maandag 27 juli 2020

Beterschap


Hallo iedereen 
Mijn blog deze week gaat over een attentie voor een ziekenbezoek. Een klein doosje met een paar zakdoekjes of iets anders is altijd leuk en een goed alternatief voor een bos bloemen. Ik laat jullie een tekening zien met de maten. Maar het is altijd beter om even zelf te meten en desnoods de maten aan te passen. De dikte van papier en rillijnen kunnen al snel voor een verschil aan maten zorgen.

De tekening met maten.  

Als eerste maakte ik de omslag waar het doosje later in wordt geplakt. Ook hier weer op de maten letten. Ik naam een stuk cardstock van 13,5 x 21,00. rillen op 5-7-13-15. Voor het klepje ben ik 2 cm van de rillijn gegaan en heb de hoekjes weg geknipt. Hier kun je zelf kijken waar je de punt aan de smalle kant zet... net wat je zelf mooi vind. Het grote stukje tussen de rillijn van 7 en 13 cm moet vrij blijven. Daar komt later het doosje op. Die andere stukjes kun je naar eigen smaak met DSP opmaken.

Met DSP en doosje al op zijn plaats.

Het doosje heb ik gemaakt van cardstock met de maten 9,5 x 16,8 cm.  Rillen op 1,8 cm aan alle kanten. Ook hier weer even zelf meten...meten is weten! De hoekjes inknippen zoals op de tekening en dan vastplakken. Dit doosje kun je nu op het middelste vakje plakken. Ik zelf heb het met OLBA lijm gedaan maar je kunt natuurlijk ook dubbelzijdig plakband nemen. Dit is eigenlijk al de basis.


Ik heb er een bandje om gemaakt met een doily en beterschap. Het bandje is 2,5 cm breed. Op het doosje zelf heb ik nog een chrysant met 2 blaadjes gezet. Dit kun je naar eigen smaak doen....

De chrysant. 

Als eerste wil ik mij bedanken voor alle lieve reacties op mijn eerdere blog. Wat kijk ik er iedere keer naar uit. En ook al een paar super leuke creaties van jullie gezien. Ook nu zou ik het heel leuk vinden om jullie reacties en tips te zien op onze blog. Heb je vragen?? Ik geef heel graag antwoord en verheug mij op jullie reacties. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op onze blog voor nog meer inspiratie van onze Design team leden.        

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===


In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper * *
Cardstock, Déco Time Cardboard patterns

 * Snijmallen/ Dies* 
Joy!crafts Vintage Teaparty Doily
ALI-express Beterschap 

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils * 
potlood HB

*Overig/Rest*
OLBA lijm, dubbelzijdig plakband, lineaal

2 opmerkingen:

 1. Zo'n zakdoeken doosje is altijd leuk, ik heb die een hele tijd terug een keer gemaakt voor de dochter van mijn vriendin. Als opkikkertje.

  Deze vind ik heel erg mooi, mooie kleuren ook.
  Liefs Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig gemaakt, Gaby!
  Fijn dat je de maten en werkwijze met ons hebt gedeeld, altijd handig als je zo'n doosje wilt maken!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...