vrijdag 18 december 2020

Foil-a-Shine 1.0.5 kerst oplegkaarten

Er is een kleine collectie met mijn ontwerpen voor Foil-a-Shine kerst oplegkaarten, maar ik ben bang dat ik iets aan de late kant ben voor dit jaar kerst, hoewel er ook 1 of 2 ontwerpen voor nieuwjaar tussen zit. En ze zijn perfect voor als je nog een snelle kaart moet maken voor als je toch nog iemand vergeten zijn of een kaart te kort komen. Laten we eerlijk zijn, dit gebeurd ons allemaal, toch? 😊

Foil-a-Shine 1.0.5 kerst ontwerpen - vmcdesigns.nl

Deze oplegkaarten zijn op diverse manieren te gebruiken, gewoon zoals ze zijn en dan alleen bewerken met aquarel verf of markers, met foil of zoals ik gedaan heb met allebei.

Voor nu zullen ze alleen op aquarel papier geprint worden, vooral omdat dit de meeste mogelijkheden geeft om er leuke dingen mee te maken. Deze oplegkaarten zijn allemaal 14x14cm en kunnen zo dus op de grotere en de kleinere vierkant kaarten gebruikt worden. Als je op de afbeeldingen klikt van het product kom je meteen op de juiste plaats in de shop.

Foil-a-Shine 1.0.5 kerst ontwerpen - vmcdesigns.nl
Foil-a-Shine - Kerst Oplegkaarten.

Hierboven zien jullie de nieuwe collectie, sommige van de ontwerpen zijn ook op maat te snijden zodat ze op een standaard basis kaart kunnen van 15x10,5cm zoals ik gebruikt heb bij onderstaande foto.

Foil-a-Shine 1.0.5 kerst ontwerpen - vmcdesigns.nl
Foil-a-Shine 15x10.5 cm.

Misschien dat er ook zwarte varianten komen, dit geeft ook een heel mooi resultaat, dit is er afhankelijk van of we het juiste karton hiervoor kunnen vinden. 
Tip!
  1. Ik heb voor de tussenlagen (de matten) glitter inpak papier gebruikt, je kan ook ander cadeau papier gebruiken, vaak zitten daar leuke motieven tussen, ze wegen niet veel en zijn vaak vrij goedkoop.
  2. Op de randjes van de kerstmutsen heb ik sneeuw aangebracht met Nuvo, maar dit kan ook heel goed met lijm en flock poeder of met nep sneeuw.
Als proef had Sandie mij er ook een setje op zwart papier bijgedaan. Voor mijn doen een beetje ruw papier, maar dit gaf wel een heel mooi resultaat zoals jullie op de foto hieronder goed kunnen zien.
Deze kaart heb ik verder extra sober gelaten omdat ik hem zo het mooiste vind, ik heb hem alleen gemat met zilver glitter papier en een extra laag zwart.
 
Foil-a-Shine 1.0.5 kerst ontwerpen - vmcdesigns.nl
Foil-a-Shine op zwart papier.
 
Om jullie lekker te maken deel ik hier een paar kaarten die ik er al mee gemaakt heb. Als aankleding heb ik verschillende stempel set en snijmallen gebruikt, deze had ik van te voren allemaal uitgesneden en ingekleurd. De "groene" en de "rode" kaart zijn bewerkt met aqua markers, de "zwarte" heb ik verder niet bewerkt daar heb ik het hertenhoofd als subtiele achtergrond gebruikt. De "lichte" kaart vind ik persoonlijk het mooiste gelukt, daar heb ik via de "kiss" techniek zelf gemaakte champagne kleurig (ik had geprobeerd om de kleur van Wink of Stella te maken 😇) shimmer mist / spray gebruikt. Ik zal onderaan het blog
 
Foil-a-Shine 1.0.5 kerst ontwerpen - vmcdesigns.nl
mijn crea's tot nu

Verder heb ik in alle kaarten, ook die ik al eerder gemaakt had inleg kaarten gemaakt met een kerstgroet, welke ik ook weer met foil heb bewerkt. Om het mijzelf gemakkelijk te maken heb ik dit jaar 2 varianten gemaakt, beide staan hier onder, met foil en zonder foil, zodat jullie het verschillen kunnen zien.
Helaas zijn deze (nog) niet verkrijgbaar in de shop, misschien wel voor het volgende jaar.
 
Foil-a-Shine 1.0.5 kerst ontwerpen - vmcdesigns.nl
Mijn ontwerp voor de binnenkant. 

Om de kaarten verder aan te kleden heb ik letterlijk alles uit de kast getrokken en door elkaar gebruikt. 
Zo heb ik de achtergronden zelf met aqua markers en shimmer mist bewerkt en zijn de plaatjes, van verschillende stempel sets,  allemaal ingekeurd met alcohol markers. Verder heb ik verschillende kleuren foil gebruikt.

Foil-a-Shine 1.0.5 kerst ontwerpen - vmcdesigns.nl
als je goed kijkt zie je de subtiele shimmer mist.

De sentiment strips had ik vorig jaar al een keer gemaakt en hoefde ik alleen nog maar van foil te voorzien. Ook deze zullen in de toekomst aan de webshop worden toegevoegd.

Mochten jullie meer willen weten over mijn creatie of mochten jullie nog vragen hebben, ik hoor het graag. Ik geef graag antwoord op jullie vragen.

Hebben jullie nu zelf ook soortgelijke creaties gemaakt zou ik het leuk vinden om deze te kunnen bewonderen. 😊 Jullie kunnen ze laten zien op onze facebook groep HA Creative Tips & Trucs.
Hier kunnen jullie ook lid van worden voor nog meer tips, leuke creaties en gezelligheid. Jullie zijn van harte welkom.
 
Voor meer inspiratie kunnen jullie ook een kijkje nemen op mijn eigen website naar mijn vorige werk.
De pagina is opgedeeld in 2 delen, 1 voor alle doosjes en de andere voor alle kaarten die ik gemaakt heb.

Ik wens jullie een heel fijn weekend.


            Carina Veling  

=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
HA Designs Foil-a-Shine - Kerst Opleg Vellen
Via Chasse bv - Basis Kaarten
Clairefontaine - 210g Papier
Action - Glitter Inpak Papier

* Stempels / Stamps *
AliExpress - Diversen 

* Snijmallen / Dies *
Aliexpress - Diversen

* Inkt / Ink *
Memento - Tuxedo Black

* Embossing *
Craft Sensation - Diverse Kerst Embossing Folders

* Pennen/Stiften/Potloden / Pens/Markers/Pencils *
Sakura Gelly Roll Pen - Stardust

* Overig / Rest *
Nuvo Glitter Acents - Fresh Snowfall
Viva - 3D Sneeuw
Viva - 3D Lack
D.I.Y. - Champagne Shimmer Mist
 

 
 

2 opmerkingen:

  1. Leuke kaarten heb je gemaakt met je eigen designs. Hopelijk ben ik in het nieuw jasr zo danig opgeknapt dat ik weer kan bloggen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Sandie, ik heb alweer nieuwe ontwerpen in hoofd, hoef ze alleen nog maar een keer te maken.

      Neem de tijd en zorg goed voor jezelf.

      Liefs Carina

      Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===