woensdag 3 maart 2021

Box-kaart

Alweer 2 weken voorbij. Waar blijft de tijd?? Bij het snuffelen op YouTube en Pinterest kwam ik iets leuks tegen.  Een kaart-box... of box-kaart...  Een kaart die je in een box kunt veranderen... of andersom. Een kaart waar toch nog plaats is om 2 Rocher of kersenbonbons in te doen. Ik vond het zo'n leuk idee dat ik direct ben gaan zitten om dit met jullie te delen.

Het is helemaal niet moeilijk maar er gaat wel redelijk veel tijd inzitten. Het uitzoeken van het juiste papier, cardstock, tekst of leuke stempel en dan nog de juiste plaats zoeken is voor mij altijd een uitdaging en hierbij is de keuze zoooo groot dat het echt moeilijk wordt. En dit neemt ook de meeste tijd in beslag. De basis is binnen 15 min klaar.


Mijn gekozen CS en DSP

De basis is in Inch gemaakt omdat het anders wel heel kromme getallen worden. Ik heb een stuk wit cardstock genomen van 6"x 12". Aan de korte zijde wordt dit gerild op 2" en 4". Aan de lange kant wordt het ook gerild op 2"en 4" maar dan van beide zijden. Dit is al de basis maar er hoort ook nog een deksel bij. Voor de deksel heb ik een stuk cardstock genomen van 9,5 x 14,5 cm (!). Die wordt dus al in cm gemeten!! Van alle kanten moet hier gerild worden op 2,0 cm. De hoekjes inknippen en iets schuin bijsnijden en dan in elkaar plakken. Ook de deksel heb ik natuurlijk met DSP verfraaid. Dit is eigenlijk al de basis.

 Je hebt nu dus aan de binnen- en buitenkant 24 vakjes van 5,1 x 5,1 cm en 6 vakjes van 10,2 x 5,1 cm. Voor ieder vakje heb je een mat nodig en/of designpapier en voor dit uit te zoeken ben je een hele tijd bezig! De eerste mat voor de kleine vakjes heb ik op 4,7 x 4,7 cm gemaakt en de tweede mat op 4,3 x 4,3 cm. Voor de grote vakjes heb ik de mat op 9,8 x 4,7 cm en de tweede op 9,4 x 4,3 cm. Aan de binnenkant heb ik 2 van de grote vakjes wit cardstock gedaan om er nog een persoonlijk berichtje op te kunnen schrijven. De andere vakjes zijn allemaal beplakt met cardstock/designpapier.

TIP: Ook al heb ik de maten voor de mat erbij gezet... Meet even na of het bij jullie precies past en pas het eventueel aan.

Binnenkant

Aan de buitenkant heb ik alleen designpapier op die vakjes geplakt die later de zijkanten van het doosje zijn en op de 2 kleine vakjes die je kunt zien als je de deksel eraf pakt. Maar dit kun je naar eigen smaak invullen en is je fantasie geen einde gezet. Ook de afwerking kun je helemaal naar eigen smaak en gelegenheid maken.  

Buitenkant

Het doosje creëer je door de buitenste vakjes om de volgende vakjes heen te vouwen en dan tot op het grote vak verder te draaien. Hier is ook de ruimte voor een attentie in de steken. 

Vakjes voor een attentie

De 2 grote vakjes kunnen nu ertegenaan gevouwen worden en het deksel erop en het is klaar.

Ik zou het leuk vinden als ik je kon inspireren om deze Box-kaart te maken. Krijg ik jou creatie te zien? Dat zou ik heel erg fijn vinden. Heb je nog vragen? Ik geef je heel graag nog verder uitleg. Ik kijk uit naar ieder commentaar en probeer erop te reageren. Neem ook eens een kijkje op onze blog voor creaties van de anderen DT-leden... er zijn prachtige creaties bij. Ook een bezoek aan onze fb-pagina is altijd de moeite waard. Ben je nog geen lid van HA Creatief tips&trucs? Wij verheugen ons om je op deze groep te verwelkomen. 


Tot de volgende keer...


               
                              
===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
't Boekensteuntje: cardstock wit, lavendel
perkamentpapier
CRAFT sensations: Designpad It's a beautiful day CR0378/18A2

* Stempels / Stamps *
COOSA crafts: Leuks COC-020
Nellie's choice: Clear stamps spring SPCS007 Floral corner 1
Joy!crafts: Clear stamps  banners 6410/0526
CRAFT sensations: Clear stamps CR0274/20A
CREAlies: Tekst& Zo stempels CLTZD24Divers24

* Snijmallen / Dies *
Cirkelnestabilities cirkels
Joy!crafts: blaadjes

* Inkt / Ink *
TSUKINEKO: Memento Lulu Lavender MD-504
                                    Grape jelly MD-500

* Overig / Rest *
OLBA: Lijm
Snij/rilbord
  foampads
Vaessen: Sidekick 

11 opmerkingen:

  1. Hoi
    Wat een prachtig doosje heb je gemaakt.
    Groetjes Jackelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig chocodoosje, Gaby!
    Mooi gemaakt en ik doe dat ook vaak in inches of reken het om
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hij is heel leuk geworden Gaby, Mooi fris papier ook.

    Als ik doosjes of albums maak werk ik zelf ook altijd in inches, gewoon omdat ik dit gemakkelijker vind maar voornamelijk omdat al mijn ril borden in inches zijn. 😊

    Liefs Carina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor je reactie... ik zelf werk liever met cm... maar dat is ieder zijn eigen keuze
      Liefs Gaby

      Verwijderen
  4. een super mooi doosje heb je gemaakt voor die heerlijke bonbons Gaby...met ook een duidelijke tutorial erbij...
    groetjes Rosina

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel leuk doosje, zeker leuk om te gebruiken voor Pasen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===