zaterdag 2 mei 2020

Alles weer terug naar normaal

Zo, dat was lang geleden dat ik zelf iets op mijn blog heb geschreven. Heb dit wel gemist maar het was niet anders.

Nu alle ongemakken verholpen zijn, kan ik met alle rust een uitleg geven van wat er aan de hand was. Afgelopen oktober kwamen er bij mijn man twee gezondheidsklachten plotseling voor. Dit gaf ons verontrustende gevoelens. 

De liefde van mijn leven

Eerst had hij klacht van erge tandpijn tijdens eten, maar rond dezelfde tijd zag hij dat zijn urine rood was verkleurd. Hij is eerst naar de huisarts geweest en daar hebben ze bloed en urine genomen om te testen. De bloedtest kwam zonder enige aanduiding, maar de urine test wees op bloed in de urine met verhoogde eiwitten. Dus moest hij van de arts meer drinken om te kijken of dit zou werken om de waardes te verminderen. Dat hielp niet en moest hij naar de Uroloog. Dan weet je dit al. Lange wachtlijst. Dus heeft de huisarts een afspraak gemaakt zodat hij eerder aan de beurt kon wees. De Uroloog heeft ook bloed en urine genomen. Het bloed zag er goed uit, maar de urine kweek toonde kanker aan. Deze diagnose is bevestigd tijdens een cystoscopie. Hij had dus blaaskanker. De Uroloog heeft alles goed aan ons uitgelegd, ook dat dit nog in het beginstadium was. Dus we waren ruim op tijd. Dat op zich was al positief, maar toch voelt dit alsof je wereld inzakt als je man zo een diagnose krijgt. Mijn man heeft een operatie gehad waarbij hopelijk alles verwijderd is, maar met het Corona virus, maakte we ons zorgen, omdat hij in een risico groep valt. 

De tweede klacht van de tandpijn was ook niet niks. Hij heeft eerst een antibiotica kuur gekregen van de tandarts. Dat hielp niet. De pijn was zo erg dat hij niet kon eten, drinken of praten. Dus verwijzing naar de Kaakchirurg gekregen. Ook daar vonden ze niks aan de kaak of de tanden. Maar de chirurg had een vermoeden dat dit Aangezichtspijn was. Daarvoor moest mijn man naar de Neuroloog. 

Trigeminus Neuralgie (TN) | gezondheid.be
Zenuw wat aangezichtspijn veroorzaakt

De Neuroloog heeft bevestigd dat het inderdaad ging om aangezichtspijn. Ook hier maakte we ons zorgen omdat dit ging om in zenuw in de hersenen die onder druk stond van een nabijgelegen bloedvat. De Neuroloog heeft wel onze zorgen verminderd, omdat dit anders geen serieuze gevolgen kan hebben anders dan veel pijn en/of depressieve klachten. Hiervoor kreeg hij medicijnen tegen epilepsie en zenuwpijn. Tot zover is de dosis twee keer aangesterkt en nu blijkt dit dat dit wel werkt. Hij heeft minder pijn en kan eten en drinken en normaal praten. We houden dit in de gaten, hopelijk hoeft hij geen operatie te krijgen om deze situatie te verhelpen. 

Afgelopen dinsdag is hij voor het eerst weer naar werk gegaan. Dus we zijn dankbaar dat alles goed is afgelopen. Nu heb ik wel een VAKANTIE nodig maar dat kan helaas niet als gevolg van de Corona Crisis. 

Maar goed, ik moet zo wie zo eerst alles hier en op mijn webwinkel oppakken en weer normaal aan de gang gaan. Gelukkig dat Carina, onze kanjer, jullie voorzien heeft van leuke blogberichten. Dit gaat me een tijd nemen om weer in routine te komen. Zodra alles weer helemaal naar normaal is terug gekeerd kom ik weer bij iedereen op jullie blogs kijken. 

Ik wens jullie een goed en veilig verloop tijdens de Corona maatregelen.

Veel creatieve groeten, 


             Carina Veling

7 opmerkingen:

 1. Wat een heftig verhaal.ik kan best begrijpen dat je wereld in elkaar zakt bij deze diagnose. Er is moed en kracht voor nodig om je er door te slaan.hou die kracht vast samen.heel veel sterkte in deze tijd.liefs karen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sandie, jij was er voor mij toen ik mijn diagnose kreeg. *kus
  De afstand is net iets te ver voor mij om op en neer te reizen dus het minste wat ik voor jou kon doen was in ieder geval je blog draaiende houden. (((knuff)))

  Je lief ziet er goed uit op de foto, wel een beetje vreemd met netjes geknipte haren. :) Ik ken hem niet anders dan met die lange haardos.
  Veel sterkte en beterschap voor de komende tijd.

  Kus, Carina


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het valt niet mee als je partner zoiets overkomt, samen zijn jullie sterk. De korte haren staan Sytze wel goed.
  Groetjes van ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje wat een verhaal Sandie, dit was en is een heftige tijd voor jullie zeg.
  Fijn dat alles nu een beetje in rustiger vaarwater is gekomen, houd dit vast en koester de gouden momenten samen. Prachtige foto van jullie samen.
  Lieve groetjes, Wilma Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Woow Sandie, dat is niet mis wat jullue hebben meegemaakt!
  Wat fijn dat Sytze alweer zo is aangesterkt dat hij kan gaan werken, heel veel sterkte voor jullie beiden!
  We zien je blogbericht vanzelf wel weer!
  Liefs en groetjes, Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is enorm schrikken Sandie!!
  Gelukkig vertel je nu ook meteen dat er enige positiviteit is.
  Héél veel sterkte met alles en hou elkaar maar goed vast.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oefff Sandie, dat is best heftig tijd voor jullie geweest, gelukkig gaat het de goede kant op.

  Veel kracht en sterkte.

  Leave groetnis fan Ina

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...