woensdag 7 juli 2021

Glamourkaart met flakes

Ik dacht dat ik deze keer maar eens op tijd begin met mijn blog. De laatste keren was ik altijd een beetje laat en dat vind ik zelf niet prettig. Dus toen ik dit zag dacht ik ik ga direct beginnen. Hebben jullie dat ook wel eens dat je iets ziet op een beurs of workshop, die spullen koopt en dan ergens neerzet en niet meer aan denkt? Zo gebeurde het mij met gildingflakes. Ik wist zelfs niet meer precies welke lijm ik ervoor had gekocht. Maar toen zag ik dit idee en moest ik het direct proberen.


Je hebt er niet veel voor nodig maar door de flakes ben je er wel even mee bezig. Die dingen zijn heel erg statisch. Je moet er dus heel voorzichtig mee omgaan anders heb je de hele tafel onder de flakes zitten. Zelfs met inademen moet je voorzichtig zijn,,,, en dat is geen pretje! Maar binnen een uur moet je deze kaart af hebben.. 

Zoals zo vaak begin ik met een basiskaart van 13,5 x 13,5 cm. Deze keer in het zwart. Daar heb ik een mat uit koperkleurig papier van 13,0 x 13,0 cm opgeplakt en even aan de kant gelegd. Verder heb ik toen een stuk zwart cardstock genomen van 12,5 x 12,5 cm waar ik de goede kant voorzien heb van Easy-connect-craftsheet. Dat is een dubbelzijdig plaksheet. Je kunt ook de  Easy-connect-crafttape nemen en dan 2 stukjes naast elkaar plakken.

Flakes op zwart cardstock aanbrengen

Toen kon ik beginnen de flakes op de plaklaag te schudden.... naja... dat was dus geen goed idee gezien de statische flakes. Met een pincet kleine hoeveelheden flakes nemen en voorzichtig op de plaklaag leggen werkte een stuk prettiger. En dan zo snel mogelijk met een kwast op de plaklaag drukken. Als het hele stuk vol is met flakes kun je het nog eens goed aandrukken en dan met de kwast de overtollige flakes afvegen. 

TIP: Neem ervoor een bakje waar je de overtollige flakes in veegt. 

TIP: Er kunnen dikkere stukjes tussen zitten... veeg zolang tot je denkt dat het overal even dik op zit.

Dit was eigenlijk het werk wat de meeste tijd in beslag nam. Nu heb ik dit stukje in een 3D-embossingfolder gedaan en door mijn stansmaschine  gedraaid. 

3D-embossingfolder

Een cirkel met boogjes uit gestanst en er een plaatje opgeplakt. Deze cirkel heb ik met foampads op de kaart gezet om een beetje dimensie te krijgen. Nog een sentiment van koperkleurig papier op zwart cardstock gezet en ook die met foampads op de kaart geplakt. Door de glanzende flakes en de 3D-embossingfolder vond ik dit genoeg. Maar dit kun je natuurlijk helemaal naar je eigen fantasie op maken. Ik heb dit nu met foampads op de basiskaart geplakt en de kaart was klaar.

Wat zou het fijn zijn als ik jou kon inspireren om dit ook te proberen. Krijg ik jou creatie te zien? Dat zou ik heel erg leuk vinden. Heb je nog vragen? Ik geef je heel graag nog verder uitleg. Neem ook eens een kijkje op onze blog voor creaties van de anderen DT-leden... er zijn prachtige creaties bij. Ook een bezoek aan onze fb-pagina is altijd de moeite waard. Ben je nog geen lid van HA Creatief tips&trucs? wij verheugen ons om je op deze groep te verwelkomen. 

Tot de volgende keer...


       

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===


In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.


* Papier/ Paper * 
't Boekensteuntje- zwart cardstock
't Boekensteuntje- koperkleurig papier 120 gr
't Boekensteuntje- world of craft pearl line 14

* Snijmallen/ Dies* 
Aliexpress- cirkelmal met schulprand
Joy!crafts- cirkel-die

*Embossing*
Nellie's choice- 3D-embossingfolder roses EF3DO11

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *  
Stamperia- Tamponeerkwast KR47

*Overig/Rest*
Olba- lijm
Crafter's companion- Gemini- A4
IndigoBlue.com- Mega-flake
foampads
Craft emotion- Easy-connect-craftsheet

4 opmerkingen:

 1. Precies Gaby. Heb ze ook in huis. In het begin gebruikt, maar ook weer vergeten! Leuke kaart en ik ga ze weer eens tevoorschijn halen šŸ˜˜

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben benieuwd naar jou creatie en wie weet dat we nog eens samen gaan freubelen... liefs Gaby

   Verwijderen
 2. Leuk gedaan Gaby
  Ook ik heb ze in huis en toch wel veel gebruikt maar dat is toch al wel een poosje geleden, dus wellicht ga ik me er ook weer eens aan wagen....
  Leuk voor kerstkaarten
  Bedankt voor de tip
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou ik super leuk vinden als ik je kon inspireren om ook de flakes te gebruiken. Ben benieuwd naar jou creatie.
   Liefs Gaby

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===