vrijdag 9 april 2021

Opkikker kikkertjes kaart

Al een hele tijd is er een rage met het maken van slimline kaarten, nu heb ik die al vaker gemaakt, maar ik dacht ik maak er weer eens een keer 1 maar dan met de "officiële" maten.  Maar toen had ik zoiets van hoe kleed ik die aan? Hier beneden mijn uitleg hoe ik mijn Opkikker kikkertjes kaart gemaakt heb.

opkikker kikkertjes kaart - vmcdesigns.nl

Het maken van deze kaart nam denk ik in totaal een uurtje of zo en kan in principe door iedereen gemaakt worden.

Voor deze kaart heb ik als alternatief een basis kaart gemaakt van 8 3/8x 4 1/4 inch (21 x 11cm). Als het goed is gaan we de basis kaarten met enveloppen in ons assortiment toevoegen om het jullie gemakkelijker te maken.  

Op de basiskaart heb ik 2 lagen aangebracht de eerste laag, de gele, is 8 1/8 x 4 inch (20.3 x 10.2cm). Op de tweede laag van 7 7/8 x 3 3/4 inch (19.6 x 9,5cm) was ik begonnen om met een layering stencil random bolletjes aan te brengen in 3 verschillende kleuren inkt, eigenlijk was de stencil te klein voor dit soort kaarten, maar ik heb deze gewoon iedere keer verschoven om de hele kaart bedekt te krijgen. 

opkikker kikkertjes kaart - vmcdesigns.nl
Collage.

In de tussentijd heb ik de kikkertjes en de broekjes 3 keer uit gestanst en meteen daarna met de snij mal ge-embossed.  Alle randen van de basis kaart en van de kikkertjes heb ik aangezet met bruine inkt. De gele laag heb ik aangezet met groene inkt en de randen van de laatste laag heb ik aangezet en iets meer naar binnen geblenderd met blauwe inkt. Het sentiment heb ik 3 keer van dik karton en 1 keer van het beige papier uitgesneden en op elkaar geplakt voor extra dikte, ook hiervan heb ik de randen met bruine inkt aangezet. De gebruikte kleuren heb ik hier onder bij de materialen toegevoegd. 

Tip! Ik heb bij de kikkertjes zelf ook de randen met inkt aangezet zodat ze wat meer diepte kregen en niet zouden wegvallen op de gekleurde achtergrond.

opkikker kikkertjes kaart - vmcdesigns.nl
Mijn kaart.

Nadat ik alle delen op elkaar geplakt had heb ik nog een bijpassende stempel aan de binnenkant gezet en  nog een paar wiebel oogjes op de kikkertjes geplakt. En toen was mijn kaart klaar.

Tot zover mijn blog bericht van deze week, in ieder geval weer bedankt voor jullie bezoekjes en lieve reacties, zowel hier als die op facebook.
Mochten jullie meer willen weten over mijn creatie of mochten jullie nog vragen hebben, ik hoor het graag. Ik geef graag antwoord op jullie vragen.

Hebben jullie nu zelf ook soortgelijke creaties gemaakt zou ik het leuk vinden om deze te kunnen bewonderen. 😊 Jullie kunnen ze laten zien op onze facebook groep HA Creative Tips & Trucs.
Hier kunnen jullie ook lid van worden voor nog meer tips, leuke creaties en gezelligheid. Jullie zijn van harte welkom.
 
Voor meer inspiratie kunnen jullie ook een kijkje nemen op mijn eigen website naar mijn vorige werk.
De pagina is opgedeeld in 2 delen, 1 voor alle doosjes en de andere voor alle kaarten die ik gemaakt heb.

Ik wens jullie een heel fijn weekend.


            Carina Veling  

=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

  * Papier / Paper *
Clairefontaine - 210g Beige
Clairefontaine - 120g Geel
Marianne Design - DSP blok Beary Cute 

* Stempels / Stamps *
AliExpress - Beterschap

* Snijmallen / Dies *
Yvonne Creations - Happy Frog
Crealies - Opkikkertje

* Stencils / Masks *
Taylored Expressions - Bokeh Layering Stencil

* Inkt / Ink *
Distress Ink - Wild Honey,
Distress Ink - Walnut Stain
Distress Oxide Ink - Mowed Lawn
Distress Oxide Ink - Tumbled Glass

* Overig / Rest *
AliExpress - Wobbly Eyes

6 opmerkingen:

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===