woensdag 7 oktober 2020

Stansen met servetten

Deze keer een Blog in opdracht... een hele uitdaging voor mij. Hebben jullie dat ook soms? Je ziet een filmpje met een techniek en het ziet er zooooo mooi en makkelijk uit! Je gaat zelf aan de slag en het lijkt niet in verste verte op het filmpje... echt frustrerend tot dat je het in een keer door hebt en het lukt!!! Verderop in mijn bericht plaats ik het filmpje van Dave Brethauer van Memory Box Co.

Zoals in mijn eerdere blogs al eens aangegeven is stoeien met verf niet zo mijn ding. En ook is dit kaartje niet perfect wil ik het toch aan jullie laten zien.

Door het werken met verf is dit wel een kaart die iets meer tijd in beslag neemt gezien de droogtijden iedere keer. Maar de basis is in minder dan een half uurtje klaar.

Ik heb een basiskaart van 13,5 x 27,00 cm gebruikt. Die heb ik gerild aan de lange kant van beide zijdes op 7,25 cm.

Basiskaart gerild.
 
Het designkarton voor de voorkant heeft de afmeting van 13,00 x 6,25 cm. Dit heb ik bewerkt met gesso omdat ik een beetje winters tintje eraan wilde geven. Dit heeft natuurlijk tijd nodig om te drogen voor je weer verder kunt gaan met de afwerking. In de tussentijd heb ik 3 stukjes cardstock gesneden op 8,0 x 4,0 cm en 3 stukjes designkarton op 7,5 x 3,5 cm. Ook dit designkarton heb ik met gesso bewerkt, laten drogen en op de kleine stukjes cardstock geplakt.

Designkarton bewerkt met Gesso

Nu was het even passen en meten om deze 3 stukjes op de voorkant van de kaart te plakken. ik moest letten op de afstand tot de rand maar ook de onderlinge afstand moet ongeveer hetzelfde zijn. 2 stukjes heb ik tot de helft aan de rechte voorkant geplakt en 1 stukje tot de helft aan de linker voorkant.

Basiskaart klaar voor de opmaak.

Tot hier goed te doen....Vanaf hier begon de uitdaging voor mij. Stansjes uit servetten bewerken met aquarelverf. Ik heb veertjes, takjes en dennenappels genomen, uitgestanst en bewerkt met aquarelverf, glitter en inkt. Ik had bedacht om op het middelste stukje een sentiment te plaatsen en de andere stukjes op te maken met de servetstansjes. Dit gedeelte kun je natuurlijk naar eigen inzicht en smaak indelen.

Tip:! Bij servetten stansen is het beter om eerst een stukje karton onder het servet te plaatsen. Dit biedt stevigheid en is ook makkelijker te bevestigen op het project waarmee je bezig bent. 

Hier het filmpje van Dave Brethauer van Memory Box Co met veel tips en inspiratie. 

Ik hoop dat ik je kon inspireren om deze techniek ook eens te proberen. Durf je deze uitdaging aan? Ik verheug me al op je creaties!! Heb je vragen?? Ik sta altijd open voor vragen maar ook tips en trucks hoe jij het hebt gedaan zijn welkom. Wil je wat meer inspiratie? Kijk op onze blog voor meer idee├źn en inspiratie ook van onze anderen DS teamleden. Ben benieuwd naar jullie reacties.... (hint, hint)

Tot de volgende keer....

                                       

       

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper * 
Boekensteuntje: cardstock
Craft Sensations: Soft Vintage designkarton

*Stempels/ Stamps *
Nellie Snellen: tekststempel 'hele fijne feestdagen'

* Snijmallen/ Dies* 
Nellie Snellen: Banner

* Inkt / Ink* 
Versa Fine: Onyx black

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils * 
Potlood HB 

*Overig/Rest*
Liniaal, Gesso, servetten, glitter
OLBA: lijm
efco: maraboeveren
AVEC: liquid watercolor

2 opmerkingen:

 1. Hoi Gaby, wat een leuke kaart heb je gemaakt,
  Bedankt voor de duidelijke uitleg!
  Het filmpje ga ik zeker nog bekijken
  Heel mooi resultaat
  Fijne dag, liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kaart Gaby. Leuk idee met die servetten techniek. Maar inderdaad, lijkt makkelijker dan het is. Heel mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===