maandag 13 juli 2020

Kerstkaart met restjes en een oude techniek

Hallo allemaal en wat leuk dat je weer hier komt kijken. Deze keer heb ik geen doosje maar mijn eerste kerstkaart voor dit jaar.
Iedereen heeft wel een doosje met restjes papier. Vaak te klein voor een achtergrond maar te mooi om weg te gooien. Ik heb weer eens een oude techniek gebruikt waar je juist die restjes perfect voor kunt gebruiken.
 Je hebt een basiskaart nodig. Ik heb er een genomen van 13,5 x 13,5 cm. Neem een kleur die mooi bij je restjes past. Hier heb ik een enkele kaart wit cardstock van 13,0 x 13,0 cm opgeplakt. Dit wordt de basiskaart.

Dit is de basiskaart.

Nu heb ik mijn restjes gepakt. Alles verschillende designs maar waar de kleuren wel bij elkaar passen. Ik heb rechthoekjes genomen en de maat is niet belangrijk. Deze heb ik diagonaal met mijn snijbord doorgesneden. Je kunt gelijk grote stukjes nemen maar met verschillende maten wordt het wat speelser.
  
Diagonaal doorgesneden restje.

Tip
: Je hebt best wel wat stukjes nodig. Neem kleuren die bij elkaar passen en snij eerst alles op maat.
Het volgende stuk cardstock was 12,5 x 12,5 cm groot. Hier worden de driehoekjes op geplakt. Ik wilde het centrum niet in het midden hebben. Maar dat is natuurlijk je eigen smaak. Kijk waar je zelf straks het deco element wilt hebben. Ik ben begonnen om een stuk van het cardstock met lijm te bedekken. Niet te veel want anders droogt het al op voor je je designpapier erop hebt. 

Het begin met designpapier is gemaakt. 

Nu gewoon stuk voor stuk naast elkaar erop plakken. Kijken dat de verschillende stukjes mooi verdeeld zijn en goed aan elkaar aansluiten.

Stuk voor stuk verder gaan met plakken.

De overstaande randen knip je gewoon af. Je kunt helemaal rond gaan maar ik heb gekozen voor een stuk aan de linker zijde vrij te laten. Het is wat rustiger en je kunt nog stansjes gebruiken. Ook vind ik dat op kerstkaarten bling-bling niet mag ontbreken. Dat heb ik dus ook in de rand verwerkt en ook de tekst is uit glanzend zilver papier gestanst.

Het randje van ribbelkarton.

Nu nog afwerken met een leuk cirkeltje, wat je op de plek waar de puntjes bij elkaar komen, plakt. Je kunt natuurlijk ook wat anders op plakken. Je fantasie zijn geen grenzen gezet. Deze techniek kun je natuurlijk voor ieder doeleind gebruiken. Duik in je doos met restjes en laat je verrassen wat je daar nog alles tegen komt.

Ik hoop dat mijn uitleg duidelijk is. Heb je vragen? Ik verheug me op jullie reacties en geef  graag nog meer uitleg. Maak je zelf ook deze kaart? Ik zou het fijn vinden om jou creatie te zien.

Nieuwsgierig naar andere creaties? Neem gerust een kijkje op onze blog.

Veel knutselplezier en tot de volgende keer


=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST === 

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen. 

* Papier / Paper * 
cardstock, designpapier, ribbelkarton 

* Snijmallen / Dies * 
Ali Express cirkel met sterren, cirkel met puntjes 
Joy! Crafts tekst 

* Overig / Rest * 
ril/snijbord, OLBA lijm, OLBA 3D kit 

2 opmerkingen:

  1. Mooie oplossing Gaby. Ook helpt dit dat we niks weggooien maar juist opmaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk geworden Gaby, ik heb zelf zo ook al heel veel restjes weggewerkt.

    Liefs Carina

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...