maandag 29 juli 2019

Mandala in Kerstsfeer

Het is nog wat vroeg, ik weet het maar vond deze opdracht wel heel geschikt om er een Kerstkaart van te maken, en heb er nog wel een aantal nodig, maar gelukkig zijn we nog niet zover en genieten we eerst nog van de zomer. Ook heb ik weer genoten van jullie berichtjes op de vorige post, dank je wel 😍



Op zich is deze kaart niet moeilijk om te maken, het is wel een precies werkje en een beetje handigheid, maar als beginnende kaartenmaakster zou ik zeggen gewoon proberen en neem hiervoor niet eerst karton maar gewoon een goedkoop printpapiertje. Ben wel ongeveer een drie kwartier incl. voorbereiding bezig geweest om de kaart te maken.

Ben begonnen met een witte kaart van 27 x 13,5 cm en deze dubbelgevouwen, hierop een donkerblauw karton van 13 x 13 cm en deze uitgestanst met een mooie XXLmal met randje van Crealies en vervolgens vastgeplakt. Daarna een aquarel karton van waterart gepakt en deze heel licht bewerkt met distress oxide inkt voor een leuke achtergrond, en dan begint het stempelen. Hiervoor heb je een stempelhulp nodig om het mooi egaal rond te krijgen. Je legt het patroon op je stempelhulp en daarop schuin je karton, en zo stempel je een afdrukje en vervolgens draai je het tot de volgende punt en hier ga je mee door tot je helemaal rond bent geweest. ook kun je er voor kiezen om er een extra "rand" langs te stempelen zoals ik het heb gedaan, maar gebruik wel kleine stempeltjes anders kom je ruimte te kort.

Tip: Het mooiste effect krijg je voor het rond stempelen door kleine stempeltjes te gebruiken, dit hoeft natuurlijk niet speciaal een Kerststempel te zijn


Hierboven een collage van de werkwijze van het stempelen,recht boven in de 
hoek zie je het patroon en dat leg je tegen de boven en zijkant,en daarop het karton
 en zo draai je elke keer een kwartslag tot je helemaal rond hebt gestempeld

Toen ik mijn twee randen had gestempeld heb ik er weer een mooie XXL mal van Crealies op gelegd met een mooi stikrandje er langs,dit geeft net even een ander effect aan de kaart.


 Als laatste de stempel in het midden afgedrukt met blauwe inkt en bestrooit met embossingspoeder clear voor een mooie glanslaag. Op de " Sterretjes" heb ik hele kleine dotjes met een rode perlenpen  aangebracht wat net even iets extra's geeft aan het geheel. In de linkerbovenhoek de tekst "Fijne Kerst" geponst op wit karton en hierop een klein strikje bevestigd. En zo heb ik eind Juli een kerstkaart klaar!

Vinden jullie het nog te vroeg voor de Kerstkaarten?

 Of toch ook al wel bezig met het maken?


===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen. 
* Papier/ Paper *
Karton - Wit- donker blauw- aquarel 

 * Stempels/ Stamps *
Nellie Snellen - Silo 39 snowflakes
Marianne design - zingend viertal( niet meer leverbaar)

 * Snijmallen/ Dies*
Crealies - XXL open scallop nr.70 - XXL stiksteekrand nr.22

 * Inkt / Ink*
Ranger - distress oxide - tumbled glass
Memento - teal zeal - nautical bleu

 *Overig/Rest*
Wow - embossingpoeder - clear
perlen pen - rood
Word Punch - We R memory keepers
Strikje

6 opmerkingen:

  1. Je hebt een mooie kerstkaart gemaakt met je prachtige stempelwerk Willie!
    Fijne maandag en lieve freubelgroetjes, Wilma xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Wilma en dan met deze temperaturen!!!dank je wel voor je berichtje.

    Liefs Willie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi hoi Willie
    Mooie kerstkaartje in mandala vorm, ik vind het sierrandje zo leuk afsteken met dat blauw!
    Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet houd van kerstkaarten maken, meestal schilder ik een paar aquarelletjes, scan ze in en verwerk ze tot een kaart, zo kan het immers ook, misschien mask ik er dit jasr wel niet, maar ookk dat weet ik nog niet...
    Fijne dag!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Martha het is elke keer weer een uitdaging om iets te bedenken,en idd. dat randje geeft net wat het nodig heeft,en toch eenvoud.
      Dank je wel voor je lieve berichtje.

      Liefs Willie

      Verwijderen
  4. Prachtig geworden Willie, het rood in het blauw vind ik een leuk idee.
    Enne nee niet te vroeg voor kerstkaarten te maken, ik ben ook al volop bezig. Anders is mijn december maand zo druk en dit jaar wil ik er met volle teugen van geniet.

    Liefs Anita

    Liefs Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hihi Anita,maar met deze temperaturen komt er erg weinig uit mijn hobbyhandjes,de inspiratie is heel ver te zoeken!!!

    Liefs Willie

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===