donderdag 14 januari 2016

Review: Joy! Crafts card & envelope maker

Joy! Crafts card & envelope maker
Mensen die me kennen, weten al dat ik altijd een alternatief zoek voor een hobbyproduct. Meestal geef ik een alternatief omdat je dan toch kunt hobbyen zonder op je portemonnee te letten. De keus om het origineel of het alternatief te gebruiken, laat ik altijd aan de lezer over. Soms is het wel leuk om het alternatief te gebruiken om eerst te kijken of je er mee kunt werken, voordat je geld uitgeeft voor het duurdere originele product.

Vaak wil ik wel graag iets origineels gebruiken. In dit geval gaat het om een score-plaat. Er zijn er veel op de markt. Helaas zijn de meeste alleen in inches gemarkeerd.

Ik zag toevallig deze score-plaat van Joy! Crafts bij 't Hobby Schuurke in Ridderkerk voor € 11,75 en besloot hem te kopen. Zelf vond ik de prijs niet hoog, anders zou ik hem niet gekocht hebben.

Je hebt er wel wat uitleg bij nodig en daarom heb ik hier de video van Joy! Crafts bijgevoegd, zodat je een heel duidelijke uitleg kunt bekijken.

Wat vind ik ervan? 


Afmetingen

Afmetingen en pons
Ik vind het prettig dat de afmetingen in inches én centimeters zijn, omdat ik vaak video's bekijk uit Engeland en de VS, waar ze alleen maar in inches werken. Het enige dat ik lastig vind is dat de rillijnen helemaal zijn afgestemd op de inches, dus de centimeters vallen niet altijd op een rillijn.


Pons

De pons voor de inkepingen en het afronden van de hoeken wordt los van het bord bijgeleverd. Dat is op zich geen probleem, omdat je dan maar één plaat nodig hebt voor enveloppen én kaarten.

Het is niet nodig om heel hard te drukken en de richtlijnen zijn goed zichtbaar.

Bonus is dat je hem ook kunt gebruiken om de hoekjes van kaarten af te ronden.

Bij andere score-platen is de pons aan het envelopbord gemonteerd, maar dat betekent dat je dan twee platen nodig hebt, één voor kaarten en één voor enveloppen.


Aanwijzingen

De aanwijzingen voor de enveloppen zijn goed uitgelegd in inches én centimeters.


Tenslotte

Over het algemeen vind ik de score-plaat een goed product en ik kan het echt aanraden.


Alternatieven op internet


Lindsay Weirich (The frugal crafter) geeft hier een uitleg voor een diy scoreplaat.


"Originele producten zijn wel duurzaam en gaan langer mee."

Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

4 opmerkingen:

 1. Handig en niet duur!
  ik heb dus zoiets van Martha stewart ,maar zonder de punch ,ik heb wel de Stampin Up Envelop Punch Board,hij is dezelfde als van WRMemory keepers,maar ik gebruik het niet vaak...
  het scoren van mijn kaarten,doe ik dus met een Scorpal en dit plaatje van MS....de scorpal is soms handiger als het grote kaarten zijn,of grote vellen papier...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja er is een nieuwe op de markt waar je echt grootte papieren en doosjes kunt maken, maar voor wat ik wil is deze goed genoeg. Jammer dat die wat je noemde allemaal in inches alleen zijn gemarkeerd. (zeg ik onder correctie)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. klopt zit kaartje bij om het om te rekenen....niet echt handig..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt makkelijk een app installeren op je telefoon om te calculeren hoe groot je papier moet worden en welke maat je moet nemen voor je scorelijn. Hiervoor heb je de standaard afmetingen in het tabelletje niet nodig. De app heet envelop / doos calculator. Deze gebruik ik altijd

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===