woensdag 12 april 2017

Laat je leiden....

Ik had de idee om een mixed media project op canvas te doen. Ik werk eigenlijk nooit met acrylverf als ik schilderen, maar met mixed media is dit bijna een go-to product.

Van het begin van de project, ging ik ieder keer twijfelen. Dan doe ik de tegenovergestelde van wat ik in gedachte had. Ik had ideeën van klei motieven, papier, wol met een goud tint, en nog veel meer. Maar zoals ik ging valt een na de ander er van de lijstje af.Aan het einde heb ik alleen papier, zand structuurpasta, gesso en verf gebruikte. Van de reacties wat ik kreeg stond er één boven de rest uit.... Van Anita kreeg ik zo een inspirerende reactie:
"Ik ( lees DE HEER) ben het licht en de kracht." 
Als ik nou moet zeggen dat dit me zo ontroert heeft is dit geen halve waarheid. Hoewel ik uit eigen keus een Christen ben, heb ik tijdens mijn depressie, alsook nu met mijn herstel, eventjes weg bewegen van de kerk. Niet omdat ik minder geloof, maar omdat ik me in een maten verlaten voelde. Alsof ik geen bereik had met God.

Ik krijg ieder dag meer en meer de gevoel dat ik meer naar de kerk wil. Alsof ik geroepen wordt. Je weet, zo een trek kracht, bijna zoals een magneet ijzer aantrekt.

Eerst wist ik niet wat ik meemaakte met de canvas. Want dit idee was helemaal anders als mijn eerste gedachte. En met de reactie van Anita wist ik direct. Ik was geleid door mijn geloof in God. Ik leef mijn leven met de idee dat alles gebeurt met een doel. Hiermee bedoel ik niet de noodlot. Dat is iets anders. Een doel is wanneer iets gebeurt waar je van invloed is op de leven van iemand anders.

Nou, mijn creatie inspireert Anita om mij een reactie te geven. Dat reactie liet een warm gevoel door mijn hart beweegt. Zoals ik voelde toen ik uit eigen keus mijn leven aan de Heer gaf. De gevoel wat ik een tijd niet meer voelde. Ik weet dit nu. Ik ben geleiden door God, maar mijn hart was gedoofd. Met de reactie van Anita, kwam de boodschap weer binnen.

Mijn hart brand van blijdschap over dit boodschap.

Hier is een paar close-up foto's van mijn proces.

Ik smeerde de hele canvas met gesso.


Vervolgens heb ik gescheurd papier met de gesso gemonteerd op de canvas. Ja, ik weet gesso is geen lijm, maar in meeste gevallen kan de papier blijven zitten als je een natte gesso ondergrond hebt en gelijk met gesso over het papier verven.

Nadat de gesso opgedroogt was, heb ik met zand structuurpasta er over heen gegaan voor extra structuur.

Toen dit helemaal droog was, begon ik met verven. Hiervoor gebruikte ik gewoon goedkope acrylverf.Ik mengde verschillende tinten groen. Dat bracht ik aan op de canvas met en droge penseel. Zo krijgt je een goede variatie van de kleur met beetje wit dat achter blijft. Ook heb ik beetje oranje rood aangebracht aan de onderzijde.

Verder heb ik een horizon lijn gecreëerd met een plaatsing van kleuren in de lucht alsook de weerspiegeling in de water.

Met de eindproduct bewerkte ik de randen met zwart.Met een droge penseel bracht ik ook zwart en grijs aan op de hoog liggende gedeeltes van de structuur. Dat geeft een illusie van takken tussen de groen.

Ook verscherp ik de horizonlijn en breng er meer kleur aan de binnenplaatje.

Mijn naam er op en dan alleen maar nog vernis overheen. Dat kan eerst twee dagen later omdat de acrylverf geheel droog moet zijn.

Aan jullie weer de beurt.
"Wanneer je een gevoel krijgt dat je geleidt worden door emotie, volgt dit dan. Meestal pakt dit beter uit als een eerste gedachten."

4 opmerkingen:

 1. Hoi hoi Sandie,
  wat een mooi canvas heb je gemaakt
  en extra mooi nu je je zo hebt mogen laten leiden door je gevoel en emotie!!!
  Niet ongerust zijn, 28 april ben ik gewoon vrij en heb een afspraak bij jou, komt helemaal goed!!!!
  Liefs van martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joepie! Kan er niet wachten. Ik stuur je nog een email van opties voor de dag.... bedankt voor de compliment.

   Verwijderen
 2. Het werd morgen. De zon kwam op. Het graf ging open. Halleluja!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Nou.... Daar wordt gewerkt met mijn hart. Wat fantastisch dat dit bij je opkomt. Dankjewel Margriet, jullie hebben geen idee wat dit voor mij betekent.

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...