woensdag 17 maart 2021

Paashaasje in een doosje

Nog een paar weken en het is alweer Pasen. Er zijn door Corona geen uitbundige feestjes mogelijk maar een kleine attentie is toch altijd welkom en wordt juist in deze tijden zeer gewaardeerd. Ik ben op zoek gegaan naar iets eenvoudigs dat je ook nog op het laatste moment kunt maken. Ik wil het zelf maken voor ieder cli├źnt en hun een lach op het gezicht toveren. Het is een doosje geworden die aan de binnenkant een tekst op een soort standaard heeft. 

Het is heel makkelijk en de basis is in ca. 20-30 min klaar.

Je hebt een stuk cardstock nodig van 16 x 18 cm. Dan nog een stuk cardstock voor wat later het standaardje wordt van 7,0 x 1,0 cm en uiteindelijk voor het band een stuk cardstock van 8,0 x 18,3 cm. En een klein reststukje voor op het standaardje met een klein tekstje. Oh... en niet te vergeten een klein stukje designpapier voor in het doosje van 7,6 x 5,6 cm. Ik heb iets in groen genomen zodat het een beetje op gras lijkt.

Groot stuk cardstock met ril-en snijlijnen

Je begint met het grote stukje cardstock dat je rondom aan alle 4 kanten gaat rillen bij 2,5 cm en bij 5,0 cm. Hier snij je nu de hoekjes weg zoals op de tekening te zien is. Je kunt het doosje nu in elkaar plakken en door de dubbele rand wordt het een stuk steviger. Nu ga je verder met het standaardje die je  gaat rillen op 1,0 - 2,5 - 3,0 - 4,0 - 4,5 - 6,0 cm. Ik laat een foto zien zodat het makkelijk is om die te vouwen en plakken.

standaardje gerild en geplakt

Als laatste neem je het laatste stukje cardstock en gaat die rillen op 1,0 - 3,6 - 9,7 - 12,3 cm. Daar maak je het bandje van voor om het doosje. Dus alles bergvouwen en met het randje van 1 cm plak je het aan elkaar. Dit is de basis. Ikzelf ben nog verder gegaan met het bandje een beetje op te dossen. Hiervoor heb ik designpapier genomen in de maten 1,9 x 7,4 cm (2x)  en 5,4 x 7,4 cm (1x) en als mat heb ik wit cardstock genomen met de maten 2,2 x 7,7 cm (2x) en 5,7 x 7,7 cm (1x). Dit heb ik op de 2 smalle vakjes van het bandje en op een groot vak. Het grote vak waar het plakrandje aan vast zit heb ik niet gedaan omdat dit de onderkant is.

TIP: Als je het bandje in designkarton maakt dan hoef je geen mat en ander designpapier te nemen en bent nog sneller klaar

In het stukje designpapier voor in het doosje moet een kleine sneetje komen waar het standaardje doorheen komt. Waar die komt moet je even bij je eigen doosje meten omdat het eraan ligt hoe groot je snoep en tekst is die je erin doet. Bij het plaatsen van de tekst moet je alleen opletten dat het niet over de rand van het designpapier komt want dan past het niet meer in het doosje. In het doosje plakken en dan ben je er bijna.

Het sleufje voor het standaardje

Haasje in het doosje

Naast het tekstje is nog ruimte voor een klein chocoladehaasje in te zetten of iets ander. Nu kun je jezelf helemaal uitleven bij het opmaken van het doosje. Ik heb van buiten nog wat eitjes in het gras met bloemen gelegd en wat vlindertjes en een tekst met enkel uitgestansde letters. En klaar is het doosje... dat is te doen toch?? Ik plaats hier ook een foto van een doosje waar ik het band uit designcardstock heb gemaakt. (Zie Tip boven)

Bandje uit designcartstock

Wat zou ik het leuk vinden om jou creatie te kunnen bewonderen. Heb je nog vragen? Ik geef je graag nog verder uitleg. En ook de andere DT-leden staan altijd voor je klaar om te helpen als je er niet uit komt. Neem ook eens een kijkje op onze blog voor creaties van de anderen DT-leden... er zijn prachtige creaties bij. Ook een bezoek aan onze gezellige fb-groep is altijd de moeite waard. Ben je nog geen lid van HA Creatief tips&trucs? Wij verheugen ons om je op deze groep te verwelkomen. 

Tot de volgende keer...


               
                              
===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
't Boekensteuntje: wit en blauw cardstock
Craft sensations:  Designpad Dreamy blues CR0378/18A4
AVEC B.V.: Patronenkarton

        *Stempels / Stamps *
Marianne design: Mini labels CS1029

     * Snijmallen / Dies *
CraftEmotions: Edges egg 115633/0821
Yvonne Creations: AlphabetYCD10096
Vlienders, Bloemen
Marianne design: Mini Labels CS1029

* Inkt / Ink *
Tsukineko: Versafine onyx black VFS-82

* Overig / Rest *
Snij/ril bord
OLBA: lijm
Plakparels

2 opmerkingen:

  1. Leuk paashaas doosje Gaby!
    Mooi gemaakt
    Leuk om kado te doen!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===