donderdag 16 januari 2020

Puzzel van ijs stokjes


De opdracht voor vandaag is "iets maken van ijs stokjes". Ik dacht dat het leuk zou zijn om iets met mijn kinderen te doen. Dus een puzzeltje van ijs stokjes!Dit project is heel makkelijk en duurt slechts een half uurtje per puzzel. Ik laat jullie zien hoe ik de puzzel gemaakt heb met mijn 5 jaar oude dochter.

Puzzeltje op maat, hahaha!

Ik begin met het online zoeken van een foto of tekening. Ik liet mijn dochter iets kiezen en zij koos een tekening van prinsessen. Tekening opgeslagen op mijn computer en daarna in een tekstprogramma (zoals Open Office) toevoegen. Ik gebruik een tekstprogramma want hier kan ik de precieze afmeting opgeven. De ijs stokjes zijn ongeveer 11.3 x 0.9cm, dus met 15 stokjes naast elkaar, heb ik een "plaat" van 11.5 x 14.3cm. Maar ik gebruik de ronde eindjes van de ijs stokjes niet, dus ipv 11.5cm, 10cm. Ik geef deze afmeting aan in de programma en print de tekening uit.

Tip! Je kan zoveel stokjes gebruiken wat je wil, qua lengte. De enige afmeting die je echt niet kan veranderen is de lengte (11.5 of 10cm voor onze stokjes).

Tip! Je hoeft niet foto's of tekening uitprinten. Kan ook iets uit geknipt van een tijdschrift!

Ijs stokjes leggen.

Daarna liet ik mijn dochter de 15 stokjes leggen. Hier gebruiken wij mijn Nellie's Choice Stamping Buddy Pro, zonder foam onderleg. Ik gebruik de stamping tool want hier kan ik ervoor zorgen dat de stokjes recht zijn. Ik plak ook painter's tape op de achterkant zodat de stokjes niet kunnen bewegen.

Snijden.

Toen de ijsstokjes zijn geplaatst, lijm erop en de uitgesneden tekening plakken. Zodra dat is gebeurd, draai je de tekening om en snij je tussen elk stokje met een mes.

Tip! Heel belangrijk dat je de lijm even laat drogen en een scherp mes gebruikt! Anders wordt de tekening mogelijk niet goed gesneden en gaat die scheuren. (Leer van mijn fout!)

Everyday I'm puzzeling, puzzeling.... 

En klaar! Even husselen, en dan kan mijn dochter puzzelen. Zij vond het geweldig!

Wat vond je van een ijs stokjes puzzel? Misschien wil jij dit doen met je (klein)kind(eren)? Bedankt en tot de volgende keer! Original Website Happy Lucky Creations  Facebook Happy Lucky Creations  Instagram Happy Lucky Creations  Pinterest Happy Lucky Creations  YouTube Happy Lucky Creations

===LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Overig / Rest *
Ijsstokjes
Lijm
Nellie's Choice - Stamping Buddy Pro (optioneel)
Foto/tekening

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuk ontwerp heb je gemaakt met de ijs lollie stokjes Emma. Mooi dat je dochter mee geholpen heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een geniaal idee, ook leuk om als puzzel verjaardagskaart te geven.

  Liefs Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi Emma
  Wat leuk gemaakt
  En je dochter zo goed meegedaan, en daar kan ze ook nog mee spelen!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Martha! Ik vind het altijd leuk met mijn kinderen knutselen. Maar ben ik ook zenuwachtig... "Niet te veel lijm! ... recht op!"

   Verwijderen
 4. Wat een superleuke creatie Emma, erg mooi gemaakt.
  Lieve groetjes xx

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===