zondag 22 januari 2017

CHA Nieuwe producten en Trends 2017 - Deel een

De jaarlijkse Craft en Hobby Association beurs in America is weer begonnen. Uiteraard ga ik jullie dan ook weer informeren van wat uitstond tussen de hordes van producten en hulpmiddelen, maar ook de trends die we kunnen verwachten in 2017.

Dit jaar word de CHA beurs gehouden in Phoenix, Arizona. 

In 2016 zagen we heel veel folie, nieuwe hulpmiddelen en Deco Art. Ook was marqué letters een groot ding.

Voor 2017 zien we veel trends van het afgelopen jaar opnieuw terug, zoals folie en kleuren voor volwassenen, maar er zijn ook bijzondere nieuwe producten. Ik kijk niet naar nieuwe series van merken, maar alleen naar nieuwe uitvindingen wat opvalt in de markt.

Voor inkt was daar iedere keer alleen maar nieuwe kleuren. Ranger komt dit jaar met een nieuwe toevoeging op de Distress lijn.  Distress Oxide inkt is een nieuw soort inkt en is een combinatie van pigment en dye inkt en voor nu zijn er 12 kleuren wat later uitgebreid gaat worden. De kleuren hebben dezelfde tint namen, maar verschillen in helderheid met de gewone Distress inkt.

Distress Oxide inktkussens
Je kunt denken aan een normale hybrid inkt, maar dit is dan wel ietwat anders. De inkt heeft de karakteristiek van de normale Distress Inkt, maar wanneer je dit met water bewerkt krijg je soort van patina effecten. Leuk is dat je de twee samen kunt gebruiken om een veel lichtere achtergrond met een meer heldere voorgrond te creëren. Hier onder volgt een wat langere video van ScraptimeVideos waar Tim Holtz dit goed uitlegt.Ik denk dat we dit jaar veel stempelhulpen gaan zien. De afgelopen twee jaar was dit alleen maar de MISTI van My Sweet Petunia. Ook hier in Nederland hebben we twee varianten, van Nellie Snellen (is al beschikbaar en ik heb al een review gedaan) en ook van Marianne Design (beschikbaar vanaf 31 januari - review komt nog).

Van Tim Holts en Ranger komt de Stamp Platform. Deze is ook magnetisch. Dit weegt wat zwaarder dan de normale stempelhulp en is voorzien van een antislip voet. Met het "deksel" van de Stamp Platform heb je twee opties waar je uit kunt kiezen.  Afhangend van welke je gebruikt, rubber- of clearstempels,  keer je het "deksel" om. Hier zie je een video van ScraptimeVideos  met een uitleg van Tim Holts.


Van We Are Memory Keepers kwam afgelopen jaar al de Precision Press uit. Deze is niet magnetisch. Ze hebben wel verder gedacht dan alleen maar de stempelhulp, want ze brachten een reeks stempels uit die speciaal zijn ontworpen voor de Precision Plate. De stempels zijn gebasseerd op de "layered" techniek. Hier is een video van  ScraptimeVideos waar je een uitleg ziet over de Precision Press.
Animatie stempels??? Ja, je leest dit goed. Uchi's Design heeft een oude animatie techniek mogelijk gemaakt voor de hobby wereld.  Dit gaat om een stempel en een scherm. Als je het scherm beweegt komt de afdruk tot leven. Dus wordt dit een leuke interactieve kaart techniek. De techniek zelf bestaat al jaren lang maar dit is nu voor het eerst dat een bedrijf dit met stempels op de markt brengt. Hier volgt een video van ScraptimeVideos met een uitleg van de werking.Voor mixed media is er nu Unicorn Spit. Dit is een woodstain product op waterbasis, en speciaal ontworpen voor mensen met een lichamelijke beperking zoals Parkinsons of Reuma. Meer hoor en zie je in de video. Je kan dit ook afwerken met een hoogglans bovenlaag om dit het effect te geven van glas. Video van Craft Test Dummies .


Voor zover dit bericht. Ik ben nog bezig alle video's te bekijken en in het volgende bericht komt er nog een melding over mixed media maar ook over ponsen en snijmachines alsook lijmpistolen.

"Een nieuwe uitvinding is nieuwe inspiratie voor creativiteit."2 opmerkingen:

 1. Hoi hoi Sandie,
  ik ben ook een groot fan van vernieuwing,
  kijk dus ook graag naar die filmpjes op Youtube,
  ik heb het alemaal al een beetje gevolgd,
  ben benieuwd wat er weer naar nederland komt!
  Eeerlijk gezegd weet ik niet of ik het wel ga aanschaffen,
  komt toch een beetje op hetzelfde neer uiteindelijk!
  Maar toch bedankt voor het plaatsen!
  Liefs van martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dit is zo. Ik denk soms het zelfde. Maar als dit iets is dat echt de moeite waard is, zoals van de producten in de bericht dat volgt, dan zal ik dit wel doen als de prijs goed is. Maar we moet maar eerst zien of ze dit nog gaan uitvoer. Is maar onzeker dezer dagen.

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===