woensdag 9 juni 2021

Stempelkaartje

Druk, druk, druk.... mooi weer dus de tuin moest weer onder handen genomen worden en toen was het in een keer weer tijd voor mijn blog. Dus deze keer een vrij makkelijke kaart waar je alleen wat papier en stempels voor nodig hebt.

Het koste mij vrij veel tijd omdat ik alles moest passen en meten maar uiteindelijk als je alle maten hebt is het een kaartje wat je binnen een uur klaar hebt. 

Ik had alleen een basiskaart, twee kleuren cardstock en wat stempels en twee kleurpotloden nodig. Begonnen met een witte basiskaart van 13,5 x 13,5 cm. Even aan de kant leggen en verder gaan met een mat van 13,0 x 13,0 cm die ik in het groen gemaakt heb. Deze mat nog niet op de basiskaart plakken!! Nu gaan we verder met 9 kleine stukjes wit cardstock van 3,6 x 4,0 cm en een stukje wit cardstock van 1,5 x 13,0 cm.

stukjes wit cardstock

Op deze stukjes kun je leuke stempels opzetten die je ook nog kunt inkleuren. Ik heb het vrij simpel gehouden en maar 2 verschillende kleuren potlood gebruikt. Maar je kunt je helemaal uitleven zoals jij het mooi vind.

Stempel ingekleurd

Nu komt eigenlijk het stukje wat ik het moeilijkste vond... alles met dezelfde afstand van elkaar op de groene mat opplakken! Maar uiteindelijk is het wel enigszins gelukt. Ik heb het met foampads gedaan zodat de kaart een beetje diepte krijgt. En ook het lange stukje cardstok waar ik een sentiment op heb gestempeld wordt met foampads opgeplakt. Ik heb er ook nog jutetouw twee keer omheen gedraaid en gewoon bovenop met een knoop dicht gemaakt. Aan de achterkant heb ik het met een klein stukje dubbelzijdig plakband vast gezet.

De kaart met jutetouw

Als alles goed vast zit kun je nu de mat op de basiskaart plakken. Ook dat heb ik met foampads gedaan omdat het jutetouw best dik is en anders aan de binnenkant van de kaart doordrukt. Maar laat je fantasie vrije loop wat betreft het inkleuren van de stempels maar ook het plaatsen van de plaatjes en het sentiment. Dit was het al.....Klaar!!

Vind je het een leuke kaart en wil je die een keer maken? Krijg ik jou creatie dan te zien? Dat zou ik heel erg leuk vinden. Heb je nog vragen? Ik geef je heel graag nog verder uitleg. Neem ook eens een kijkje op onze blog voor creaties van de anderen DT-leden... er zijn prachtige creaties bij. Ook een bezoek aan onze fb-pagina is altijd de moeite waard. Ben je nog geen lid van HA Creatief tips&trucs? wij verheugen ons om je op deze groep te verwelkomen. 

Tot de volgende keer...       

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===


In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.


* Papier/ Paper * 
't Boekensteuntje - cardstock wit, groen

*Stempels/ Stamps *
Craft sensations - clear stamps
Marianne design - wensen CS1078
Marianne design - giftwrapping KJ1715
Nellie's choice - blooming twig FLO029

* Inkt / Ink*
Tsukineko - versa color 69 bamboo

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *  
Bruynzeel - kleurpotloden

 *Overig/Rest*
foampads
jutetouw

1 opmerking:

  1. Leuke kaart Gaby
    Inderdaad door de foam krijgt de kaart diepte, leuk al die verschillende stempeltjes en kleuren
    Geniet van het mooie weer!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===