vrijdag 26 juni 2020

3D, Champagne en aquarel papier.

Vorige week maandag had Martine van "meekijken met Martine" een techniek gedeeld op YouTube welke ik zelf ook al een keer geprobeerd had maar nooit mee verder was gegaan.  
Na het zien van haar video ben ik meteen op zoek gegaan naar een geschikte embossing folder ervoor.

3D, Champagne en aquarel papier. - vmcdesigns.nl

Dit is zo eenvoudig en door iedereen om te doen als je maar de juiste materialen hebt. Je kan er ook zo lang me bezig zijn als je zelf wilt. Maar erst wil ik jullie weer even bedanken voor al jullie lieve reacties  op mijn vorige berichten. 

Voor deze kaart ben ik begonnen met een een stuk Aquarel papier van ongeveer 10cm bij 15cm en deze heb ik met een 3D embossing folder door mijn machine gehaald. 
Tip! Voor mij was het de eerste keer dat ik aquarel papier gebruikte in een embossing folder. Het resultaat is gewoon prachtig. Zo mooi strak en dat meteen de eerste keer. 
Ik heb allemaal goedkopere producten genomen om deze kaart te maken en vind hem toch al zeer geslaagd. Ik vond het jammer dat ik geen embossing folder met een bloemenrand had maar ik had er 1 die ik wel bruikbaar vond voor deze techniek. 

3D, Champagne en aquarel papier. - vmcdesigns.nl
close-up

Na het embossen heb ik het grootste deel van de verhogingen van kleur voorzien met 2 kleuren metallic aquarelverf. Het geheel heb ik goed laten drogen voor ik hem verder op maat ging snijden. Ik heb ervoor gekozen om rondom een 1 mm rand te laten toen ik hem op mijn basis kaart van 10,5cm x 14,8cm plakte. 

Verder heb ik van hetzelfde Aquarel papier het sentiment en de schaduw ervoor gestanst en deze heb ik ook weer voorzien van de dezelfde kleuren metallic verf. Deze heb ik ook weer goed laten drogen voor ik deze op de kaart plakte met 3D lijmkit. 

 Om het hele process wat duidelijker te maken deel ik hier de video van Martine's youtube kanaal. 


Verder heb ik de kaart zo gelaten, zonder verdere versieringen want ik vond hem zo eigenlijk al mooi genoeg.  Rest mij nu alleen nog mijn kaart in zijn geheel met jullie te delen.  

3D, Champagne en aquarel papier. - vmcdesigns.nl
Mijn kaart.

Op mijn eigen blog komt een beknopte versie van deze post maar dan in het engels geschreven.

Neem gerust een kijkje, ook naar mijn andere creaties in 1 van mijn galerijen en mochten jullie nog vragen hebben, ik hoor het graag.

En mochten jullie meer willen weten over mijn creatie, vraag dan gerust, ik geef graag antwoord op jullie vragen.

Hebben jullie nu zelf ook soortgelijke creaties gemaakt zou ik het leuk vinden om deze te kunnen bewonderen. šŸ˜Š Jullie kunnen ze laten zien op onze facebook groep HA Creative Tips & Trucs.
Hier kunnen jullie ook lid van worden voor nog meer tips, leuke creaties en gezelligheid. Jullie zijn van harte welkom.

Ik wens jullie een heel fijn weekend.

            Carina Veling  

=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
Service Pack BV - basis kaart
Art Sensations - Creative Artist aquarel papier

* Embossing *
Crafters Companion - 3D Embossing folder Ornate Lace

* Overig / Rest *
Art Sensations - Creative Artist Shiny Metallic Water colour Paint
Aleene's - Tacky Glue
Olba - 3D Lijmkit

2 opmerkingen:

 1. Deze techniek heb ik ook gezien bij Martine, Carina!
  Ik was ook al van plan om er mee te gaan spelen, op dit moment ben ik op zwartbezig met van die typische kleurtjes die het goed doen op zwart!
  Het komt bij jou ook goed uit de verf, heel mooi dit resultaat!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, je maakt mij nu wel heel nieuwsgierig Martha, ik zal je blog in de gaten houden voor het eindresultaat. :)

   Dank je wel ook voor je lieve reactie, ik vond het ook heel leuk om te doen, toch maar eens op zoek gaan naar 3D bloemen folders. :)

   Liefs Carina

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...