woensdag 28 april 2021

Restjes-kaart

Vanmiddag toch eens geprobeerd om mijn hobbykamer op te ruimen. Maar het is duidelijk dat het niet gelukt is. Nadat ik mijn doosje met rest-strips had gevonden dacht ik in een keer eraan dat ik op YouTube een heel leuke kaart had gezien.... met precies zo strips en dat dit toch eigenlijk wel leuk was voor een korte Blog. Dus gelijk gaan zitten en proberen. Je hebt dus  niet veel ander materiaal nodig voor de basis dan een paar rest-strips.... geen stansjes of andere dingen.  

Je hebt een basiskaart nodig, strips van restjes, een mat waar je de strips opzet en een sentiment. Ik heb er nog een soort lijstje omheen gedaan omdat ik het netter vind afgewerkt. Als je alles klaar hebt liggen is de kaart in 15 minuten gemaakt. Dat is toch te doen of niet?


Ik heb een basis-kaart genomen van 13,5 x 13,5 cm, strips, en een stuk cardstock van 13,0 x 13,0 cm waar ik de strips op heb geplakt. Aan een kant ben ik begonnen en heb er een stuk dubbelzijdig plakband op gedaan. Hier heb ik de strips opgeplakt zoals ik het leuk vond. LET OP!! Alleen aan de bovenkant vast zetten en niet de hele strip. Tussen ieder strip een heel kleine tussenruimte gelaten zodat de volgende stap makkelijker is. Nu dwars de andere strips erdoorheen weven. Ik denk dat iedereen zich dit nog kan herinneren van de kleuterschool. Toen dit klaar was heb ik de kaart compleet op 12,5 x 12,5 cm ingekort en heb de eindjes van de strips met een dotje lijm vastgezet.

De strips geweven en op maat geknipt


TIP: 
Let er wel op dat de strips lang genoeg zijn om het cardstock volledig te bedekken!

Omdat ik de randjes niet zo netjes vond heb ik er nog een frame opgezet. Een stuk cardstock van 13,0 x 13,0 en er in het midden een stuk van 12.0 x 12,0 uitgesneden. Dus je krijgt een frame van 1 cm. 

TIP: Je kunt het frame natuurlijk ook smaller of juist breder maken. Let wel op de maat van het stuk cardstock met de strips.

Het frame

Omdat de achtergrond best druk is heb ik alleen nog twee vlinders die ik nog had liggen erop gezet en een sentiment met een mat in dezelfde kleur als de basiskaart. Maar dat is natuurlijk je eigen smaak wat je er nog op zet. Oh ja... en ik heb er nog een paar Nuvo-drops bij gezet... that's it!!

Heb je ook zo'n kistje met rest-strips en vind je dit een leuk idee? Ik zou het heel leuk vinden om jouw creatie te zien. Heb je nog vragen? Ik geef je heel graag nog verder uitleg. Neem ook eens een kijkje op onze blog voor creaties van de anderen DT-leden... er zijn prachtige creaties bij. Ook een bezoek aan onze fb-pagina is altijd de moeite waard. Ben je nog geen lid van HA Creatief tips&trucs? wij verheugen ons om je op deze groep te verwelkomen. 

Tot de volgende keer...
 

               
                              
===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
't Boekensteuntje - Lavendel Cardstock
't Boekensteuntje - Wit Cardstock
Restjes Design papier

* Stempels / Stamps *
Craft Emotions - Tekst Verjaardag 130501/1127

* Snijmallen / Dies *
Find It Media - Precious Marieke Butterflies PM10095

* Inkt / Ink *
Tsukineko - Versafine Clair Nocturne

* Pennen/Stiften/Potloden / Pens/Markers/Pencils *
Potlood HB

* Overig / Rest *
Nuvo Crystal Drops - Morning Dew 677N
Olba - Lijm
Dubbelzijdig Plakband

3 opmerkingen:

 1. Mooi gemaakt Gaby
  Leuk dit vlechtwerk kaartje, mooi gemaakt en jij bent de restjes kwijt
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Martha... en idd we hebben zo veel restjes en dit is maar een van de vele mogelijkheden om die te gebruiken. Liefs Gaby

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===