donderdag 5 november 2015

Stil? Wie ik... Nee hoor, gewoon druk!

November. December. Kerst. Heb ik meer te vertellen? Blijkbaar wel, anders was hier geen bericht.

Maar deze tijd van het jaar is gewoonlijk erg druk voor iedereen. Alleen gaat deze tijd niet alleen om drukte, maar ook om emoties.

Zelf vond ik Kerst altijd de beste feesttijd die er bestaat. Mijn moeder zei altijd: "Met Kerst komt hoop. Het is de herdenking van de geboorte van een Goddelijk kind." En jarenlang is dat ook het hoofddoel van Kerst voor ons geweest.
Voorproefje van een werkstuk waar ik mee bezig ben

Hoe ouder je wordt, hoe meer ervaringen erbij komen in het leven. Een daarvan is: leren om met de dood om te gaan. In november 2007 hoorden we dat mijn liefste mama de ongewenste ziekte borstkanker niet zou overwinnen. Dat er niets meer aan te doen was. We wisten wel dat ze kanker had, al vanaf 2006, maar eerst sloegen de behandelingen wel aan, en pas later kwam de ziekte terug. Als je al een tijdje hoop had en dan zo kort voor Kerst met zoiets te kampen krijgt, is er eigenlijk niet veel blijdschap of reden tot feestvieren.

Nadat mama overleden is, heb ik een paar jaar niet veel gedaan met Kerst. Afgelopen jaar was het voor het eerst dat ik kon zeggen dat ik weer zin had om iets te doen. Dit jaar heb ik besloten deze emotie vast te leggen in mijn hobby.

Merk je dat ik niet iedere dag iets plaats, dan ben ik gewoon bezig om mijn emoties te ontladen op een doek of met zelfgemaakt Kerstdecor.


"Opgesloten emotie is echt niet mooi, maar gedeelde emotie in de vorm van een hobby of kunst levert de mooiste werken op."

Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

2 opmerkingen:

 1. Zo waar Sandie!
  Emoties en gevoelens delen is zo belangrijk,anders gaan ze een heel eigen leven lijden,met meestal geen goede uitkomst....
  Zo verdrietig dat je moeder de strijd niet kon winnen tegen deze ziekte...
  het is zo'n moeilijke ziekte ook doordat het soms zo snel weer terug komt...gisteren hadden we de crematie van onze zwager,hij kon de strijd met kanker ook niet winnen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dit blijft maar een ongewenste ziekte. Ieder een van ons gaat een of ander tijd er mee te maken krijgen om iemand te verlies aan de dood. Maar dit blijft steeds niet een leuke ervaring.

   Ook veel sterkte voor je en de familie.

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...