woensdag 31 maart 2021

Long-sleeve-box

Iedereen is druk met Pasen en voorbereidingen voor het lekkere eten of kleine attenties voor iemand die je bezoekt. Druk, druk, druk en dan denk je er in een keer aan dat je nog snel een klein dingetje moet hebben als meebrengsel. Op de valreep daarom van mij een wel heel erg makkelijke attentie....Het is een klein, lang doosje waar je ca. 8-9 chocolade eitjes in kunt doen.

Het is zo als ik al zei heel erg makkelijk. Omdat je ook niet veel materiaal nodig hebt is de basis in 15 minuten klaar.

Alles wat je nodig hebt is een stuk designkarton van 28 x 9 cm. Die moet je aan de lange zijde rillen op 1-3-25-27 cm en aan de korte zijde op 2-4-6-8 cm.

Designkarton gerild

In het stuk na de eerste rillijn is een kleine opening zodat je kunt zien wat in het doosje zit. Je kunt de opening maken waar je zelf wil... ik heb gekozen om die een beetje uit het midden te maken, maar dat is je eigen keuze. Ik heb het met een mal gemaakt die precies klein genoeg was om nog een randje te houden zodat de eieren er niet uitvallen. 

TIP: Je kunt ook een opening aftekenen of een pons gebruiken.

TIP: Als je mica achter de opening plakt kun je er ook kleinere snoepjes in doen.

Opening en plakrand aan lange zijde

Nu kun je het doosje aan de lange zijde dicht plakken met een stukje dubbelzijdig plakband op het stukje van 1 cm. Aan een korte kant kun je nu het doosje dicht vouwen, net zoals een melkpak. Ik heb aan de binnenkant dubbelzijdig plakband gedaan. 

TIP: Je kunt het ook met een nietje dicht nieten.

Korte einde vouwen als een melkpak

Ook de andere kant van het doosje vouw je net zoals een melkpak en hier kun je kiezen of je het dicht plakt, niet of zoals ik een gaatje door alle lagen maken en een stuk lint erdoor haalt. Ik heb er nu wat veertjes met 2 paashaasjes en een sentiment op geplakt met kit. Eitjes erin, dicht maken en klaar was de attentie.

Gaatje met lintje

Dit is toch super makkelijk of niet?? Ik hoop dat ik je kon helpen met mijn creatie om een kleine goodie te maken voor een lief iemand die het heeft verdient met Pasen. Krijg ik jou creatie te zien? Dat zou ik heel erg leuk vinden. Heb je nog vragen? Ik geef je heel graag nog verder uitleg. Neem ook eens een kijkje op onze blog voor creaties van de anderen DT-leden... er zijn prachtige creaties bij. Ook een bezoek aan onze fb-pagina is altijd de moeite waard. Ben je nog geen lid van HA Creatief tips&trucs? Wij verheugen ons om je op deze groep te verwelkomen. 

Tot de volgende keer...


               
                              
===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
Craft Sensations:  Timeless Memories Mix&match
't Boekensteuntje: restje wit cardstock, craftstock

* Stempels / Stamps *
Marianne design: Hallo Lente&Pasen CS1043

* Snijmallen / Dies *
AMY Design: Sweet pet selection

* Inkt / Ink *
Tsukineko: Versafine Clair

* Overig / Rest *
OLBA: Lijm, 3D-kit
Vaessen creative: Cut Easy snij/rilbord
Crop-o-dile 
Lint
Veren

1 opmerking:

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===