vrijdag 13 november 2020

Haal meer uit Lamineer folders.

Het vorig jaar had ik als test verschillende spulletjes tussen lamineer folders gedaan voor ik ze door het lamineer apparaat haalde, om t zien welk effect dit zou hebben en nu heb ik er eindelijk eens een projectje meer gemaakt. 

Voor deze week had ik eigenlijk een schud kaart in gedachte, gemaakt met die lamineer folders, welke helaas niet gelukt was. Tenminste, ze was wel gelukt, maar na een paar dagen zag ik dat de tape een beetje los liet en de nep sneeuw zich eraan gehecht had. 

Haal meer uit lamineer folders - vmcdesigns.nl

Heel jammer, maar ik heb het alweer opgelost, nu heb ik niet 1 raamhanger maar heb ik er 2.  😁
Ik weet niet meer precies hoelang ik er over gedaan had, misschien een uurtje of zo. 
Oh ja, je kan dit dus ook leuk met kinderen maken.  
 
Als eerste hier de uitleg voor de lamineer folders, eigenlijk zijn deze het gemakkelijkste te maken. Ik heb gewoon glitter, lovertjes en/of embossing poeders op de pen lamineer folder gestrooid, deze dicht gemaakt en door de machine gehaald. Elk van die spullen die je er in strooide geeft weer een ander effect. Zo had ik de Ultra High van Wow ( het suiker) ertussen gedaan om te kijken wat daarmee zou gebeuren, maar persoonlijk vond ik het resultaat daarvan niet zo mooi.  Deze zi je bij de foto hieronder in de bovenste rij in het midden en in de rechter hoek.

lamineer folders met verschillend medium ertussen
de verschillende "clear sheets".
 
Van deze sheets had ik die genomen die het meeste op sneeuw leek en daar had ik 2 grote cirkels van uitgesneden. Van papier had ik diezelfde cirkels uitgesneden en daarna ook een rand gemaakt van patroon papier door 2 opvolgende maten cirkels tegelijk uit te snijden. Ook daar had ik er 2 van gesneden.
om de sheets op het papier te plakken had ik rood sticky tape genomen omdat dat heel goed plakt.
Daarna had ik van foam tape smalle stroken geknipt en deze rondom aan de binnen kant geplakt.

shaker hanger
mijn eerste poging.

In deze hanger had ik een kerstdorpje gemaakt, met nep sneeuw en een paar kleine kraaltjes ertussen voor het shaker element en daar ging het mis. Na een paar dagen liet het foam tape tussen de lagen los, waarschijnlijk door de nep sneeuw die op de een of andere manier op de tape gekomen was.
Na de randen een paar keer opnieuw aan geduwd te hebben dacht ik laat maar, ik kan 2 dingen doen. Het geheel de klikko ingooien of proberen er iets van te maken.

Ik had voor het laatste gekozen, heel voorzichtig heb ik de lagen van elkaar afgehaald, de sneeuw en de kraaltjes had ik weggegooid. Bij de eerste laag had ik de rij met huisjes aan de buiten kant geplakt deze was het gemakkelijkste te redden.  

raamhanger met kerstdorp
De 1ste hanger.
Aan de tweede hanger had ik iets meer werk, voor deze moest ik weer voorzichtig alle laagjes van het dorp wat aan de binnen kant zaten er voorzichtig van af plukken en dan weer aan de buitenkant erop plakken. Eerlijk gezegd vond ik de hangers op deze manier er nu veel beter uitzien.

raamhanger met een kerstdorp
De 2de hanger.

Als bonus heb ik voor jullie nog een ander idee wat je met lamineer folders kan doen.  Op YouTube kwam ik een heel leuk idee tegen, daarvoor nam ik een A4 folder met glittertjes en sterretjes en plakte ik op de korte zijde rood sticky tape en toen heb ik de korte zijdes op elkaar geplakt zodat je een soort koker krijgt.
Om de "bodem" dicht te plakken had ik ook rood sticky tape genomen maar die heb ik later moet aanvullen met nietjes, waarover ik washi tape overheen plakte.

Mijn projectje van vorige week paste er precies in, er was zelfs nog een beetje ruimte om er een beetje rafia in te doen. 

cadeau verpakking van een lamineer folder
Cadeau verpakking.

Op bovenstaande collage is de verpakking niet echt duidelijk te zien dus hier nog even een andere foto.

cadeau verpakking van een lamineer folder
Cadeau verpakking.
Voor ik het vergeet, ik deel hier ook even de video waar ik dit idee vandaan had voor een betere uitleg.   

 
 
Mochten jullie meer willen weten over mijn creatie of mochten jullie nog vragen hebben, ik hoor het graag. Ik geef graag antwoord op jullie vragen.

Hebben jullie nu zelf ook soortgelijke creaties gemaakt zou ik het leuk vinden om deze te kunnen bewonderen. 😊 Jullie kunnen ze laten zien op onze facebook groep HA Creative Tips & Trucs.
Hier kunnen jullie ook lid van worden voor nog meer tips, leuke creaties en gezelligheid. Jullie zijn van harte welkom.
 
Voor meer inspiratie kunnen jullie ook een kijkje nemen op mijn eigen website naar mijn vorige werk.
De pagina is opgedeeld in 2 delen, 1 voor alle doosjes en de andere voor alle kaarten die ik gemaakt heb.

Ik wens jullie een heel fijn weekend.


            Carina Veling  

=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
Craft Sensations -
Kerst Blok DP
Clairefontaine -
210g Wit

* Snijmallen / Dies *
AliExpress -
Cirkels


* Overig / Rest *
Action -
Lamineer Folders
Jeje -
Rood Sticky Tape
Jeje -
Foam Tape
The Ton Stamps - Sentiment Strips
Rocailles - Nep Sneeuw - Bakers Twine
Washi Tapes - Rafia2 opmerkingen:

 1. Prachtig resultaat, Carina!
  Wat kun je leuke dingen maken met die lamineerhoezen!
  Bedanktvook voor het filmje!
  Fijne dag liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan Martha, en dank je wel voor je reacties iedere week weer. 🥰

   Een heel fijn weekend
   Liefs Carina

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===