woensdag 24 februari 2016

Haal meer uit je snijmallen #2

Afgelopen oktober plaatste ik het bericht "Haal meer uit je snijmallen". Bij dat bericht plaatste Holly Saveur, een lezer, een reactie dat je ook met je snijmallen kunt embossen. Deze techniek zag ik ook op het YouTube-kanaal van Jennifer McGuire.

Wat me opviel is dat ze juist gebruikt maakt van de snijkant voor het embossen. Maar je kunt natuurlijk ook de achterkant gebruiken om te embossen. Dat geeft ook een heel leuk effect.

Dit bericht is erg kort, met alleen maar voorbeelden van effecten die je kunt creëren met de achterzijde van je snijmallen. Dit komt omdat ik nog druk bezig ben om mijn hobbykasten uit te ruimen voor mijn hobbykamerproject.

Voor een optimale afdruk moet je natuurlijk weten hoe jouw stansmachine werkt en ook wat de volgorde is die aanbevolen wordt voor de samenstelling van de snij- en embosplaten.
Ik heb gewoon twee snijplaten gebruikt met er tussen: kurkpapier, karton, snijmal (met achterzijde op het karton dat ik wilde embossen), bovenkarton (alleen als buffer tussen de snijplaat en de snijmal).

Tip! Voor een heel duidelijke embos- of debos-afdruk is mijn aanbeveling om kurkpapier, hobbyfoam of een echte embossingmat/ -plaat te gebruiken.

Hier volgen een paar voorbeelden.

Een framelit mal geeft een mooie lijnomtrek 


Een nestability snijmal geeft ook een polka dot-effect bij het embosgedeelte


Zelfs mallen met leuke details geven een leuk 3D-effect

"Bekijk dingen van alle kanten om de waarde ervan ten volle te benutten"

Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

2 opmerkingen:

  1. Ik gebruik ze ook vaak zo,en de embossing folders als stempel...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja daar gebruik ik ook de embossing folders voor.

      Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...