woensdag 25 november 2015

Kerst 2015 Eenvoudige kaart met geëmboste achtergrond


Ik wilde even spelen met embossingpoeder, maar ik had niet echt poeder die in mijn kleurschema paste.

Daarom heb ik gekozen om een "mismatch" kaart te maken. Niet dat deze minder is dan de andere kaarten, maar ik zie wel een paar dingen die ik liever anders had gedaan. In mijn uitleg geef ik aan wat ik zou veranderen.

Groene kerstkaart met geëemboste achtergrond

Ikzelf ben helemaal weg van groen. Het is mijn favoriete kleur. Daar zit natuurlijk een verhaal achter.

Toen ik een kind was, woonden mijn opa en oma bij ons in een stacaravan achterin onze tuin. Mijn opa en ik hadden niet zo'n goede band en dat droeg ertoe bij dat mijn kinderleven niet zo makkelijk was. De reden daarvoor zit heel diep en doet er eigenlijk niet toe voor dit bericht. Ik geef alleen wat achtergrondinformatie om duidelijk te maken waarom dit verhaal zoveel invloed heeft op mijn voorkeur voor groen. 

Op een avond had ik een droom waarin mijn moeder, vader en ik op een rots stonden. Er kwam een grote golf en ik dook als het ware in de golf, maar voelde dat er iets binnenin de golf was. Toen kwam er, groter dan groot, een "man" uit het water. In mijn droom wist ik dat het God was. Hij zei tegen me: "Wees niet bang, want het duurt niet meer lang." Hij nam mijn hand en ineens waren we op een grasvlakte naast een berg, maar alles was groen, met bloemen en bomen en gras. Zelfs de berg was bekleed met groen gras. Tegen de berg waren veel ladders, waarop engelen naar boven en beneden klommen. Tussen de ladders was er een grote rode deur. Mijn opa mocht van de engelen niet de ladders op, maar moest bij de deur naar binnen.

Een week later is mijn opa overleden. Deze droom was voor mij een teken van betere dagen. Ik kan tot op de dag van vandaag dat groen in mijn gedachten zien, maar deze kleur ben ik nog nooit tegengekomen.

Heb je ook weleens iets meegemaakt waarbij een kleur of een geur je zo bijbleef? Vertel het me dan. Ik hoor het graag.
Dit heb ik gebruikt • Basiskaart (wit)
 • Karton (groen)
 • Embossingpoeder (glitter)
 • Heat tool
 • Decoratie-organza
 • Lint (rood en goud)
 • Memento inkt (groen)
 • VersaMark inkt
 • V7 kwast
 • Foam tape
 • Lijmpistool
Zo heb ik het gedaan


Achtergrond

Op de basiskaart heb ik met Memento inkt en kwast rondom de zijkanten kleur aangebracht. Je kunt ook met distress inkt en blender tool werken.

In het begin zei ik dat ik sommige dingen wat anders zou doen. Nou ja, hier op de achtergrond zou ik nog sterren embossen, maar dan in goud.


Laagje

Met VersaMark inkt heb ik sterren gestempeld op het groene karton. Ik strooide er glitter-embossingpoeder over en smolt dit met de heat tool.

Vervolgens plakte ik decoratie-organza op de achterzijde en creëerde zo een goudkleurige rand aan de boven- en onderkant van het groene karton.

Dit laagje plakte ik op de achtergrond met foam tape.


Strik

De strik heb ik met de hand gemaakt door twee lusjes te maken en deze te knopen. Even gespeeld met de strik tot die was zoals ik hem wilde hebben. Het extra lint knipte ik weg.

Met het lijmpistool bevestigde ik de strik net naast het laagje op de achtergrond.

Kaart was klaar.


"Wees niet bang om een "mismatch" kaart te maken"

Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof


7 opmerkingen:

 1. wat een Prachtige droom,word je helemaal blij van...
  niet fijn voor je opa dat hij niet goed tercht kwam...soms weet je niet waarom iemand slechte dingen doet in zijn leven...
  maar het lijkt me dat deze droom jouw heel veel vrede met alles bracht en ook voor de toekomst.
  ik houd ook van groen,door de natuur,ik houd veel van planten/bomen en bloemen..
  ook van blauw en aqua tinten,omdat mij dat het gevoel van de zee geeft en ik houd van die ruimte...
  Maar iegenlijk alle pasteltinten,ben ik dol op,behalve paars,daar houd ik helemaal niet van,heb ik zelfs erge moeite mee,is zo niet mijn kleur...rood is ook niet mijn ding,en knal geel...eigenlijk alle felle kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, de droom blijft me nog altijd bij. In elke detail. Zelf vind ik blauw weer niet mooi. Wel in de lucht maar niet als kleurschema. rood is ook niet mijn kleur (laat me aan bloed of agressie denken) maar geel en paars valt bij mij weer in de smaak. Maar zo zie je weer dat ieder een van ons verschillend zijn en dat op zicht is ook een mooi idee.

   Verwijderen
 2. is de kaart aangekomen vandaag?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heb je dit over een nieuwe kaart? of de een die je al verstuurd had? Dat een heb ik al in een eerdere bericht geantwoord dat die binnen was en dat ik hem erg mooi vond. Ook dat ik je een terug gaan sturen zodra ik een rustige tijd hebt om een te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nee ,ik bedoelde degene die ik gisteren op de post heb gedaan...,van die ander wist ik al dat je hem hebt ontvangen...
  jammer dat hij er niet is.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ik had even in de bus gaan kijken. Die is er wel. Weer een mooie kaart. Geef je erom als ik de twee kaarten gebruik als inspiratie op mijn blog?

   Verwijderen
 5. nee hoor is goed,Sandie je mag/kunt me ook gewoon mailen hoor,als je iets wilt vertellen,of een antwoord wilt geven..
  Ik denk steeds aan je, maar er komt niets van een email schrijven ....
  hoop dat het allemaal wat rustiger word....

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...