woensdag 20 december 2017

Review over de "Card Magic Dies " van Nellie Snellen

Vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over de  " Magic Card  Dies" ook wel toverkaart genoemd.

Stamping card dies "oval" STCD002
Een duidelijke beschrijving vind je aan de achterkant van de verpakking van je mal.Het eindresultaat!Stapsgewijs de kaarten in de goede volgorde geplaatst.Komt je er niet uit qua de uit leg op de achterzijde van de snijmallen verpakking, zie deze video van Nellie Snellen Maten van de snijmallen
 • 7.5 x 1.3 cm banner
 • 10.5 x 7.3 cm  ovaal
 • 13.3 x 10.5 cm U vorm
 • 13.5 x 8.1 cm schuif

Wat heb je nodig om een kaart te maken:
 • Karton 26 x 10.5
 • Mica 9 x 12 cm
 • 9 x 12 cm aquarel papier 
 • Stazon stempel inkt
 • Stempel
 • Stempelhulp
 • Kleurpotloden / markers
Bij deze set dien je alles uit stansen, hiervoor heb je ongeveer 2 x A4 vel stevig karton nodig.
Tips:
 • Stans gelijk je opleg vel mee uit zodat je precies de goede maat voor het ovaal hebt.
 • Neem een stempel met een groter detail een te fijne stempel werkt niet met een toverkaart, dat is heel slecht in te  kleuren en het eindresultaat ziet er niet mooi uit.
Wat is mica?
Mica is een doorzichtige stevig plastic.Verkrijgbaar in gewoon én hitte bestendig deze is geschikt om op te stempelen en te heat embossen. Voor op mica te stempel kun je het beste Stazon inkt gebruiken deze droogt snel op. Als je hitte bestendige mica hebt kun je ook een andere inkt kiezen en deze drogen met de heat tool.


Mijn bevindingen:

Het is een erg leuke mal om me te werken, persoonlijk vind ik wel dat je vast zit aan dezelfde maat van de kaart. Door elke keer een andere stempel / papier en achtergrond te gebruiken krijg je meer variatie en zo kun je elke keer weer een andere kaart maken.
De prijs van deze mal ligt tussen 15,00 / 20,00 euro. De prijsverhouding vind ik ten opzichte van de mogelijkheden wel wat aan de dure kant. Deze snijmal is binnenkort te verkrijgen in de nieuwe webwinkel van Hobby Alternatief. Is er interesse in dit product dan kun je contact opnemen met ons via info@hobbyalternatief.nl 
In de eerste week van januari laat het designteam hun creaties zien, die ze met deze of soortgelijke snijmallen hebben gemaakt, alsook hun bevindingen van de snijmallen die ze gebruikt hebben. In dezelfde week op vrijdag zal Sandie een bericht schrijven over alternatieve gebruiken van dezelfde snijmallen.

Wens je veel succes met het maken van deze kaart.
"De HA webwinkel “  is bezig te verhuizen naar een beter programma ,  hij is nog niet operationeel, bij interesse van gelijste producten kunnen er bestellingen geplaatst worden, via  info@hobbyalternatief.nl   Zodra de winkel open is krijgen  jullie van ons  nader bericht hierover.

2 opmerkingen:

 1. Hoi hoi Willie,
  wat een leuk resultaat met die mal heel mooi zoals je de kaart hebt gemaakt!
  Zelf vind ik de mal ook wel wat aan de dure kant want ik denk dat het ook op een andere manier kan, ben dus wel benieuwd naar de creatie van Sandie!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Martha,
  Het geeft wel een heel mooi resultaat en de beschrijving is duidelijk maar heb op you tube ook al een andere variant gezien die zonder mal is te maken,dat is het goedkoopste natuurlijk.

  groetjes Willie

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===