donderdag 10 december 2015

Kerst 2015 Eén design, twee kaarten

Geëmboste vellum en scoretape


Gisteren maakte ik een kaart, maar zelf vond ik de hele de tijd dat er iets niet goed ging. Dan deed ik er iets bij, dan haalde ik er weer iets anders af. Ik werd gewoon niet blij van deze kaart. Met het design is niets mis, maar de kleuren passen niet bij elkaar, en met alles wat ik erbij deed werd het echt een mislukking (al zei mijn man van niet).

Gelukkig kreeg ik 's avonds een ander idee voor hetzelfde design. Zelf vind ik het tweede probeersel veel mooier (afbeelding 1).


Mijns inziens de mislukte kaart

Maar ja, het gaat niet altijd de eerste keer goed. Soms moet je even spelen met producten die op je tafel liggen, en als het niet lukt, gewoon weglopen en iets anders gaan doen.

Ik wilde perse iets doen met embossingpoeder en sneeuwvlokstempels. Daarom vond ik het niet leuk dat de eerste kaart niet lukte.

Een doorzetter wint uiteindelijk altijd.

Voor de uitleg van vandaag ga ik me alleen concentreren op de gelukte kaart (de rode dus).
Wat heb ik gebruikt?
 • Basiskaart (rood)
 • Vellum
 • Embossingpoeder (goud)
 • VersaMark inkt
 • Heat tool
 • Scoretape
 • Stempel
 • Vierkante foam pads Zo heb ik het gedaan


Op de vellum stempelde ik de sterren met VersaMark inkt. Ik heb gekozen voor een grote ster met zes kleinere sterren aan de zijkanten. Ik strooide de embossingpoeder er overheen en smolt deze met de heat tool.

Tip: Laat je heat tool goed warm worden voordat je deze op de vellum richt. Je wilt dat de poeder snel smelt zonder dat je vellum gaat buigen.

Vervolgens plakte ik scoretape in twee strepen op de basiskaart. Ik verwijderde het rugpapier en strooide er embossingpoeder overheen. Deze smolt ik ook met de heat tool.

Met Versamark inkt stempelde ik de tekst, strooide er embossingpoeder overheen en smolt deze.

Ik gebruikte gewone vierkante foam pads om de vellum tussen de twee geëmboste lijnen te plakken. Achteraf gezien lijkt het me beter om 3D-lijm, glue dots of doorzichtige foam pads te gebruiken. Maar ik ben zelf niet zo'n fan van foam pads.

Kaart is klaar.


"Als iets niet lukt, loop dan eerst even een rondje en laat je gedachten tot rust komen. Meestal lukt het dan wel."


Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

2 opmerkingen:

 1. Ben het helemaal met je eens,de rode is echt heel erg mooi,hij is prachtig!
  De mooiste tot nu toe vind ik...nog mooier dan die van gisteren..en de kaart met de kerstballen
  De 1e kaart is wat rommeliger,maar door de 1e kaart ben je op de prachtige 2e kaart gekomen,dus het heeft zo moeten zijn,ik heb dat ook vaak...ben niet helemaal tevreden en blijf dan rommelen en dan komt er iets uit waar ik helemaal blij van word....
  Groetjes Holly.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...