dinsdag 19 juli 2016

Zo maak je... scherven

Zo daar ben ik weer met een bericht. Ik kan helaas niet zo tegen warmte en de temperatuur maakt dat ik helemaal geen creatieve ideeën kan bedenken.

Ik heb wel een kaart gemaakt van een idee dat ik al een tijdje in mijn hoofd had.

Kaart met scherven idee

Eerst geef ik een geschreven uitleg en later in dit bericht kan je de video terugkijken.

Je hoort wel eens dat er iemand in je vriendenkring is die met met gebroken hart te kampen heeft. Zelf vind ik dat er niet altijd een gepaste stempelset is dat je kunt gebruiken.

Voorzijde van de kaart
Daarom heb ik, op aquarelpapier, de woorden eerst met potlood gedaan en daarna gekleurd met Staedtler pigment liners in zwart.

Maar de uitleg gaat eigenlijk om de scherven en hoe ik dit heb gedaan. Ik gebruik hiervoor de Metallic Embossed Cardboard van Craft Sensations (verkrijgbaar bij de Action), en vellum.

Ik plak de vellum met Glossy Accents op een stukje vellum en leg een acrylblok erop zodat dit plat blijft liggen tot dit droog is. Nadat dit geheel is gedroogt, knip ik de overige vellum weg zodat alleen het kader met vellum aan de binnenzijde overblijft.

Met StaZon Jet Black inkt stempel ik met een stempelset van Craft Sensations de twee duiven aan de voorzijde van de vellum. Dit stempelafdruk bewerk ik aan de achterzijde met Perga Color pennen van Pergomano.

Tip: Voor een goed verloop van kleur kan je:
  • een verdoezelaar en Dorsa Oil (ook van Pergomano) gebruiken;
  • de kleur eerst op een acrylblok aanbrengen en dan met de verdoezelaar op de vellum  
Met een potlood breng ik, aan de voorzijde van de vellum, lijnen aan die lijken op scherven. Daarna knip ik dit met een schaar los van elkaar. Ik plak dit met Glossy Accents op het aquarelpapier (naast de woorden). Ik zorg er wel voor dat er overal openingen zijn tussen de stukjes. Zo creëer je dan scherven op je kaart.

Binnenzijde van de kaart
Voor de binnenzijde heb ik een gepaste stempel van Craft Emotions. Ik stempel dit met StaZon Jet Black inkt. Met dezelfde inkt stempel ik een hartje van Craft Sensations.

Met de Perga Colors breng ik twee tinten groen aan op een glasplaat. Met een aquabrush neem ik de kleur op en kleur het hartje in.

In principe is de kaart klaar, maar ik voel wel dat er iets mist. Ik breng een roze kleur van de Perga Color op een acrylblok aan. Met een aquabrush breng ik kleur aan de onderzijde van het papier en vervaag naar boven. Dit doe ik aan de binnen- en voorkant.

Kaart is klaar.

Hier kan je de video terugkijken:"Wees niet bang om zelf iets te schrijven wanneer je geen stempel hebt met een gepaste tekst."

Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Sytze van der Graaf

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee voor een 'gebroken hart'.
    Lekker muziekje weer onder je video Sandie, dank je wel voor de uitleg.

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...