maandag 22 oktober 2018

Zeegroen, bloemen en vlinder

Inmiddels ben ik weer terug van 2 heerlijke weken Gran Canaria en weer druk aan de hobby, voor deze week een kaart zonder "echte" stempels.
Mijn techniek was het volgende: dopjes en draadjes etc.

Voor deze kaart heb ik gebruik gemaakt van een van mijn favoriete mallen de Dutch Dobaadoo, dit keer een twee luikje.

Collage van het luikje
De mal is overgetekend op zwart karton, voor de achtergrond heb ik een half vel aquarel papier
genomen, deze is eerst bewerkt zoals je links boven in de collage kunt zien.
Deze is gemaakt met 3 kleuren distress inkt en daarna een rondje gestempeld met een lege keukenrol met versa mark, vervolgens bestrooit met embossing poeder.
Voor de streepjes heb ik touw gebruikt, de draad is om een klosje gewonden en daarna in paarse inkt gedrukt. De oranje dotjes zijn gemaakt van een verfrommeld stukje plastic en de zwarte dikke rondjes van het uiteinde van een potlood.
De rondjes links onderin heb ik gebleekt, daarna met een kwastje weer ingekleurd zodat het echt naar "voren" wordt gehaald.

Close - up bloem
De bloem hierboven is ook eerst gebleekt, dit doe je met een kwastje met veel water, op de plek waar je het licht wil hebben, daarna ga je het met water "gekleurde" deel bewerken, afdeppen met een keukenrol. Daarna is het met oranje inkt weer aangezet, zodat het deel er "extra" uitspringt wat goed te zien is bij de bloem. Want als je distress inkt mengt met water geeft dit een heel verrassend effect, je kunt het net zo licht maken als je zelf wil, als je hiervoor maar een goed aquarel papier voor gebruikt wat veel water op kan nemen.
De gele rondjes boven de bloem zijn gestempeld met de achterkant van een "dabbertje"en vervolgens voorzien van embossingpoeder. Op beide delen heb ik wat "frantage white" gestrooid dat zijn de kleine witte puntjes die je ziet.

Close - up  vlinder
De vlinder / bloem gestempeld (is wel een echte..hihi) met zwarte stazon en een afdruk gemaakt op vellum, deze is gezet met Versa mark en bewerkt met witte embossing poeder. Langs het geheel met een zwarte fineliner een "doodle" randje gemaakt om het geheel een mooie finishing touch te geven.
== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===
In de webwinkel  vind je een  assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.
* Papier/ Paper *
Hobby karton - Zwart
Aquarel papier 
Vellum 

* Stempels/ Stamps *
Carabella studio kling - stamp butterfly - bloemen 

* Inkt / Ink*
Distress inkt - Moved lava - Fossilized amber - Carved pumpkin
Stazon - black - SZ31

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *
Fineliner black 

 *Overig/Rest*
Wow embossing poeder - White
Dutch Dobaado - Card art twee luik
Touw-kartonroller - Keukenrol- Dauber - Plastic -Frantage

8 opmerkingen:

 1. Heel mooie kaart, Willie. Ik vind dat de witte stippeltjes geef karakter! Maar wat is "Frantage white"?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Emma. Frantage is ook embossingpoeder in kleine korreltjes en hier strooi je een heel klein beetje van op je werkstuk en gaat het met de heattool verwarmen aan de onderkant van je werkstuk en zo creƩer je de stippen.je hebt er maar heel weinig van nodig,er staan wel filmpjes op you tube.

  liefs Willie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is prachtig Willie ook je achtergrond, het hele kaartje is top.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Anita,dit vind ik ook zo leuk om te doen,de achtergrondjes maken met inkt en dan maar zien wat er uit komt,hihi
   Liefs Willie

   Verwijderen
 4. Hoi hoi Willie,
  Leuk dit tweeluikje, mooie achtergrond heb je gemaakt en het stempelen zonder stempeltje s is je goed afgegaan, pracht resultaat
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Martha Dank je wel voor je reaktie,heerlijk vind ik het om lekker te "kliederen"met inkt en het resultaat is elke keer weer anders,een heerlijke ontspanning.

  Liefs Willie

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===