vrijdag 28 augustus 2020

Foil-a-Shine 1.0.2 Woord stansen

Zoals jullie nu inmiddels wel allemaal weten heeft Sandie een eigen productlijn uitgebracht. Vandaag wil ik jullie laten zien wat er eventueel gemaakt kan worden met de Foil-a-Shine woord stansen

Foil-a-Shine 1.0.2 - vmcdesigns.nl

Voor vandaag heb ik kaarten gemaakt met de voorgestanste woorden die je zelf van een foil laag kan voorzien.

Bij deze eerste kaart heb ik een stans genomen die gezet was op aquarel papier, dit is een prototype en nu weet ik niet of Sandie deze ook al op voorraad heeft, maar jullie zouden erom kunnen vragen.

Op aquarel papier krijgt het foil een ruwere uitstraling, meer grunge zo te zeggen. Dit is natuurlijk wel weer heel mooi voor mixed media.

Foil-a-Shine 1.0.2 - vmcdesigns.nl
Oranje kaart met Hallo.

De woorden zijn voorgedrukt en hebben een brede rand er omheen zodat het foil ook een beetje afsteekt. 
Door die brede rand kan je de achtergrond van de stans gemakkelijk op kleur brengen met inkt en een blender tool of mixed media brush
Tip! Let er wel op dat je water gedragen inkt neemt, alcohol inkt tast de foil laag aan. Het foil blijft wel zitten, maar de kleur gaat er dan vanaf zodat je of een goud of een zilver kleurig foil overhoud.
Bij de kaart die hierboven staat heb ik een achtergrond gemaakt met een stencil en verschillende kleuren geel en oranje distress inkt. De woord stans heb ik aan de randen ook aangezet met de donkerste kleur waarna ik deze naar het midden toe heb geveegd. Het foil wat ik hier gebruikt heb is Gold Powder deze geeft een gespikkeld uiterlijk aan de tekst. Verder heb ik op deze kaart nog een paar Nuvo drops erop gezet om hem iets meer af te maken. 
Tip! een heel belangrijke tip, als je foil gaat aanbrengen, vergeet dan niet om zowel het object als ook de foil met een zachte borstel/kwast af te stoffen. 
Mijn volgende kaart was meer een fun project. Omdat ik allemaal verschillende foils heb getest voor Sandie om te kijken welke geschikt waren voor de toner sheets (verrassend veel eigenlijk) had ik heel veel test strips met allemaal verschillende kleuren en type foil erop. 

Foil-a-Shine 1.0.2 - vmcdesigns.nl
lappendeken van foil.

Deze heb ik allemaal in kleine vierkantjes gesneden en die heb ik toen allemaal op een stuk papier geplakt. Ik heb daarvoor een brede rol dubbelzijdige tape genomen en heb deze op een vel papier plakt waarna ik de vierkantje random er op ben gaan plakken. Wel had ik ervoor gezorgd dat ze allemaal een klein stukje van elkaar afbleven. Tussen de "voegen" heb ik daarna glitter gewreven. 

Foil-a-Shine 1.0.2 - vmcdesigns.nl
lappendeken kaart.

Voor deze kaart had ik, had ik de woord stans met regenboog foil gemaakt, maar omdat hij al zo veel keuren had en om het geheel wat af te zwakken had ik er een strip van de toner sheets achter gezet waarop ik transparante foil had gezet. 
Daarna had ik het geheel op een zwarte basis kaart geplakt en de binnenkant nog bestempeld.

Foil-a-Shine 1.0.2 - vmcdesigns.nl
De binnenkant. 
Tip! Bij de woord stansen moet je er op letten dat je de juiste foil hebt. Niet alle foils zijn hier geschikt voor. Kijk dat je foil hebt dat is gemaakt voor gebruik met toner. Soms noemen ze dit toner foil maar soms ook heat reactive foil of laminating foil. Gebruik je de verkeerde foil dan heb je grote kans dat dit ook op de blanco delen hecht.
Mochten jullie meer willen weten over mijn creatie of mochten jullie nog vragen hebben, vraag dan gerust, ik geef graag antwoord op jullie vragen.

Hebben jullie nu zelf ook al met foil gewerkt dan zou ik het leuk vinden om deze te kunnen bewonderen. šŸ˜Š Jullie kunnen ze laten zien op onze facebook groep HA Creative Tips & Trucs.

Hier kunnen jullie ook lid van worden voor nog meer tips, leuke creaties en gezelligheid. Jullie zijn van harte welkom.

Ik wens jullie een heel fijn weekend.

            Carina Veling  

=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
Via Chasse - Basis kaart 15x15
Clairefontaine - 160g wit

* Stempels / Stamps *
AliExpress - tekst stempel

* Stencils / Masks *
D.I.Y - stencil

* Inkt / Ink *

* Overig / Rest *
Joy Crafts - 10cm dubbelzijde tape

11 opmerkingen:

 1. Supermooi effect, Carina!
  Heel vrolijk die lappendeken!
  Bedankt voor de tips!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Martha, graag gedaan.

   Over die lappendeken had ik eerst zo mijn bedenkingen maar hoe meer ik er naar keek hoe leuker ik hem vond. Liefs Carina

   Verwijderen
 2. Leuk uitgelegd Carina. Ik ga idd binnenkort de toner teksten, kaders en kleurplaten op aquarelpapier uitbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahaha, een prototype ervan ben ik al aan verwerken in mijn volgende blog bericht. :)

   Verwijderen
 3. Ontzettend leuk, vooral de tweede kaart zo vrolijk door alle kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een super leuk idee de lapjes deken.hoe zot dat met het aanbrengen van deze folie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Karen, in het vorige bericht heeft Sandie een filmpje toegevoegd hoe je met het foil moet/kan werken.

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===