zaterdag 11 januari 2020

Review: WRMK Cordless Marker Airbrush

Van We R Memory Keepers breng ik jullie weer een review. Deze keer gaat dit om de Cordless Marker Airbrush. 

Maar eerst nog een goed en gezond jaar aan iedereen. Ook nog hartelijk dank voor jullie reacties het afgelopen jaar en dat we een mooi 2020 ingaan met nog veel meer idee├źn en kansen.


Deze unieke tool verandert gewone “markers” in slechts enkele seconden in airbrush creaties. Geen rommel, geen gedoe, geen probleem. Voeg leuke airbrush-effecten toe aan plakboeken, kaarten, tijdschriften, planners, huis decoraties en nog veel meer. Op internet is het tool te vinden voor tussen de €27,99 en €35,95. Wij bieden het aan voor €27,50
Even een melding dat ik het product zelf heb aangekocht. Ik ben door niemand benaderd om dit review te doen en ik krijg er ook geen vergoeding voor.
=== De doos en inhoud === 

Aan de voorzijde van de doos staat veel informatie over het product. 

Aan de achterzijde staat de inhoud van de doos vermeld. 

Refills voor de markers zijn los te koop.

Pas wel goed op dat je de USB oplader niet kwijt raakt want dit wordt niet los verkocht. 

De set komt met 12 markers, USB oplader, Cordless Airbrush, gebruiksaanwijzing en een stencil.

De Cordless airbrush is van hard kunststof in wit en teal.

Afbeeldingsresultaat voor WRMK cordless marker airbrush"
Achterzijde van verpakking
Aan de bovenkant is een opening waar de markers ingaan. Ook aan de bovenkant is een lampje. Deze geeft de aanduiding van de lading. Aan de zijkant is een teal knop. Deze moet je met je duim duwen tijdens gebruik. Aan de voorzijde is de opening waar de inkt uitkomt. Aan de achterzijde is de USB aansluiting.

De markers zijn verpakt in een zachte plastic houder. De markers zelf zijn van hard kunststof. De dop van de markers past aan de achterkant van de marker. De viltpunt is langer dan de normale marker. De dye inkt is op waterbasis. 

=== Tests ===
De eerste test was om te kijken hoe de hoogte van de Airbrush invloed heeft op het eindresultaat. 

Hoogte test
Ik begon door de tool ongeveer 15 cm omhoog te houden. Je krijgt hierdoor een fijn vernevelde sproei. Droogt vrij snel. Met het masking papier krijgt je strakke lijnen.

Op de middelstand had ik de tool ongeveer 10 cm omhoog gehouden. Je krijgt dan een midden tot fijn vernevelde sproei. Droogt vrij snel. Met het masking papier krijgt je strakke lijnen.

Voor de laagstand had ik de tool ongeveer 5 cm omhoog gehouden. Je krijgt dan intense dekking met vernevelde sproei eromheen. Neemt meer tijd om te drogen. Als je het masking papier direct weghaalt krijg je slordige lijnen.

Voor de tweede test wou ik een alternatief proberen. Hiervoor gebruik ik een waterpenseel. 

Alternatief water test.
Eerst bracht ik de inkt droog aan, zoals dit bestemt is om mee te werken. 

Ik bracht bij de tweede test water aan over het masking papier heen. Daarna ging ik met de airbrush erover heen. Waar het water was krijg je meer intense kleur met fijn vernevelde sproei eromheen.

Voor de laatste test ging ik eerst met de airbrush over het masking papier heen en toen met water. Hoewel je bijna hetzelfde effect krijgt als bij de vorige test neemt dit bijna alle vernevelde effecten weg. 

Nog een alternatieve test is om ermee te schrijven (graffiti) alsook suggestieve schetsen.  

Schrijven en suggestieve schetsen
Schrijven en schetsen is makkelijk te doen. Het belangrijkste wat je moet onthouden is dat alles suggestief overkomt en afwerking met pennen maakt dit meer gedetailleerd. 

De inkt kan makkelijk met laagjes over elkaar heen, maar let er wel op dat dit niet te nat wordt anders kan dit een modder kleur tot gevolg hebben zoals in het plaatje dat volgt. 

Voorbeeld modderkleurig bloemen agv kleuren die niet goed samen werken.
Hier heb ik ook met een water penseel de bloemen wat meer bijgewerkt maar een mengel van groen met paars en roze geeft helaas roest bruin.

=== Filmpje ===


=== Mijn Bevindingen ===

Mixed media producten en tools vallen bij mij in de smaak. Dus ik kan hier echt mee werken. 

WRMK tools is niet altijd van de goedkoopste. Daarom is mijn aanbeveling dat deze tool goed te doen is voor degene die er ook echt mee gaat werken. Anders is dit geldverspilling. 

Voordelen
De pen ligt ergonomisch in de hand en geeft geen last op de gewrichten. De knop aan de zijkant is sensitief genoeg dat je niet al te hard moeten drukken. 

Ik heb alle pennen die bij mij in het rek liggen proberen te gebruiken maar dit past helaas niet in de airbrush. Dus kan je alleen met de meegeleverde pennen werken. Er zijn wel refills voor de pennen los in een set verkrijgbaar. 

Nadelen
De airbrush is voor rechtshandigen en dus moeilijk te gebruiken voor linkshandigen. 
Ook is de USB oplader niet los verkrijgbaar. 

Met in acht genomen de tests, de prijs, voor- en nadelen kan ik deze tool wel aanbevelen. 

Nog een fijn weekend!!!

             Carina Veling


===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper * 
Kippers Hobby - WaterArt Aquarelpapier

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils * 
Nuvo - Brush Script pen

*Overig/Rest*
Nellies Choice - Stamp masking paper
WRMK - Cordless Marker Airbrush

5 opmerkingen:

 1. Hoi hoi Sandie,
  Leuke uitleg ovrrr deze airbrush, handig dat hij snoerloos is, wel jammer dat je er geen andere markers in kunt gebruiken...
  Zelf heb ik de de airbrush van spectrum noir en die bevalt me heel goed!
  Bedankt voor het filmpje!
  Fijn weekend!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik vond dit ook jammer dat er geen ander markers gebruik kan worden. Meeste past wel in de opening maar de punt is te kort.

   Verwijderen
 2. Hoi Sandie, idd wat Martha hierboven ook al zegt, jammer dat er geen nadere markers inpassen.
  Kan je hem wel zonder markers gebruiken? Zeg maar als een blazer om inkt uit te blazen.

  Liefs Carina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Carina, Dat heb ik niet getest. Ik zal dit even meenemen in een volgende bericht.

   Verwijderen
  2. Ben heel benieuwd, misschien moet je dan wel het gat waar normaal die stift doorgaat dichthouden, maar misschien ook niet.
   Zou een uitkomst zijn voor de mensen die graag alcohol inkt gebruiken en dat uitblazen met een rietje maar daar dan eigenlijk niet de adem meer voor hebben. :)

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===