woensdag 3 februari 2021

Schuifdoosje voor Valentijnsdag

Time flies.... alweer de derde blog in het nieuwe jaar. Langzaam maar zeker gaan we richting Valentijnsdag en wat is het dan leuk om iemand een kleine knuffel in een papiertje te geven. Ik heb een klein doosje gemaakt met wat chocolaatjes in. Altijd leuk om een kleinigheidje te kunnen geven.


Het doosje is vrij makkelijk maar toch heb ik de maten iets moeten aanpassen. De inhoud was iets groter dan wat ze in het filmpje op YouTube hebben gebruikt,  Maar als je alle materialen klaar hebt liggen ben je binnen een half uur klaar.

Ik ben begonnen met een stukje cardstock van 14,0 x 22,0 cm. Aan alle kanten heb ik het gerild op 2,0 en 4,0 cm. Bij de hoeken moest ik iets weg knippen. Ik denk dat het op de foto goed te zien is.

Hoekjes bijgeknipt

Nu kon op de kleine flapjes dubbelzijdig plakband op en dan in mekaar geplakt worden. De buitenste stukjes vouw je naar de binnenkant zodat het mooi is  afgewerkt. 

Binnenkant afgewerkt

Ik ben begonnen met de korte zijdes maar ik denk dat dat niet veel uit maakt. Eerst dacht ik dat de lange zijdes niet geplakt moeten zijn, maar later vond ik het wel mooier afgewerkt. Dus op de lange zijde ook nog dubbelzijdig plakband gedaan. Dit was eigenlijk al de binnenkant van het schuifdoosje. Nu kon ik beginnen met de buitenkant. Hiervoor heb ik een stuk designkarton genomen met de afmeting 13,0 x 14,0 cm. Aan de kant van 13 cm heb ik gerild op 2,2-5,4-7,6 en 10,8 cm. Dit heb ik als een koker in mekaar geplakt zodat het doosje er makkelijk in kan schuiven.

Doosje met koker

Nu ben ik begonnen om de buitenkant iets op te pimpen. Ik heb gewoon een reepje van hetzelfde cardstock als het doosje genomen en dit met foampads op de koker geplakt. Hierop heb ik met dubbelzijdig plakband een klein reepje perkamentpapier geplakt die net iets smaller was dan de cardstock. Een leuke stempel erop en ik was al bijna klaar. 
Tip: als je de hoekjes afrond is het net iets mooier afgewerkt

Tip: Als je op perkamentpapier een stempel wilt zetten kun je het beste Stazon inkt nemen. Ik had andere inkt genomen en dat was geen succes.....

Ik heb er nog een beetje hempcord en een bloem opgeplakt en vind het zo eigenlijk al genoeg. De bloem heb ik van hetzelfde cardstock en designkarton gemaakt als het doosje.  Maar je fantasie zijn geen grenzen gezet als je dit schuifdoosje eens wil maken.

Tip: I.p.v. een bloem kun je natuurlijk ook een vlinder, hartje, ballon of wat je maar kunt bedenken nemen. Pas het aan de gelegenheid aan. 

Hempcord en bloem

Wil je je liefje ook een kleinigheidje geven met Valentijnsdag en vind je dit een leuk idee?? Ik zou het geweldig vinden om jouw creatie te kunnen bewonderen op onze facebookgroep. Ben je al lid van onze eigen Facebookgroep  HA Creatief tips&trucs? Hier kun je al je eigen creaties laten bewonderen of natuurlijk leuke ideeën opdoen. Ben je nieuwsgierig naar nog meer creaties van ons designteam? Neem dan een kijkje op onze Blog. Ook over een reactie op mijn blog zou ik blij zijn. Heb je nog vragen? Ik sta altijd klaar om je nog wat extra uitleg te geven.
 
Tot over 2 weken....liefs....


               
                              
===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
't Boekensteuntje: cardstock, Perkamentpapier
DecoTime: cardboardpatterns DSL0566_05

* Stempels / Stamps *
Joy!Crafts: Clear stamps banners 6410/0526

* Snijmallen / Dies *
Nellie's Choice: Bloem

* Inkt / Ink *
Stazon Black

* Overig / Rest *
Vaessen Creative: snij/rilbord
OLBA: lijm
hempcord
dubbelzijdig plakband
foampads

3 opmerkingen:

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===