vrijdag 24 april 2020

Gefeliciteerd mama

Gisteren was mijn moeder jarig en omdat ik dit jaar niet bij haar op visite kon/mocht/ging heb ik voor deze keer extra werk besteed aan het kaartje. Dus via deze weg nog een keer Gefeliciteerd mama.

Gefeliciteerd mama - vmcdesigns.nl

Ik heb voor deze kaart de tijd niet bijgehouden daar ik hier verschillende dagen af en aan aan gewerkt heb. Voor beginners is deze kaart misschien net iets teveel van het goede maar wel te doen.


Om te beginnen had ik een stuk van een kartonnen doos zo goed als het ging op 14,5 bij 10cm gesneden en had ik op de hoeken wat water gespoten. Ik had deze techniek laatst op Pinterest gezien en dacht dat ga ik eens uitproberen.  Het water heb ik een beetje laten intrekken om daarna de bovenste laag van het karton af te pulken. Daarna alles goed laten drogen. 
Tip! Als je geen geduld hebt, zoals ik, kan je voor het drogen ook een heatgun gebruiken. 
Na het drogen heb ik op het stuk karton witte Gesso aangebracht en daarna 2 lagen witte deco verf, omdat ik mijn kaart een vintage uitstraling wilde geven kwam dit niet zo nauw.

Nadat die lagen goed droog waren heb ik 2 kleuren aquarel markers, geel en groen, genomen en heb ik wat kleur op een stuk wit plastic gezet, een beetje water erop gespoten en toen heb ik daar het karton met de witte zijde bovenop gelegd. Dit heb ik een paar keer herhaald maar tussendoor wel iedere keer de lagen droog gemaakt.

Nadat dit allemaal goed droog was heb ik een beetje texture paste op kleur gebracht en heb ik deze op de tegenover liggende hoeken met een stencil aangebracht. Van de grote delen, ook die van de kaart zelf, heb ik alle randen met bruine inkt aangezet
Daarna ben ik begonnen met het opbouwen van de versieringen.

Gefeliciteerd mama - vmcdesigns.nl
Collage van close-ups.

Het sentiment heb ik gestempeld met Versamark en daarna van goud embossing poeder voorzien.
Het craft karton wat ik hiervoor gebruikt heb is van een verpakking van rijstkuipjes van de jumbo, deze hebben precies de goede kleur. 

De bloemen heb ik allemaal gesneden uit achtergrondjes die ik al eerder gemaakt had en waarvan ik de kleuren en de shimmer heel mooi vond. Ik heb 2 doily's doormidden gesneden en daarvan heb ik 2 helften op kleur gemaakt en 1 halve heb ik wit gelaten, deze heb ik opgerold tot puntzakjes en onder de grote bloem geplakt.

Als laatste afwerking heb ik gouden Nuvo Drops aangebracht in de hartjes van de bloemen en er een paar zo op de kaart "gestrooid" 
Tip! Soms hebben de druppels een puntje naar boven zeg maar. Dit gebeurt vooral als de inhoud van de flesjes een beetje koud zijn, dit is gemakkelijk te verhelpen als je de flesjes onder je armen of zo een beetje opwarmt van te voren. Je krijgt dan mooiere gladde schijfjes of mooie bolletjes. 
Ook in de binnenkant van mijn kaart heb ik het sentiment van goud embossing poeder voorzien en heb ik als extra een paar van de bloemen die ik overhad geplakt. En toen was mijn kaart klaar. 

Gefeliciteerd mama - vmcdesigns.nl
mijn kaart.

Op mijn eigen blog komt een beknopte versie van deze post maar dan in het engels geschreven.

Neem gerust een kijkje, ook naar mijn andere creaties in 1 van mijn galerijen en mochten jullie nog vragen hebben, ik hoor het graag.

En mochten jullie meer willen weten over mijn creatie, vraag dan gerust, ik geef graag antwoord op jullie vragen.

Hebben jullie nu zelf ook soortgelijke creaties gemaakt zou ik het leuk vinden om deze te kunnen bewonderen. 😊 Jullie kunnen ze laten zien op onze facebook groep HA Creative Tips & Trucs.
Hier kunnen jullie ook lid van worden voor nog meer tips, leuke creaties en gezelligheid. Jullie zijn van harte welkom.

Ik wens jullie een heel fijn weekend.


            Carina Veling

=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
Via Chasse - basis kaart
Clairefontaine - 160g wit
Clairefontaine - 120g wit
Karton van verschillende dozen

* Stempels / Stamps *
Marianne Designs - Felicitatie 

* Snijmallen / Dies *
AliExpress - bloemen
AliExpress - Sentiment mal

* Stencils / Masks *
Craft Sensations -
2019 serie


* Embossing *
Craft2Go - Embossing Poeder Goud

* Pennen/Stiften/Potloden / Pens/Markers/Pencils *
DecoTime -
Aqua Markers

* Overig / Rest *
Ranger
Texture Paste Opaque Matt

Van Bleiswijck Holland - Witte Gesso
Van Bleiswijck Holland - Aquarel verf Groen en Geel
Nuvo Crystal Drops - Metallic Bright Gold

AliExpress - Mini Papier Doily
DIY shimmer mist achtergrondjes voor de bloemen

4 opmerkingen:

  1. Hoi hoi Carina
    Allereerst van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder, jammerdat je er niet lijfelijk bij kon zijn je hebt een prachtige creatie gemaakt!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Martha, het is allemaal maal een beetje raar dit jaar. In begin april heb ik ook an de verjaardag van mijn dochter moeten missen en waarschijnlijk die van mijn zussen in Juni ook, maar als dit alles voorbij is gaan we het allemaal inhalen.

      Liefs Carina

      Verwijderen
  2. Schitterende kaart Carina je moeder zal er heel blij mee zijn geweest. Harte gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder,Jammer dat het nu zo moet gaan, straks alles maar dubbel en dik overdoen.
    Fijn weekend, liefs xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Anita, mijn moeder vond hem prachtig, mede ook omdat de tekst in het Nederlands is. hahahahahah
      Ze klaagde er al vaker over dat er zoveel kaarten in het engels waren. ;)

      Jij ook een fijn weekend.
      Liefs Carina

      Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===