dinsdag 24 november 2015

Kerst 2015 Inspiratie van Pinterest


Kerstkaart met kerstboom van lint
geïnspireerd door Pinterest
Nou ja, als je voor kerst 20 verschillende kaarten moet maken, moet je ergens inspiratie vinden. Ik moet ook toevoegen dat, als iemand anders me vraagt om kaarten te maken, ik het liefst allemaal dezelfde kaarten maak, zodat ik ze sneller kan maken.

Ik had op Pinterest een kerstboom gevonden die van lint gemaakt is. Verderop in dit bericht vind je een video van YouTube als bijkomende uitleg.

Ik wilde graag iets soortgelijks doen, maar dan wel met verschillende materialen, en dan ook met mijn kleurschema als achtergrond.

Zelf denk ik dat het goed gelukt is.

Vind je het soms ook leuk om ergens de geschiedenis van te weten? Ik wel, daarom voeg ik ook nu een stukje toe met weetjes en feiten over kerstbomen.

 1. De eerste persoon die een kerstboom versierde was de gereformeerde protestant Martin Luther.
 2. De oudst bekende referentie naar een kerstboom dateert uit 1570 in Duitsland.
 3. Voor elke kerstboom die wordt geoogst worden er 2 tot 3 terug geplant.
 4. De meeste onderdelen van de kerstboom, zoals de naalden en sparappels, kunnen worden gegeten. Ze zijn tevens een goede bron van vitamine C.
 5. In India versieren ze bananenbomen tijdens kerst. 
 6. In 1882 werd voor het eerst elektrische verlichting aangebracht in een echte kerstboom. Dat werd gedaan door Edward Johnson, een collega en vriend van Thomas Edison.Dit heb ik gebruikt


 • Basiskaart
 • Decoratie-organza (goud)
 • Kant (zwart)
 • Karton
 • Lint (diverse soorten)
 • Pijpenragers
 • Scoretape
 • Lijmpistool
 • Schaar
 • Ster van hout
 • Glossy Accents
 • Hobbymes
Zo heb ik het gedaanAchtergrond

Ik nam een stuk karton kleiner dan mijn basiskaart (in de breedte). Aan de voorzijde plakte ik scoretape verticaal op het karton, bevestigde de decoratie-organza en sneed deze precies op maat met een hobbymes.

Aan de achterzijde van het karton plakte ik horizontaal aan de boven- en onderkant scoretape, en bevestigde het kant (over de hele lengte en breedte van de kaart).

Vervolgens bevestigde ik de achtergrond op de basiskaart.


Boom en ster

De boomstam maakte ik van een lange pijpenrager. Deze vouwde ik door de helft. Ik nam verschillende soorten lint en knoopte die om de pijpenrager. Omdat het gaan om lint dat niet snel loslaat, heb ik het maar een keer geknoopt, maar als je lint hebt dat erg glijdt, kun je een dubbele knoop maken.

Ik knoopte lint totdat ik de gewenste lengte van de boom had bereikt. Toen knipte ik het lint schuin af om de vorm van een kerstboom te creëren.

Vervolgens bevestigde ik de boom en de ster met een lijmpistool op de achtergrond. De ster heb ik later met Glossy Accents afgewerkt voor extra glans.

Je kunt er ook nog voor kiezen om tekst op een extra stukje karton te doen, maar ik wilde de aandacht houden bij de boom. Mijn tekst komt dan binnenin de kaart.

Kaart is klaar.


Videobijlage"Voel je nooit mismoedig wanneer je eigen creativiteit niet meewerkt... Inspiratie is overal te vinden."


Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof


2 opmerkingen:

 1. Hoi Sandie,leuke feiten over de kerstboom...
  de link die je geeft ken ik erg goed,,Melissa maakt prachtige dingen..ook Betsy Veldman dit is haar blog http://scrapbookgirl.typepad.com/paper_scissors_and_superh/ beiden zijn ze design team members voor Papertrey Ink,een van mijn favoriete merken..
  was het leuk on de boom te maken?
  Groetjes Holly.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, was erg leuk. Ben ook geabonneerd op Papertrey ink kanaal. Vind hun creaties altijd leuk.

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...