vrijdag 16 oktober 2020

slimline kaart

Voor deze week mocht ik een slimline kaart maken. Vorig jaar en een paar weken terug had ik er ook al gemaakt maar ik had toch maar besloten om een geheel nieuwe te maken. 
 
slimeline kaart - vmcdesigns.nl
 
De basis van dit soort kaarten zijn heel gemakkelijk te maken en kunnen door iedereen gemaakt worden. 
Met de basis zou je al binnen een half uurtje klaar kunnen zijn, de meeste tijd zit hem in de "aankleding" van de kaart.

Voor de bovenstaande kaart heb ik de basis kaart gemaakt van een vel 210g papier van 21cm x 17cm welke ik op de korte zijde dubbel gevouwen had zodat ik een dubbele kaart kreeg van 21cm x 8,5cm.
De mat die ik er op geplakt heb is 20,5cm x 16,5 cm. Voor daar bovenop heb ik met grote smalle letter snijmallen het woord kerst uitgesneden.
 
     Tips!
 1. Ik zet op de randen van de lagen meestal meestal een kleur aan met inkt, dit geeft wat meer diepte.
 2. Zet ook eens de randen van versieringen (de letters en het 3D plaatje in dit geval) met inkt aan voor nog meer diepgang.
 3. Snijd de letters 3 of 4 keer extra uit van een doos of dikker karton en plak de lagen op elkaar, dit geeft de letters meer stevigheid en extra hoogte.
 4. Als je zelf shimmer mist maakt kan dit ook met alcohol gemaakt worden in plaats van met water. Houd er dan rekening mee dat je de mist niet met een verf basis maakt maar met poeder. Als je verf gebruikt kan het spuitmondje heel snel verstopt raken.
 5. Je kan het ovaal wat achter het 3D plaatje zit ook uit de achterkant snijden door deze tot op de vouwlijn te snijden.
Voordat ik alle kleine delen op de kaart ging plakken had ik voor wat extra glitter een beetje eigen gemaakte shimmer mist gesmeerd daarna heb ik alle delen op elkaar geplakt en op de kaart geplakt.

slimeline kaart - vmcdesigns.nl
Kleinere slimline kaart.

De kaart hierboven had ik in september een keer gemaakt, gewoon van een A5 op de korte zijde doormidden gevouwen. De basis kaart zelf kwam toen uit op 18cm x 7cm waarop ik 2 extra lagen had geplakt van ieder weer een halve cm kleiner ten opzicht van de vorige laag.
Ook voor deze kaart heb ik weer een 3D plaatje gebruikt, omdat deze over de rand van de kaart heen komt geeft dit een leuk effect. Als extra versteviging heb ik een ovaal uitgesneden en deze achter het plaatje geplakt.  Ik denk dat dit ook een leuk idee is om op deze manier naamplaatjes als plaatswijzers te maken voor bij het Kerstdiner. Verder heb ik van een restje van de Foil-a-Shine Toner sheets de kerstgroet uitgesneden en deze voorzien van goud folie, daarna weer een paar lagen extra gesneden en er achter geplakt voor extra hoogte. 

slimeline kaart - vmcdesigns.nl
De kaart die ik vorig jaar maakte.

De kaart hierboven is die wat ik vorig jaar gemaakt had, ik ga jullie niet vertellen hoe ik deze gemaakt had, dit kunnen jullie teruglezen in het blog bericht wat ik destijds geschreven had. Ik heb hier voor jullie een link ernaar toe gevoegd.
 
 
Op YouTube worden op dit moment heel veel tutorials gedeeld over slimline kaarten. Er komen ook steeds meer snijmallen voor dit speciale formaat. Hieronder deel ik een video van Mimi Jocelyn Design met jullie waarin ze uitlegt hoe je de basis voor de kaart kan maken en een bijpassende envelop.


Daar ik altijd meerdere foto's maak van mijn projecten heb ik weer een collage gemaakt waar ik de andere foto's in gezet heb.  
 
slimeline kaart - vmcdesigns.nl
Een paar van mijn foto's bij elkaar.

Rest mij nu alleen nog de kaart van deze week in een groter formaat aan jullie te laten zien.  😊
 
slimeline kaart - vmcdesigns.nl
Mijn bijdrage voor deze week.
 
Mochten jullie meer willen weten over mijn creatie of mochten jullie nog vragen hebben, ik hoor het graag. Ik geef graag antwoord op jullie vragen.

Hebben jullie nu zelf ook soortgelijke creaties gemaakt zou ik het leuk vinden om deze te kunnen bewonderen. 😊 Jullie kunnen ze laten zien op onze facebook groep HA Creative Tips & Trucs.
Hier kunnen jullie ook lid van worden voor nog meer tips, leuke creaties en gezelligheid. Jullie zijn van harte welkom.
 
Voor meer inspiratie kunnen jullie ook een kijkje nemen op mijn eigen website naar mijn vorige werk.
De pagina is opgedeeld in 2 delen, 1 voor alle doosjes en de andere voor alle kaarten die ik gemaakt heb. 

Ik wens jullie een heel fijn weekend.


            Carina Veling  

=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
Clairefontaine - 210g Grijs
Clairefontaine  - 160 Chamois
Hobby Karton -
Licht Blauw
Craft Sensations - DP Kerstblok
Decotime -
Punch Out Kerst

* Stempels / Stamps *
AliExpress - Sentiment 
AliExpress -
Olifanten
AliExpress -
Kerst Stempels

* Snijmallen / Dies *
Crealies -
Vrolijk Kerstfeest

AliExpress - Olifanten
AliExpress -
Kerst Snijmallen
AliExpress - Alfabet

* Stencils / Masks *
MFT (DIY) - Hill Slide Stencil
AliExpress -
Clouds Stencil

* Inkt / Ink *

* Pennen/Stiften/Potloden / Pens/Markers/Pencils *
Sakura - Gelli Roll Pen - Stardust Clear Sparkle

* Overig / Rest *
AliExpress -
Fun Foam
Nellie's Choice -
Mixed Media Blender Brushes
Olba -
3D Lijmkit
Goud Folie - Foam Tape

3 opmerkingen:

 1. Mooie kaarten Carina!
  Ja die vorm is me ook al opgevallen, leuk formaat
  Fijne dag liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Martha.

   Dit formaat is idd heel leuk, vooral als je heel veel kleine stempels en/of snijmallen hebt.

   Fijn weekend alvast
   Liefs Carina

   Verwijderen
 2. Wat een leuke kaart. IK maak altijd vierkante kaarten in standaard maat maar dit is zeker iets voor op mijn to-do-lijst... Liefs Gaby

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===