste dag! Ik gebruik hem voor bijna alle kaarten die ik maak. Als je liever een electrishe machine hebt, dan raad ik de Gemini Jr. aan van Crafter's Companion.

Heel handige tool!!

Stamping Buddy Pro van Nellie's Choice (Nellie Snellen)
Hou je van stempelen maar ben je ook een perfectionist? Dan je moet een stamping tool hebben! Er zijn veel verschillende stamping tools van alle merken, maar ik heb de Stamping Buddy Pro gekozen want die lijk heel veel op de MISTI, maar dan veel goedkoper! [Webwinkel]

De guide lines zijn ook heel handig!

SureCut A4 Paper Trimmer van Fiskars
Ik heb het heel vaak gezegd: ik ben een perfectionist! Daarom ben ik dol op mijn SureCut A4 Paper Trimmer. Het lijkt op andere snijmachines, maar met één cruciaal verschil: dit product heeft een staaldraad om te weten waar je papier wordt gesneden! Maar hoeveel ik ook van deze trimmer houd, de messen worden gemakkelijk bot en messen vervangen is erg duur. Dus daarom gebruik ik deze trimmer alleen om papier van A4-formaat te snijden. Voor al het andere snijwerk gebruik ik mijn volgende favoriete tool...
Leuke papier trimmer, maar de rasterlijntjes zijn Amerikaanse maten (inches).

Guillotine Trimmer 22cm van Tim Holz - Tonic Studios
Een tijdlang was ik geen fan van guillotine snijmachines. Maar nadat ik deze tool op een knutselbeurs kon proberen, beoordelingen zag en met de andere dames in Hobby Alternatief sprak, kocht ik er eerder dit jaar één. Dit is nu mijn go-to trimmer! Het is klein, licht, blijft scherp, en ik kan héél dunne stukjes snijden. [Webwinkel]

Een andere naam voor dit soort machines is een "plotter".

Cricut (Explore One) van Cricut
De Cricut is een electrishe snijmachine; denk aan een soort printer, maar ipv inkt, een mes! Je kan hiermee bijna alles snijden. Mijn favoriete ding om te doen is iron-on vinyl (of heat transfer vinyl) snijden en shirtjes maken met leuke text erop. Het is wel een dure hobby machine, maar dat ligt ook een beetje aan welke model je koopt. Ik heb de Explore One, het goedkoopste model want het is de eerste machine in de Explore serie. (Het is eigenlijk de hernoemde versie van de eerste Explore.) Daarna komt de Explore Air, Explore Air 2, en Maker. Je kan de One en Air niet meer kopen in een winkel, dus probeer misschien tweedehands. Het grootste verschil tussen the One en de andere modellen is dat er maar 1 houder voor het mes in zit. Het grootste verschil tussen de Maker en de Explore modellen is dat de Maker veel meer soorten spullen kan snijden evenals andere functies zoals graveren. Natuurlijk is de Maker de duurste variant.
[Webwinkel]

Lekker scherp en fijn.

5in./12.3cm Mini Snips Scissors van Tim Holtz - Tonic Studios
Ik heb deze schaar vorige maand gekocht en ik vindt vind hem ZO geweldig! Het is heel scherp, en fijn. Hij heeft een micro-serrated edge; dit betekent dat wat je knipt niet weg gaat glijden, bijvoorbeeld knippen van draden. Het is ook non-stick, dus plakband blijft hier niet aan plakken.

Bedankt voor het lezen van mijn laaste bericht van 2019! Ik wens jullie een fijne kerst en een gelukkig nieuwe jaar! Tot 2020!!


 Original Website Happy Lucky Creations  Facebook Happy Lucky Creations  Instagram Happy Lucky Creations  Pinterest Happy Lucky Creations  YouTube Happy Lucky Creations


3 opmerkingen:

  1. Leuk Emma om te lezen wat voor jouw de favoriete tools zijn!!
    Fijne dag gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi hoi Emma
    Handige tools laat je zien waar ik okk enkele van heb!
    Ik wens jou en je familie een hele fijne tijd!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Emma, leuk om een kijkje in jou "keuken" te mogen nemen.
    Die schaar had ik idd ook nog op mijn verlanglijstje staan (welke ik dus niet meer terug kon vinden). Ik zal hem maar meteen op mijn nieuwe lijst erbij zetten. :)

    Veel plezier vanavond
    Liefs Carina

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===