woensdag 4 november 2020

Ster-Kaartje

Hier ben ik weer een keer met een kleine blog. Door tijdelijk ziek te zijn is het knutselen een beetje kort gekomen. maar nu heb ik weer genoeg energie om deze kaart te maken. Ze stond al langere tijd op mijn to-do-lijst, dus ben ik er vandaag voor gaan zitten. Het is een ster-kaartje en ik dacht dat dit wel een leuke kaart was voor de kerst. Maar je kunt het natuurlijk voor ieder ander feestje ook gebruiken. 


Deze kaart is niet moeilijk om te maken maar neemt een beetje tijd in beslag omdat je de driehoekjes moet meten en snijden. Als je de driehoekjes gesneden hebt kun je met opmaken beginnen. Samen heb je ongeveer 1 uurtje nodig.

Ik ben begonnen met een dubbele standaard kaart in groen van 13,4 x 13,5 cm. Hier heb ik aan de voorkant 2 driehoekjes geknipt. Vanuit de vouw naar het midden van de onderkant. Dan de hele voorkant gemat met rood cardstock.

Voorkant met driehoekjes 


Nu heb ik alles nog een keer gemat met designpapier. Ik heb het gewoon met lijm geplakt omdat er later nog genoeg diepte in komt bij het opmaken. 

Tip: Je kunt ook alleen met designpapier matten. Helemaal naar eigen inzicht

Matten met designpapier

Bij het designpapier heb ik de randjes beinkt omdat het vrij dik papier was en ik de witte randjes niet mooi vond. Ook het driehoek wat aan de kaart vast zit heb ik gemat met designpapier. Nu kon ik de losse driehoekjes op de voorkant plakken.

Basiskaart met de driehoekjes

Ik heb wat plaatjes uitgezocht en wat blaadjes en takjes uit goudkleurig cardstock gestanst. De plaatjes heb ik ook beinkt omdat ik het net iets meer afgewerkt vind. Maar dat kan iedereen zelf bekijken. Alles een beetje leuk op de kaart geplakt met foampads. Afgewerkt met plakparels en dew drops. En dat was het eigenlijk al.... dus best wel te doen. 
 
Hier een filmpje van Positively Papercraft met een alternatieve manier om deze kaart te maken.


    
Wil je ook dit kaartje maken en heb je nog vragen? Ik geef je graag nog wat meer duidelijkheid. Heb je deze kaart al gemaakt? Ik zou het super fijn vinden om jouw creatie of een reactie te zien. Wil je nog meer zien? Kijk dan op onze blog voor heel veel inspiratie ook van onze anderen design-team-leden.

Ook op onze facebook groep HA Creatieve Tips & Trucs vinden we het leuk op jou creaties te zien. Je bent altijd welkom om lid te worden. 

                                                     Veel knutselplezier en tot over 2 weken.....

               
                                 

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper * 
't Boekensteuntje: cardstock groen & rood
Joy!crafts: La Vie est Belle Christmas Carol 6011/0382
Craft Sensations: Christmas designpad

* Snijmallen/ Dies* 
Ali: Blaadjes & takjes

* Inkt / Ink* 
Tsukineko: Memento bamboo green

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *  
potlood HB

*Overig/Rest*
Olba lijm
foampads
Marianne design: Enamel dots Dew Drops
Sizzix: Sidekick
Cafter's Companion: Gemini A4

1 opmerking:

  1. Wat een leuke kaart is deze geworden Gaby, dank je wel ook voor de uitleg.

    Liefs Carina

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===