woensdag 26 mei 2021

Roll-up-box

Tijd vliegt en ik dacht er in een keer aan dat mijn nieuwe blog weer gemaakt moet worden... naja MOET??? Ik MAG een blog maken voor jullie!! En dat doe ik heel graag. Ik had een heel leuk doosje gezien. Eigenlijk zijn het 4 doosjes en omdat die opgerold worden lijkt het weer één doosje. Je kunt in ieder doosje een Rocher kogel doen wat het toch weer een leuke attentie maakt.

Het is vrij makkelijk te maken maar je moet wel heel secuur werken met snijden en rillen willen de doosjes perfect in elkaar passen. Ik kan altijd moeilijk inschatten hoeveel tijd ik voor iets nodig heb omdat ik zelf altijd van alles probeer maar ik denk dat je dit kunt maken in zo'n anderhalf uur.

Wat je nodig hebt is ook niet zo veel. 4 stukjes designkarton  van 12 x 12 cm en 2 reepjes cardstock van 3,7 x 21,4 cm. 

TIP: Neem niet te dik designkarton. De doosjes zijn vrij klein en dan scheurt het snel bij de rillijnen.

TIP: Je kunt ook cardstock nemen en dan met designpapier matten.

Ik ben begonnen de doosjes te maken met een envelop-maker. Ril de stukjes aan iedere kant op 3,5 cm  en 8,6 cm. Met de pons die bij de envelop-maker hoort pons je nu de driehoekjes uit zoals op de foto. Ook de plaklipjes worden nu ingeknipt zoals op de foto te zien is.

Rillen en ponsen van de doosjes.

Nu kun je de doosjes al in elkaar plakken. Op de foto kun je zien dat de lijm op de goede kant van het papier komt. Als je dit nu vast plakt blijven boven nog de driehoekjes. Hier komt ook lijm op maar dan aan de andere kant, dus de achterkant van het karton. Die vouw je dan naar binnen en het doosje is klaar. Dit moet je dus vier keer doen. 

Lijm op de driehoekjes aan de achterkant
TIP: Als je geen envelop-maker hebt kun je ook een gewoon doosje maken. Je hebt dan een stuk karton nodig van 11,1 x 11,1 cm en die aan alle kanten op 3,7 cm rillen, inknippen en als doosje vastplakken. 
Dan ga je verder met de 2 reepjes cardstock. Die reepjes zijn 3,7 x 21,4 cm en worden beide gerild op 7,3 cm en 14,6 cm. De reepjes hebben nu 3 vakjes waarbij een kant iets korter is dan de andere. Nu moet je de reepjes aan elkaar vastplakken. hiervoor leg je het kortere stukje op een langer stukje. Ook dit is op de foto goed te zien.

Rillijnen en samen plakken van de strookjes

Als dit goed vast zit kun je de doosjes op de strook vastzetten. Als je de strook dwars voor je op tafel legt wordt ieder doosje rechts van een rillijn geplakt. Let erop dat je de rillijn wel nog goed kunt vouwen maar het doosje er ook niet te ver vanaf staat.

Doosje aan de rillijn

Je kunt het doosje met een lintje sluiten of met een magneet. Als je voor een magneet kiest dan moet je het onder het laatste doosje plakken. In het midden van de platte zijde kun je nu een cirkel of vierkantje met een sentiment of iets dergelijks zetten. Dit stukje mag echter alleen op EEN doosje geplakt worden zodat je alles nog open en dicht kunt rollen. Neem je een sentiment dan kun je die het beste op het 2e doosje plakken zodat de tekst goed staat als het doosje opgerold is en rechtop staat.

Sentiment op 1 doosje

Ík heb de cirkel met foam pads op het doosje geplakt , dat geeft me een beetje ruimte met oprollen. In ieder doosje kun je nu 1 Rocher kogel leggen. Als je nauwkeurig hebt gewerkt kun je het doosje nu zonder problemen oprollen en dicht maken.
 
Lijkt het je leuk om deze roll-up-box zelf te maken?  Krijg ik jou creatie te zien? Dat zou ik heel erg leuk vinden. Heb je nog vragen? Ik geef je heel graag nog verder uitleg. Neem ook eens een kijkje op onze blog voor creaties van de anderen DT-leden... er zijn prachtige creaties bij. Ook een bezoek aan onze fb-pagina is altijd de moeite waard. Ben je nog geen lid van HA Creatief tips&trucs? Wij verheugen ons om je op deze groep te verwelkomen. 

Tot de volgende keer...


               
                              
===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
Boekenvoordeel - Cardstock
Tedi - Designblok 15 x 15 cm

* Stempels / Stamps *
Marianne Design - Mini labels nl

* Snijmallen / Dies *
Aliexpress - Cirkels

* Inkt / Ink *
Tsukineko - Versafine Clear

* Overig / Rest *
Olba - Lijm
Foampads
Vaessen - Snij/rilbord
Envelopmaker met pons

2 opmerkingen:

 1. Mooie creatie Gaby!
  Bedankt voor de uitleg!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je voor je leuke reactie... misschien zie ik eens jouw creatie op fb

   groetjes Gaby

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===