maandag 29 juni 2020

Chocoladeboekje

Deze week geen klein doosje maar een groter chocoladeboekje. Het is een eenvoudig 'boekje' met materialen die eigenlijk iedereen in huis heeft. Iedereen kent die chocolaatjes die in een verpakking zitten die niet echt mooi is. Leuk als cadeau voor de gastvrouw/heer, maar ohhh... zo lelijk verpakt. Ik maakte mijn eigen verpakking en heb hierdoor een leuk meebrengsel.
Je hebt maar 3 stukjes cardstock nodig voor de basis. 
Voor de box heb je een stuk cardstock van 21,5 x 14,5 cm nodig.
Voor het kaft heb je een stuk cardstock van 24,5 x 18,0 cm nodig.
En dan nog een klein stukje van 7,0 x 2,5 cm.
Dit zijn de maten die ik heb gebruikt. Maar je kunt natuurlijk zelf je eigen maten nemen als je iets anders in dit boekje wil verpakken.
Ik ben begonnen het doosje te maken waar de chocolaatjes in komen. Het is een stuk cardstock van 21,5 cm x 14,5 cm. Dit wordt aan alle kanten gerild op 2 cm. 
De hoekjes ingeknipt en met plakband

Dan alle 4 hoekjes zoals op de foto inknippen en dubbelzijdig plakband toevoegen. Nu kun je er een doosje van maken waar de chocolade in passt.

Tip :
 In plaats van plakband kun je de hoekjes natuurlijk ook met goede lijm in elkaar plakken.

Deze chocolade past precies in deze box

Dan ben ik verder gegaan met de kaft. Ik heb het stuk cardstock van 24,5 x 18,0 cm aan de lange zijde van beide kanten op 11,1 cm gerild. Het kleinste stukje wat ik heb gebruikt is voor de sluiting. Het stukje van 7,0 x 2,5 cm wordt aan de lange zijde op 4 cm en 6,5 cm gerild. Voor de sluiting heb ik gekozen voor een klein lusje van designpapier. De hoekjes van de kaft en de sluiting heb ik afgerond zodat die niet zo snel beschadigen.

Tip : Je kunt de sluiting ook met een magneetje maken. Het is wel mooier als je het onder het designpapier gebruikt. Dan is het onzichtbaar weggewerkt.

Nu nog het designpapier op maat snijden. Het beste is om zelf even te meten. Ik heb de randen nog beinkt, wat ik net iets mooier afgewerkt vind.

Designpapier op maat gesneden en beinkt. 

De 2 grote stukken zijn voor de voor-en achterkant. De 4 lange stukjes zijn voor de zijkanten en de kleine stukjes zijn voor de sluiting. Alles vast plakken en dan kun je je fantasie vrije loop laten. Ik zelf heb het eenvoudig gehouden met een rond schulprandje met een cirkel die ik met foamblokjes vastgezet heb en daar een grote vlinder opgezet. Nog het kleine lusje voor de sluiting opplakken en een banner met gefeliciteerd..... KLAAR!!

Ik bedacht me nog een keer en heb aan de binnenkant nog een stuk wit cardstok geplakt. Wel vond ik het leuk om dit stuk met designpapier te matten. Hier kun je een persoonlijke wens opzetten.

De Binnenkant met designpapier gemat. 

Ik hoop dat mijn uitleg duidelijk is. Maak je dit 'boekje'? Ik zou het leuk vinden om jou creatie te zien. Heb je nog vragen? Ook over een reactie zou ik heel blij zijn. Ik sta altijd klaar om jullie persoonlijk nog te woord te staan. Nieuwsgierig geworden naar andere creaties van ons Design Team? Neem een kijkje op onze Blog.

Ik wil me ook nog heel hartelijk bedanken voor jullie leuke reacties op mijn eerste 2 blogs. 

Tot de volgende keer en veel knutselplezier.

       

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper * *
Cardstock, 
Craft sensations Designpad 'pastels' foil

* Snijmallen/ Dies*
Marianne design Gefeliciteerd 
Ali express Cirkel met en zonder schulprandje
Martha Steward randpons
vlindermal,

* Inkt / Ink*
Tim Holtz Ranger Distress inkt vintage foto 

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils * 
HB potlood

*Overig/Rest*
lineaal, schaar, ril/snijbord, strassteentjes, 
foamblokjes, OLBA lijm, Tacky glue, NUVO crystal drops

4 opmerkingen:

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...