woensdag 9 september 2020

Kerstgoodie

Mijn vakantie nadert en ik was aan het bedenken wat ik nog kan maken om hier op de blog te laten zien.... het is dus iets kleins geworden. Als je met de kerst een kleine goodie nodig hebt of iets leuks voor op de feesttafel dan is dit snel gemaakt. Het zijn eigenlijk 2 dingetjes. Een klein doosje en een klein pocket om iets in te doen. Beide zijn klein genoeg om op een bord te leggen op de feestelijk gedekte tafel. Ik begin met het doosje. Het is zo simpel te maken dat je de basis in 5 minuten klaar hebt.
Voor de basis van het doosje heb je alleen een stuk DSP en een stukje lint van +/- 20 cm nodig. Ik heb als maat 8,0 x 16,0 cm genomen. Dit moet je aan de lange zijde rillen op 8,0 cm. Nu moest ik van het midden van de korte zijde een rillijn trekken naar beide uiteinden van de rillijn in het midden van de lange zijde. Klinkt ingewikkeld... maar kijk op de tekening hieronder en het wordt duidelijk.

De maten van het doosje
TIP : Je kunt ieder maat nemen die jezelf wil. Zorg ervoor dat de lange zijde 2 x zo lang is dan de korte zijde.

Dan moet je nog 4 gaatjes maken. 1,0 cm van de korte kant en ca. 2 cm van de lange kant. 

TIP : Ik werk graag met de Crop-a-dile maar het gaat natuurlijk ook met een perforator of ieder ander tool om gaatjes mee te maken.

Alle rillijntjes goed vouwen, en het lint door de gaatjes trekken. Nu heb je een driehoekig doosje waar precies een gouden chocolade-kogel in passt. Bij het opmaken kun je je fantasie vrije loop laten. Het is niet alleen voor de kerst te gebruiken maar ook voor Pasen, Pinksteren, Nieuw Jaar of gewoon voor een verjaardag. 1000 mogelijkheden.

De zijkant met het lintje

Nu komt het 2e goodie. De basis....is in een paar minuten gemaakt. 


Dit is het 2e goodie.

Voor het 2e goodie heb je alleen een stukje DSP van 15,0 x 15,0 cm nodig. Liefst papier en geen karton want die scheurt te snel. Ik heb een stuk dubbelzijdig DSP genomen en dat diagonaal gevouwen. Van de vouwlijn neem je nu een punt en vouwt die naar de andere kant zodat de bovenkant parallel loopt met de vouwlijn. En dit doe je ook met de andere punt. Nu nog de bovenste punt over de voorkant vouwen en je hebt de basis klaar. Dat ging toch snel of niet?  Voor de duidelijkheid heb ik ieder stap op foto gezet. 

Kerstgoodie stap voor stap

Dit is toch makkelijk of niet?  Ook als je er veel van moet maken is het nog leuk om te doen. Ik heb er nog een klein doily met wat goudkleurig draad opgeplakt. Een stukje wit cardstock met een tekstje met een foamblokje erop en het is klaar. Chocolaatje erin niet vergeten...

Een oudere foto van de goodie op een bord

Ik hoop dat ik je kon inspireren om ook iets leuks voor de feesttafel te maken. Krijg ik jou creatie te zien? Dat zou ik heel erg leuk vinden. Heb je nog vragen? Ik geef je heel graag nog verder uitleg. Neem ook eens een kijkje op onze blog voor creaties van de anderen DT-leden... er zijn prachtige creaties bij. Ook een bezoek aan onze fb-pagina is altijd de moeite waard. Ben je nog geen lid van HA Creatief tips&trucs? wij verheugen ons om je op deze groep te verwelkomen. 

Tot na mijn vakantie...Doeiiiii!       

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper * 
Deco Time - Patronen karton (doosje)
Avec - Design blok (goodie)

*Stempels/ Stamps *
Ali Express - Fijne feestdagen

* Snijmallen/ Dies*
Ali Express - cirkel met ster
Boekenvoordeel - vierkant

* Inkt / Ink* 
Versa Fine

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils * 
Potlood HB 

*Overig/Rest*
Action - snij/rilbord
TEDI - 20 cm lint
OLBA - lijm / 3D kit
Action - Foampads

4 opmerkingen:

 1. Deze zijn heel leuk geworden Gaby, perfect voor en feestje of voor met de Kerst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooie creatie heb je gemaakt, Gaby!
  Handig voor feest of kerstdagen, bedankt voor de uitleg!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Gaby, ga ze zeker gebruiken voor de kersttafel.

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===