vrijdag 23 april 2021

Mini slimline kaart

Deze week heb ik voor je de mini slimline kaart, deze kaart is als hij klaar is 6 x 3 inches. (15,3 x 7,7 cm)
 
mini slimline kaart - vmcdesigns.nl

Ik heb voor deze kaart geloof ik iets van een half uurtje tot 3 kwartier nodig gehad en deze kan door iedereen goed gemaakt worden. 
 
Ik heb bij deze kaart in inches gewerkt omdat dit voor mij gemakkelijker is met het uitrekenen van de lagen. Ik ben dus begonnen met een basis kaart te maken, hiervoor had ik een stuk stevig (210g) papier genomen van 6 x 6 inches (15,3 x 15,3 cm) welke ik door midden gevouwen heb. Natuurlijk had ik het papier wel eerst even gerild om een mooie rechte vouw te krijgen. De volgende laag die er op kwam heb gemaakt op 5,75 x 2,75 inches (14,7 x 7,2 cm) en daarboven op de laatste laag van 5,5 x 2,5 inches (14,2 x 6,7 cm).
 
Deze laatste laag heb ik voor ik hem ging aankleden met een 3D embossing folder bewerkt en daarna heb ik heel voorzichtig het patroon met inkt bewerkt. Daarna heb ik alle randen, ook die van de kaart zelf en de tekst strips met de zelfde kleur inkt aangezet.
 
mini slimline kaart - vmcdesigns.nl
mini slimline kaart.

Om er voor te zorgen dat de tekst er goed uitspringt had ik een stukje toner sheet van foil voorzien en heb ik daarna er met een stans "Birthday" uitgesneden, uit de rest van het ge-foilde toner sheet heb ik allemaal kleine hartjes uit geponst waarvan ik er een deel ook op de kaart geplakt heb, de rest bewaar ik voor een ander project.
Tip!
 1. Als je kleine stukjes mooi papier over hebt na het stansen kijk dan even bij je ponsen, wellicht dat je er een paar hebt met standaard vormen die je kan gebruiken voor de laatste restjes.
 2. De mini slimline kaarten zijn bij uitstek geschikt voor iets kleine snijmallen want door het formaat van de kaart lijken ze ineens heel groot.

Verder heb ik op de voorkant kleine tekst strips geplakt waarvan ik de tekst met zwart foil heb bewerkt, zodat ook deze tekst er goed uit zou zien. In de binnenkant van de kaart heb ik ook 1 van de tekst strips geplakt en ook 2 van de hartjes. En toen was ook deze kaart weer klaar. 

mini slimline kaart - vmcdesigns.nl
Binnenkant van mijn kaart.

Tot zover mijn blog bericht van deze week, in ieder geval weer bedankt voor jullie bezoekjes en lieve reacties, zowel hier als die op facebook.
Mochten jullie meer willen weten over mijn creatie of mochten jullie nog vragen hebben, ik hoor het graag. Ik geef graag antwoord op jullie vragen.

Hebben jullie nu zelf ook soortgelijke creaties gemaakt zou ik het leuk vinden om deze te kunnen bewonderen. 😊 Jullie kunnen ze laten zien op onze facebook groep HA Creative Tips & Trucs.
Hier kunnen jullie ook lid van worden voor nog meer tips, leuke creaties en gezelligheid. Jullie zijn van harte welkom.
 
Voor meer inspiratie kunnen jullie ook een kijkje nemen op mijn eigen website naar mijn vorige werk.
De pagina is opgedeeld in 2 delen, 1 voor alle doosjes en de andere voor alle kaarten die ik gemaakt heb.

Ik wens jullie een heel fijn weekend.


            Carina Veling  

=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

  * Papier / Paper *
Clairefontaine - 210g Beige
Hobby Karton - 200g Zalm
HA Design Foil-a-Shine - Tonerpapier

* Snijmallen / Dies *
AliExpress - Birthday

* Inkt / Ink *
Stampin' Up! - Rich Razzleberry

* Embossing *
Craft Sensations - 3D Embossing Folder

* Overig / Rest *
Folie van Sandie
AliExpress - Black Foil (toner)
The Ton - Sentiment Strips
Hartjes Pons
 

HA Design Foil-a-Shine - Tonerpapier


2 opmerkingen:

 1. Leuk formaat kaart Carina!
  Mooie details heb je gebruikt
  Fijne dag liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Martha, ik vind dit formaat ook heel leuk. Is weer eens wat anders. 😊

   Jij ook een fijne dag, liefs Carina

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===