vrijdag 11 januari 2019

Zoet en lief, Word Art tag

Ik kreeg een leuke opdracht voor deze week, maak iets met Word Art. Vaak word het gebruikt bij journaling en bij mixed media projecten. Ik heb in het verleden al een keer een kaart gemaakt met deze techniek en deze keer heb ik een tag gemaakt.

Zoet en lief, Word Art - vmcdesigns.nl

Dit is voor beginners goed te doen, ik heb hier wel wat meer tijd ingestoken dan normaal omdat je het in lagen opbouwt en iedere keer weer iets nieuws toevoegt.

Ik heb hiervoor een "koffer tag" gemaakt van kraft papier van 12 x 7.5 cm met daarin een gebroken wit kaartje van 6.5 x 10.5 cm. Voor de tag heb ik gebruik gemaakt van de grootste snijmal van de foto hieronder.

gebruikte materialen.
Het gebroken witte kaartje en de kraft tag heb ik rondom bewerkt met walnut stain inkt en heb met dezelfde inkt er vlekken opgemaakt met een stencil. Daarna heb ik hier en daar een paar stukje krant erop geplakt om het iets meer body te geven. En toen wist ik even niet meer hoe ik verder moest, en  heb ik het werkje voor een dag of zo weg gelegd. 

Zoet en lief, Word Art - vmcdesigns.nl
close up
De keer daarop besloot ik om het meisje te stempelen en uit te snijden. Het meisje heb ik toen ingekleurd met water brush markers door de kleur op een plastic sheet te zetten en deze dan met een water penseel op te pakken. Ik heb hiervoor water met een beetje shimmer gebruikt zodat het meisje een lichte glinstering heeft. Het meisje is niet pietje precies ingekleurd omdat ik haar met mijn niet dominante hand heb moeten inkleuren.
Tip! Shimmer mist is goed zelf te maken, je kunt hiervoor perfect pearls gebruiken, maar ook de Nuvo Shimmer Powders zijn hier heel geschikt voor. Zelfs oogschaduw met een hoog glinster gehalte is hier goed voor te gebruiken. De oogschaduw moet je dan wel eerst tot poeder malen. Je doet gewoon een beetje water in een spuitflesje en voegt hier dan de poeder toe. 

Ik vond het geheel met het meisje erbij nog steeds te kaal en toen ben ik op internet even gaan snuffelen voor inspiratie. Na een tijdje kwam ik uit op een website waar je van die "woordwolken" kon maken. Ik heb toen een leuke hartjes vorm uitgezocht, er waren er een paar die je gratis mocht gebruiken, een paar woorden ingevoerd in het programma en toen deze uitgeprint met mijn laser printer. Daarna heb ik er nog zwarte folie overheen gezet om de tekst wat meer oompf te geven en het hartje uitgesneden en ook deze weer met walnut stain inkt lichtjes een kleur gegeven.

Ik vond het er al iets meer op lijken.  :)

Zoet en lief, Word Art - vmcdesigns.nl
Close up van het hartje met woorden.
Hierna ben ik alles op elkaar gaan leggen en gaan schuiven tot ik tevreden was en heb ik alle lagen op elkaar geplakt. Her en der een paar bloem lovertjes met Nuvo drops in de hartjes erop gezet en als laatste met mijn Dymo Embosser nog een paar stukjes tekst met foam tape erop geplakt.
Voor de achterkant heb ik dezelfde tag uitgesneden van kurk en ook daar weer een kaartje van gebroken wit ingeschoven zodat er ook ruimte is om er een groet op te schrijven.

Zoet en lief, Word Art - vmcdesigns.nl
De achterkant.

Op mijn eigen blog heb ik een beknopte versie van deze post maar dan in het engels geschreven.

Neem gerust een kijkje, ook naar mijn andere werk in mijn galerijen en mochten jullie nog vragen hebben, ik hoor het graag.

En mochten jullie meer willen weten over deze kaart, vraag dan gerust, ik geef graag antwoord op jullie vragen.

En hebben jullie nu zelf ook zo'n kaart gemaakt zou ik het leuk vinden om deze te kunnen bewonderen. šŸ˜Š

Ik wens jullie een heel fijn weekend.
            Carina Veling


=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===
In de webwinkel  vind je een  assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper *
Craft Sensations - Craft papier
Fastprint - gebroken wit

* Stempels/ Stamps *
Magnolia - Meisje 

* Snijmallen/ Dies*
AliExpress - Hartje

* Stencils/ Masks*
AliExpress -
Coffee stain stencil


* Inkt / Ink*
Ranger distress Inkt -
Walnut Stain - TIM19534

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *
Dainagu - Waterbrush markers

 *Overig/Rest*
Hobby Flora - Kurk sticker op rol
Nuvo Drops - Bubblegum Blush - 672N
AliExpress - Zwart folie - Bloem lovertjes
Dymo - Embosser tang

6 opmerkingen:

 1. o, wat is ze schattig, leuk hoe jij het gedaan hebt met de Word Art. ik vind hem gaaf, fijn weekend liefs, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Anita, ik vind die stempels van die meisjes ook heel leuk.
  Het "word art" op deze manier ga ik denk ik vaker gebruiken, zo leuk om te zien hoe de tekst er dan uitkomt. :)

  Jij ook een fijn weekend
  Liefs Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai carina
  Hij is zeker heel gedaan zo. Wat een snoepie!!!
  Liefs danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi hoi Carina
  Wat een superleuk label heb je gemaakt!
  Het woordhartje is ok zo leuk gelukt!
  Liefs en fijn weekend!
  Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel Martha, bij het woordhartje heb ik mij moeten inhouden om er niet meer woorden in te zetten. Dat ga ik zeker nog een keer proberen, alleen al is het om te kijken hoe dat er dan uitziet. :)

  liefs en fijn weekend
  Carina

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===