vrijdag 21 mei 2021

1 van de manieren hoe je opvul papier kan gebruiken.

Deze week heb ik voor jullie een kaart die ik gemaakt heb met opvul papier. Persoonlijk vind ik deze techniek heel leuk om te doen. 

1 van de manieren hoe je opvul papier kan gebruiken - vmcdesigns.nl

Deze kaart kan door iedereen gemaakt worden, ook door beginners en kan met een klein uurtje klaar zijn.
 
De kaart zelf is gemaakt met een basiskaart die ik gemaakt heb 210g beige papier die dubbel gevouwen 14,8 x 10,5 cm is. Met daar bovenop een laag van 120g grijs papier waarvan ik de randen gekarteld heb gesneden met een snij apparaat van We R Memory Keepers wat ik een hele tijd terug van Sandie heb gekregen.

1 van de manieren hoe je opvul papier kan gebruiken - vmcdesigns.nl
close-up van de kartel randjes

Voor het gekreukelde deel heb ik opvul papier genomen, dit is papier wat soms gebruikt word om de dozen van mijn bestellingen op te vullen. Ik bewaar deze altijd en heb daar nu een stukje van af gesneden.
Daar dit papier al gekreukeld was ben ik die extra nog wat meer gaan kreukelen.

Over de kreukels ben ik met een blender tool Distress Oxide inkt gaan aanbrengen, eerst in de groene kleur en daarna heb ik het papier nog wat meer gekreukeld en de grijze kleur er op gezet. Ook hiervan heb ik de randen gekarteld gesneden. Omdat het stukje papier kleiner was geworden heb ik een extra strip papier op kleur gemaakt met de groene inkt en heb ik deze als accent eronder geplakt.
 
1 van de manieren hoe je opvul papier kan gebruiken - vmcdesigns.nl
close-up sentiment.

 Tips!
  1. Om dezelfde kleur papier te krijgen als je inkt als mat kan je de randen van het papier met een dauber of met de inkt pad "direct to paper" van kleur voorzien.
  2. Direct to paper - is als je rechtstreeks de inkt aanbrengt door er met je inktpad overheen te strijken. 
  3. Door papier te kreukelen en weer glad te strijken en daarna de kreukels met inkt te bestrijken krijg je iedere keer weer een andere look. 
  4. Neem eens een kijkje naar pak papier / opvul papier dit is vaak dikker als standaard papier en kreukelt soms mooier.
Alle randen, van de basis kaart en van de opleg vellen heb ik aangezet met de 2 kleuren inkt die ik gebruikt heb. Om de kaart verder af te werken heb ik 4 libellen uitgesneden van het 210g papier. Deze heb ik op elkaar geplakt zodat het 2 lagen werden, de onderste laag heb ik grijs gemaakt en plat op de kaart geplakt. Daar bovenop de 2de laag welke ik groen gemaakt heb, heb ik het lijfje plat geplakt en onder de vleugels heb ik een beetje foam tape geplakt zodat de vleugeltjes een beetje omhoog staan.

Verder heb ik een sentiment gestempeld en deze als een brede strip over de breedte van de kaart geplakt. Als extra heb ik met een mixed media brush nog een keer heel lichtjes gouden inkt aangebracht op alle randen en op de libellen. Daarna heb ik nog een paar bling steentjes er op geplakt en toen was mijn kaart klaar. 

1 van de manieren hoe je opvul papier kan gebruiken - vmcdesigns.nl
Mijn kaart.

Tot zover mijn blog bericht van deze week, in ieder geval weer bedankt voor jullie bezoekjes en lieve reacties, zowel hier als die op facebook.
Mochten jullie meer willen weten over mijn creatie of mochten jullie nog vragen hebben, ik hoor het graag. Ik geef graag antwoord op jullie vragen.

Hebben jullie nu zelf ook een soortgelijke creatie gemaakt zou ik het leuk vinden om deze te kunnen bewonderen. 😊 Jullie kunnen ze laten zien op onze facebook groep HA Creative Tips & Trucs.
Hier kunnen jullie ook lid van worden voor nog meer tips, leuke creaties en gezelligheid. Jullie zijn van harte welkom.
 
Voor meer inspiratie kunnen jullie ook een kijkje nemen op mijn eigen website naar mijn vorige werk.
De pagina is opgedeeld in 2 delen, 1 voor alle doosjes en de andere voor alle kaarten die ik gemaakt heb.

Ik wens jullie een heel fijn weekend.


            Carina Veling  

=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
Clairefontaine - 210g Beige
Clairefontaine - 160g wit
Conqueror - 120g Laid (gevergeerd) Grijs Papier
pakpapier / opvulpapier

* Stempels / Stamps *
AliExpress - Fijne Verjaardag

* Snijmallen / Dies*
Dutch Craft - Libelle

* Inkt / Ink*
Distress Oxide - Weathered Wood
Distress Oxide - Peeled Paint
Archival - Potting Soil
Delicata - Golden Glitz

* Overig / Rest *
We R Memory Keepers - Dial Trimmer

4 opmerkingen:

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===