maandag 25 januari 2016

2016 Trends van de CHA (deel 2)

Daar ga ik weer met deel twee van de CHA-trends voor 2016. Deel een vind je HIER.

Zoals altijd is er weer een overvloed aan Stempels en daar zal niet snel een eind aan komen.

Links: Handgeschreven sentimenten
Midden: Kleuropbouw-stempels
Rechts: Kleinere stempels voor clusterstempelen

Wat wel opviel is dat er meer stempels zijn die je moet opbouwen met kleur (3 stempels of meer om diepte te creëren). Ook zijn de afbeeldingen kleiner om makkelijk een "cluster" te vormen (bijvoorbeeld een kerstboom, gemaakt door veel kleinere plaatjes in een cluster te stempelen). Handgeschreven sentimenten zijn ook goed op dreef. Je zult er heel veel van zien in de winkels in 2016.

Links: Afdruk van Art Foamies
Rechts: Blockprinting stempels
Natuurlijk zijn er dit jaar nogmaals de Blockprinting stempels evenals de Art Foamies (met een eigen stempelkussen) die ideaal zijn voor stempelen op stof, in scrapbooking en op een gelliplate. Deze producten zijn absoluut aan te raden voor mixed media projecten.

Er zijn twee nieuwe trends in deze categorie die voor mij met kop en schouders uitsteken boven de rest:

Mint Stamp Maker van Sillhouette
Van Silhouette is er nu de Mint Stamp Maker.

Deze machine geeft je de vrijheid om je eigen zelfinktende stempels te maken. Let er wel op dat één stempel ongeveer 100 keer gebruikt kan worden met de door jouw gekozen inkt bij het ontwerp. Het ontwerp blijft hetzelfde, maar je kunt er eens in de zoveel tijd andere inkt in doen. Ideaal voor massaproductie of voor naamstempels. Voor een goede uitleg over dit product heb ik een video toegevoegd.

Brother ScanNCut heeft in 2015 al bekend gemaakt dat de Silicone Sheets (om eigen stempels te maken) eraan kwamen, maar dit jaar zijn de sheets pas op de CHA in actie te zien. Niet iedereen heeft een ScanNCut machine, maar ik geloof dat deze Silicone Sheets ook op ander elektronische machines gebruik kunnen worden. Ik weet niet of dit mogelijk is voor de niet-elektronische stansmachines. Voor een goede uitleg volgt hier een video.

JilliBean Soup Shape Shakers


Shakerkaarten staan nu weer volop in de belangstelling. Die maakten we altijd met doorzichtig plastic acetaat. Nieuw dit jaar van JilliBean Soup is een variatie aan Shape Shakers met diepte of 3D-vormen. In combinatie hiermee zijn er ook speciale enveloppen uitgebracht om deze kaarten in te versturen.

Nu zul je denken: "Waarom is dat nu nodig?" Op zich is het niet nodig, maar het is wel veel makkelijker dan overal dubbelzijdig tape plakken om ervoor te zorgen dat er nergens iets uitvalt.

Ik begreep dat deze shakers een volledige sluitfunctie hebben. Je hoeft alleen het rugpapier te verwijderen en klaar. Dus voor het pure gemak, maar ook voor de variatie in 3D. Dus een viskom lijkt dan ook op een viskom.


Misti Mini
In 2015 kwam My sweet Petunia met de Misti  in een grote versie voor scrapbooking en dit jaar is er ook de Misti Mini voor kaarten maken. My sweet Petunia heeft ook een prijs gekregen voor een van de beste producten.

Dit product dient als een tool om je hele ontwerp te plannen en steeds opnieuw precies op dezelfde plek te stempelen.

Ook is deze tool heel handig voor massaproductie bij het kaarten maken.

Persoonlijk denk ik dat de grotere versie handiger is, omdat je die voor alles kunt gebruiken, terwijl de Misti Mini een beperking heeft als je grotere projecten wilt doen.


Sizzix Marquee Alphabet 

In 2015 zagen we een toenamen in Marquee effecten (gloeilampjes en zo meer) en dit jaar zijn er van Sizzix de Marquee Alphabet snijmallen. Eigenlijk zijn ze verkrijgbaar in twee sets. Een massieve snijmalset en een Marquee snijmalset. De tweede wordt dan op de eerste geplakt om een effect te geven van een Marquee.

Tassle Maker van Clover

Garen, draad en wol zijn ook goed vertegenwoordigd in 2016. Van Clover is er dit jaar de Tassle maker. Dit is een hulpmiddel om leuke kwastjes te maken.

Van Dear Lizzy zijn er String Art stencils van 12 x 12 inch patronen.


Dit was het dan van mij over de CHA 2016 trends.


"Hulpmiddelen zijn er om je te helpen iets makkelijker te maken. Voel je niet verplicht om iets te kopen, maar als je dat doet, zorg dan dat je goed geïnformeerd bent." 

Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

2 opmerkingen:

 1. leuke blog post weer...leuk om te zien wat jij er uit pakt om te laten zien..
  Ik ben zelf meer van de producten om iets mee te doen,dus verf..inkten en stempels,dies,er was weer zoveel moois!
  ook nieuwe distrss krijtjes van Tim..ben er benieuwd naar...
  wat heb je zelg gekocht ,of zou je willen kopen van wat je laat zien?
  Groetjes Holly.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ik ben benieuwd naar de nieuwe spul van Heidi Swapp. Om te gebruiken met de folie. Ook de krijtjes van Tim en ook de Swatch sticks. Maar deze heb ik nog niet in huis hoor. Moet alles nog bestellen.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...