vrijdag 24 januari 2020

Oceans of love

Deze week mocht ik aan de gang gaan met een thema wat door ons Emma gekozen was. Leuk, leuk, leuk, kon ik weer al mijn zee stempeltjes tevoorschijn halen. Vandaar ook de naam "Oceans of love"

oceans of love - vmcdesigns.nl

De kaart zelf is niet echt moeilijk, hij zou in principe door iedereen gemaakt kunnen worden. Ik heb voor deze kaart ongeveer een uurtje nodig gehad.
Voor ik verder ga met mijn verhaal wil ik iedereen bedanken voor de lieve reacties op mijn vorige blog berichten.  


De kaart zelf heb ik gemaakt van een beige basiskaart van 15x15cm. met daarboven op een mat van 14,5x14,5cm op deze mat ben ik begonnen met het rondom be-inkten van de randen daarna heb ik een stencil met in het midden een rond gat over de mat heen gelegd.
Tip! Ik maak heel veel stencils zelf, dit kan je gemakkelijk doen met de vorm snijmallen die je hebt. Je kan ze maken met papier, karton of zoals ik altijd doe van dikker plastic (van bv de stempels of snijmallen) zodat ik ze kan hergebruiken wanneer ik wil. 
Nadat ik de stencil met de cirkel in het midden op de mat heb geplakt ben ik gaan blenden met verschillende kleren inkt om een waterig kleurtje te krijgen. Daarna ben ik met witte inkt subtiel bubbels en golven aan gaan brengen.

oceans of love - vmcdesigns.nl
Close-up foto's

Voor de verdere aankleding ben gewoon heel veel visjes, schelpjes, plantjes, een steen en een zeemeermin gaan stempelen en uitsnijden. Daarna heb ik alles van een vrolijk kleurtje voorzien en ben ik gaan schuiven om te kijken hoe ik ze wilde hebben. Maar voor ik ze op de kaart ging plakken had ik eerst nog de cirkel met een shimmer mist gesprayed voor wat extra glinstering. 
Tip! soms maak ik een foto van het geheel zodat ik als ik alles op elkaar ga plakken nog weet waar wat kwam.   
Bij de zeemeermin heb ik met een penseel Nuvo glitter drops op haar staart en bovenstukje aangebracht om haar wat te laten afsteken van de rest van de zeediertjes.

Als afwerking heb ik in de achtergrond nog een paar kleine vis schooltjes met een lichtere inkt gestempeld met 3D lack lucht bellen aangebracht. 

Op mijn eigen blog komt een beknopte versie van deze post maar dan in het engels geschreven.

Neem gerust een kijkje, ook naar mijn andere creaties in 1 van mijn galerijen en mochten jullie nog vragen hebben, ik hoor het graag.

En mochten jullie meer willen weten over mijn creatie, vraag dan gerust, ik geef graag antwoord op jullie vragen.

Hebben jullie nu zelf ook soortgelijke creaties gemaakt zou ik het leuk vinden om deze te kunnen bewonderen. 😊 Jullie kunnen ze laten zien op onze facebook groep HA Creative Tips & Trucs.
Hier kunnen jullie ook lid van worden voor nog meer tips, leuke creaties en gezelligheid. Jullie zijn van harte welkom.

Ik wens jullie een heel fijn weekend.


            Carina Veling

=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
Via Chasse -
Basis Kaart 15x15cm Beige

Clairefontaine - 120g wit

* Stempels / Stamps *
AliExpress -
Mermazing 

* Snijmallen / Dies *
AliExpress - Mermazing 
AliExpress
- Gehakkelde Cirkel

* Stencils / Masks *
AliExpress -
Waves - Bubbles
DIY - Gehakkelde Cirkel


* Pennen/Stiften/Potloden / Pens/Markers/Pencils *
DecoTime -
Twinmarkers
Touchnew - Alcohol Markers

* Overig / Rest *
DIY -
Nuvo shimmer spray - Atlantic Burst
Nuvo Glitter Drops - White Blizzard

Joy Craft - Mini Foam Blokjes
Viva - 3D Lack

8 opmerkingen:

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===