vrijdag 30 oktober 2020

Tricorn, 3D en Kerst

Voor deze week heb ik een kaart voor jullie waar voor mij aanzienlijk veel werk in zat. Zoveel tijd besteed ik normaal gesproken alleen aan doosjes en tasjes. Maar hij was wel heel leuk om te maken.  😊

kerstkaart, tricorn met 3D

Zoals ik hierboven al zei, er zit hier best veel tijd in, ik geloof dat ik met tussenpozen hier toch wel een paar uurtjes mee zoet was. Ik denk ook niet dat die voor beginners te doen is tenzij je echt volhardend bent. 
De bedoeling was om voor de kaart eerst een concept te maken om te kijken hoe het model zou zijn en hoe moeilijk deze te maken was. Maar er ging voor mij zoveel tijd inzitten dat ik maar meteen de kaart afgemaakt had.
 
Echt moeilijk is het niet als je de aanwijzingen in de video hieronder goed volgt.  


De bovenstaande video is niet de enige op YouTube, er staan er meerdere op die uitleg geven hoe je deze kaart kan maken dus ik ga verder ook geen uitleg geven hoe ik hem gemaakt had. Alle gebruikte materialen staan zoals gewoonlijk onderaan in dit bericht. 
 
collage met foto's, tricorn kaart
Collage.

Het meeste werk voor deze kaart zit in het op maat snijden van alle oplet matten (zie bovenstaande foto) en omdat ik voor de eerste mat plastic gebruikt had moest ik deze dus allemaal rondom voorzien van rood sticky tape. Mochten jullie ze van papier of karton maken zou dat flink schelen in de tijd die je ervoor nodig hebt. 
Tips!
 1. Als je bij het knippen van foam tape de tape op een leeg sticker vel plakt en dan knipt komt er geen plaksel aan je schaar en blijft deze mooi schoon. 
 2. Als je graag met lagen werkt en je bent bang dat je kaart dan t zwaar word, kijk dan eens naar cadeaupapier, deze hebben vaak hele mooie patronen, zijn heel dun en kosten bijna niets.
 3. Bij deze kaart heb ik gebruik gemaakt van een plastic tafel loper die ik op goed geluk gekocht had en waarvan ik niet wist van welk materiaal deze gemaakt was.
 4. Ik zet ook bij 3D die cut's de randjes met inkt aan om de harde witte rand weg te werken en om het plaatje meer diepte te geven.
OP de achterkant heb ik de 4 grote grote vakken van gebroken wit papier voorzien, hierop kan ik later nog een kerst stempel plaatsen en onze namen op 1 van de vakken schrijven.
Rest mij nu alleen nog mijn kaart vanaf de voorkant te laten zien en jullie weer allemaal te bedanken voor het bezoek en jullie lieve reacties.  💖

tricon kaart vanaf de voorkant gezien
Mijn kaart.

Tot de volgende week.
 
Mochten jullie meer willen weten over mijn creatie of mochten jullie nog vragen hebben, ik hoor het graag. Ik geef graag antwoord op jullie vragen.

Hebben jullie nu zelf ook soortgelijke creaties gemaakt zou ik het leuk vinden om deze te kunnen bewonderen. 😊 Jullie kunnen ze laten zien op onze facebook groep HA Creative Tips & Trucs.
Hier kunnen jullie ook lid van worden voor nog meer tips, leuke creaties en gezelligheid. Jullie zijn van harte welkom.
 
Voor meer inspiratie kunnen jullie ook een kijkje nemen op mijn eigen website naar mijn vorige werk.
De pagina is opgedeeld in 2 delen, 1 voor alle doosjes en de andere voor alle kaarten die ik gemaakt heb. 

Ik wens jullie een heel fijn weekend.


            Carina Veling  

=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
Clairefontaine - 210g Grijs
Fastprint - 160g Beige/gebroken wit
Decotime - Kerstblok
Decotime - 3D die cuts blok

* Snijmallen / Dies *
AliExpress - Dennentakjes 

* Inkt / Ink *
Stampin' Up! - Emerald Ombre
Colorbox -
Bruin

* Overig / Rest *
Van Bleiswijck - Copper Metallic
 Nuvo - Deluxe Adhesiv
Craft Sensations - Sequins bronze
 Cool Creation BV - Tafelloper

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk kaartje Carina. Maar wat een werk! Bedankt voor de goede uitleg en tips. Liefs, Ini

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Ini, hoe leuk hij was om een keer te maken denk ik niet dat ik dit snel nog een keer op deze manier zal doen. Als er een volgende keer komt dan word het gewoon met papier en standaard lijm. 😁

   Verwijderen
 2. Mooi gemaakt Carina
  Ik heb dit model een tijdje terug ook gemaakt erg leuk om te doen!
  Bedankt voor het delen van het filmpje!
  Fijne dag liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Martha, ik zal die van jou even gaan opzoeken.

   Fijn weekend, liefs Carina

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===